Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Join the forum, it's quick and easy

Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Istjerani iz Kraljevstva Božjega ?

Go down

Istjerani iz Kraljevstva Božjega ? Empty Istjerani iz Kraljevstva Božjega ?

Post by Čovjek & Riječ 2012-12-05, 12:25

Ondje će biti plač i škrgut zubi kad ugledate Abrahama i Izaka i Jakova i sve proroke u kraljevstvu Božjem, a sebe vani, izbačene. (Luka 13:28)

Bože moj, nedaj da se bilo kome ovo dogodi, budi nam svima milostiv, molim te u imenu tvoga Sina, našeg Spasitelja Isusa Krista ! Amen !

Biti istjeran, izbačen, to je situacija koja je uvijek, čak i u ovom svijetu, blago rečeno, neugodna, vrlo neugodna, frustrirajuća.
Zamislite tek situaciju u kojoj ste upravo postali svjesni da ste zakoračili u vječnost koja je pred vama (umrli ste), a niste se našli na pravom mjestu, već vas je Onaj koji vas je cijeli život pozivao na to mjesto, na kraju istjerao u vašu, sada vječnu postojbinu, bez ikakve mogućnosti da se to naknadno promjeni.

A upravo o tome u ovome stihu Lukinog evanđelja govori On, Onaj kojemu je Otac predao sav sud, Isus Krist.
Vrlo je bitno imati ispravno razumijevanje ovog gradiva, jer o njemu ovisi naš život. I ne samo život, nego naš mir, naše zadovoljstvo učinjenim kroz život koji smo ovdje, na ovom svijetu živjeli do smrti ovog našeg propadljivog tijela. Za one istjerane, nakon toga će nastupiti, kako Onaj koji zna govori; "plač i škrgut zubi".

Ali nade još ima, nade ima do našeg zadnjeg izdisaja, Nada je tu.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Istjerani iz Kraljevstva Božjega ? Empty Re: Istjerani iz Kraljevstva Božjega ?

Post by Čovjek & Riječ 2012-12-14, 13:39

Zapravo vrlo je teško govoriti o ovoj temi sa potrebnom kompetencijom.

Nije Božja volja da budemo istjerani iz Njegovog Kraljevstva

Krenimo, uz Božju pomoć, ovako : Bog je Stvoritelj, On je i Spasitelj, On je i Sudac.
Mislim da bi se svi trebali složiti u ovim pretpostavkama, ili recimo to bolje; činjenicama. Ponovimo: Bog je Jedan; suvereni, svemogući Bog, Stvoritelj, Spasitelj i Sudac, Amen.
To zapravo znači da od Boga sve dolazi, On je neovisan o bilo kome, ili bilo čemu, Bog, svet, pravedan i u tome nepotkupljiv, On nas poznaje i bolje nego mi sami sebe, On je uvijek prisutan (u našim životima), želeći i uvijek stremeći ka tome da ostvari svoju volju u našim životima. A Njegova volja (koja nam je objavljena, vidi Ivan 15:15), bez ikakve sumnje je da budemo u vječnosti s Njime, našim Ocem, blagoslovljeni Njegovim blagoslovom, spoznajom i vječnom prisutnošću našeg Oca (Ivan 12:47, 14:23, 17:1-3). Ovim hoću reći da nije Božja volja da budemo istjerani iz Njegovog Kraljevstva.

Bog nas upućuje, da ne bi bili istjerani iz Njegovog Kraljevstva

Bog je onaj koji zna odgovore i ako ih želimo i mi znati, nema nam druge, morat ćemo pitati Njega. Ako želimo učiniti ono što On traži od nas, ako Mu želimo priznati da je On Bog (a ne mi), ako ne želimo biti istjerani iz Njegovog Kraljevstva kao nepokorni Bogu, neposlušnici. Isplati se otvoriti uši i srce ?

Smisaonost ove diskusije nije naklapanje i gubljenje vremena, nego naša želja da izbjegnemo svaku mogućnost, koliko je to do nas, da budemo istjerani iz Kraljevstva Božjeg.
Ako znamo, a mi koji smo nanovo-rođeni od Njega (vidi Ivan 1. i 3. poglavlje) to znamo; On se objavljuje kao Riječ, onda znamo i gdje ćemo tražiti Njegove odgovore. Tražit ćemo ih u Njegovoj Riječi, odnosno Njegovom Pismu, čije će nam značenje otkriti Njegov Duh (Ivan 14:26) koji se daje svima koji Ga traže (Matej 7:11).
Bez takvog pristupa, (traženja od Duha Božjega) nećemo od Pisma dobiti više od mrtvog slova na papiru, zato, čvrsto se držimo tog principa; tražimo od Boga kroz Njegovu Riječ i vjerujmo da ćemo od Njega i primiti i to NJEGOVE odgovore.
Budimo ustrajni u tome (Ivan 8:31,32).

Činjenice ... i zaključci

Dakle, Bog, Isus Krist, u Mateju 12:31,32 kaže : svaki će se grijeh i bogohulstvo oprostiti ljudima, ali rekne li tko bogohulstvo protiv Duha, neće se oprostiti (ni na ovom svijetu ni u budućem)
Uzmimo ovo kao činjenicu, jer to govori Bog. Mislim da nam kroz ove svoje Riječi Isus Krist puno toga kaže. On kaže da će se riječ upućena protiv Njega samoga (ili protiv Oca) oprostiti, ali bogohulstvo protiv Duha Svetoga - neće nikada.

Prvi naš zaključak : nemojmo huliti protiv Duha (štogod to značilo), jer to nas vodi tamo kamo gdje je plač i škrgut zubi, a tamo nikada nebi željeli otići.
Sada bi trebali, uz pomoć Božju doznati što je hula na Duha Svetoga.
Da bi je mogli izbjeći. Da se TO nama ne dogodi.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Back to top