Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Join the forum, it's quick and easy

Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćansko (s)trpljenje

5 posters

Go down

Kršćansko (s)trpljenje Empty Re: Kršćansko (s)trpljenje

Post by Admin 2009-10-26, 18:18

anče wrote:... Slava Gospodu!
Drago mi je da će biti dijaloga u hrišćanskoj ljubavi ( Agape ljubavi ne onoj Fileo čujnoj i telesnoj). I nadam se da će svim učesnicima biti Njegova Reč na prvom mestu i da ćemo na svaku Njegovu Reč biti spremni reći DA i AMEN, jer to bi trebao i biti cilj ovih foruma. Upoznati više Njega, prepoznati razapetog Hrista u bratu, sestri i imati zajedništvo u ljubavi kakvom nas je Otac ljubio, gde ćemo se prepoznavati kao Njegovi učenici.
Neka bi se On proslavio kroz ovaj forum.
Shalom
Iz tvojih usta u Božje uši, anče ! Amen, neka tako bude, u blagoslovu Božjem.

Admin
Admin

Broj postova : 42

https://isuskrist.forumcroatian.com

Back to top Go down

Post by amos 2009-10-28, 00:56

I ja se slažem sa vama, ako svako od nas iznese iz srca ono što je Gospod u njega stavio, biće ovo jako dobro mesto za druženje.Malo strpljenja, ali verujem da smo se kroz sve krize i padove predhodnog foruma, prekalili u disciplini strpljenja.Naravno nadam se da će i drugi članova foruma polako doći da nastavimo gde smo stali.Malo Mliko nam je još uvek dužan studiju koju je obećao, tako da eto ovde može slobodno ispuniti obećanje Very Happy .
amos
amos

Broj postova : 534

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2009-10-28, 15:29

amos wrote:... Malo strpljenja, ali verujem da smo se kroz sve krize i padove predhodnog foruma, prekalili u disciplini strpljenja. Naravno nadam se da će i drugi članova foruma polako doći da nastavimo gde smo stali ...
Brate u Kristu Isusu, strpljenje je posljedica vjere i krasi one koji se uzdaju u Gospodina.
Mi nikoga nećemo natjerivati na druženje, ali svatko će biti dobrodošao i prihvaćen sa ljubavlju i gostoprimstvom. Svakoga tko je u Kristu, tko ispovijeda vjeru u Sina i kršten je u Njegovo ime, smatrat ćemo bratom, nikoga nećemo istjerivati (osim demone), a pogotovo ne braću, nosićemo bratovo breme, jer to Krist od nas traži. Biti ćemo sluge u Njegovom Duhu i služiti samo na Njegovu slavu, Njegovom tijelu i onima koji trebaju Istinu, zato neka nam Otac pomogne i dovede žedne pravednosti, ožalošćene, siromahe duhom, čiste srcem i naročito progonjene zbog pravednosti, molimo u Ime Isusa Krista. Nikoga nećemo vrbovati ni pozivati u ljudskoj sili, a za braću i sestre koji dođu, vjerovati ćemo da ih je sam Duh Sveti doveo, na slavu imena Isus. Mi smo ovdje da se ispunjavamo Duhom Svetim, u zajedništvu pravednosti Kristova križa i na slavu našeg Oca nebeskog, jer želimo samo ispunjenje Njegove volje, želimo tražiti Njegovu volju i naći je do sve punine u Duhu i Riječi Života.
I to sve zato da bi služili ovome svijetu kojemu je potrebna Radosna vijest, istina križa Kristova, zato ćemo sa posebnom pažnjom prigrliti i one za koje je Krist platio kaznu, a oni to (još) ne znaju.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Post by anče 2009-10-28, 23:01

č&r
Brate u Kristu Isusu, strpljenje je posljedica vjere i krasi one koji se uzdaju u Gospodina.
amos
. Malo strpljenja, ali verujem da smo se kroz sve krize i padove predhodnog foruma, prekalili u disciplini strpljenja.
Strpljenje je rod Duha, Njegov plod. I ako Ga (Duha) neko nema teško da će mu kaljenje pomoći (kriza i pad). Ako ga ima on će se sve više izgradjivati u Hristov lik.

anče

Broj postova : 94

Back to top Go down

Post by amos 2009-10-29, 02:01

anče wrote:
Strpljenje je rod Duha, Njegov plod. I ako Ga (Duha) neko nema teško da će mu kaljenje pomoći (kriza i pad). Ako ga ima on će se sve više izgradjivati u Hristov lik.

Slažem se sa tobom, no naravno plodovi se rađaju i usavršavaju kroz delo Duha koje vrši kroz različita iskustva i situacije.Bog daje, ali da bi došlo do toga neizostavno je da nas Gospod provodi kroz iskušenja i krize u kojima jača svoje plodove u nama.
Jakov 1.2 Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje 3 znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. 4 Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.

Svakako da strpljivost koja je plod Božijeg delovanja na naš život ima i svoj da tako kažem mehanički deo u kome Gospod nas brusi da možemo biti strpljivi, ali isto tako ima i dinamički deo u kojem On sam svojom snagom pomaže našu strpljivost:
Kološanima 1.9 Zato i mi, od dana kada to čusmo, neprestano za vas molimo i ištemo da se ispunite spoznajom volje Njegove u svoj mudrosti i shvaćanju duhovnome: 10 da živite dostojno Gospodina i posve mu ugodite, plodni svakim dobrim djelom i rastući u spoznaji Božjoj; 11 osnaženi svakom snagom, po sili Slave njegove, za svaku postojanost i strpljivost; 12 s radošću zahvaljujući Ocu koji vas osposobi za dioništvo u baštini svetih u svjetlosti.
Ali isto tako ne trebamo zaboraviti činjenicu da pored nadnaravnih načina delovanja i menjanja nečijeg karaktera, Bog koristi i sasvim prirodne mehanizme kroz situacije koje prolazimo, kao npr sa predhodnim forumom gde je čeličano i jačano naše strpljenje podkrepljeno nadom i verom da će taj forum konačno proraditi, i to se dogodilo.Slična nam se situacija dogodila sa ovin forumom i paswordom za Admina, i naše nastojanje da se situacija reši je Gospod nagradio na jedan poseban način je vratio lozinku bratu Č&R. Zar to nije jedan divan primer kako Gospod u sasvim običnim stvarima trenira naše strpljenje.Dakako da je to delo i plod rada Svetog Duha, ali ne obavezno kroz neko nadnaravno iskustvo oslobođenja, nego tiho i jednostavno kako to samo naš Gospod ume.
amos
amos

Broj postova : 534

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2009-10-29, 16:35

amos wrote:
anče wrote:Strpljenje je rod Duha, Njegov plod. I ako Ga (Duha) neko nema teško da će ...
... Dakako da je to delo i plod rada Svetog Duha, ali ne obavezno kroz neko nadnaravno iskustvo oslobođenja, nego tiho i jednostavno kako to samo naš Gospod ume.
Mislim da bi "Hvala na reklami" trebalo ostati (do posta anče) na "Vijesti i informacije vezane za forum", dok, ova diskusija koja je ovdje započela o strpljenju, vjerujem, zaslužuje svoje mjesto kao nova tema na "Teološkim raspravama".
Tamo sam je već otvorio, ali sada kao moderator trebam prebaciti i dio postova tamo. Nešto ne štima, pa to još nisam uspio napraviti (session expired) ... molim strpljenja Very Happy
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by anče 2009-10-29, 18:29

Very Happy to i ja htedoh predložiti

anče

Broj postova : 94

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2009-10-30, 16:05

Vjerujem da je (s)trpljenje jako važna osobina kršćanina, možda i najvažnija, jer kako dočekati obećanje bez strpljenja i ustrajnosti ?. Ovo "s" u zagradama je zato što strpljenje i ustrajnost ima dosta veze i sa trpljenjem. Možda možemo reći da je strpljenje super trpljenje Very Happy ? Malo šale.
Ali, evo za početak tu jednoga stiha koji ima veze s temom, a u njemu se spominje još jedna riječ, aktuelna za nas koji smo braća i sestre u Kristu. Riječ je "podnosite" (jedni druge u ljubavi).
Važno zar ne ?
Zar to nije vezano sa jed(i)nom zapovijedi Kristovom ? "Ljubite jedni druge ... ovo vam zapovijedam" rekao je Isus, a On nije baš često govorio zapovijedam.

Zaklinjem vas dakle ja, sužanj u Gospodinu: sa svom poniznošću i blagošću, sa strpljivošću živite dostojno poziva kojim ste pozvani ! Podnosite jedni druge u ljubavi; trudite se sačuvati jedinstvo Duha svezom mira ! (Efe 4:1-3)

Nakon ovoga otvorimo odmah, brže-bolje novu temu "bratoljublje" da bi tamo saznali do pune jasnoće što to znači, da nas ne bi iznenadio "onaj dan" ...

Napomena moderatora :
Evo, uspio sam nekako izmoderirati ovu temu, premještanje, brisanje, preimenovanje ... hvala Bogu ... samo sam usput ostao bez one "Hvala na reklami" ... ali dobro, imamo je zapamćenu, nešto ćemo napraviti
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Petra 2009-12-10, 13:53

Možda možemo reći da je strpljenje super trpljenje ? Malo šale.
Da,i u Bogu ima strpljenja uvijek,nema odustajanja.
Svako od nas ima različite darove,i da bi bili jedno,moramo biti u zajednici,da nas Duh Sveti nadahnjuje svakog kako je Bog odredio,da spoznamo cijelu istinu,ovako ,jedan bez drugoga -samo tapkamo u polusvjetlu,jer jesmo neko svijetlo,al ne potpuno,dok nas Isus ne spoji.
Zato još uvijek imamo tame,a kad se skupimo,gdje je svijetlo-tad tame više neće biti.

"Ljubite jedni druge ... ovo vam zapovijedam" rekao je Isus, a On nije baš često govorio zapovijedam.

Da,baš tako,jer naša ljudskost kad prevlada-lako odemo,ostavivši braću u nevolji,mada nismo htjeli to.
Tad sam Bog djeluje,da nas učvsti u vjeri,da se u zajednici hranimo Duhom njegovim.

Petra

Broj postova : 28

Back to top Go down

Post by Admin 2013-04-03, 10:12

Čovjek & Riječ wrote:... nikoga nećemo natjerivati na druženje, ali svatko će biti dobrodošao i prihvaćen sa ljubavlju i gostoprimstvom. Svakoga tko je u Kristu, tko ispovijeda vjeru u Sina i kršten je u Njegovo ime, smatrat ćemo bratom, nikoga nećemo istjerivati (osim demone), a pogotovo ne braću, nosićemo bratovo breme, jer to Krist od nas traži. Biti ćemo sluge u Njegovom Duhu i služiti samo na Njegovu slavu, Njegovom tijelu i onima koji trebaju Istinu, zato neka nam Otac pomogne i dovede žedne pravednosti, ožalošćene, siromahe duhom, čiste srcem i naročito progonjene zbog pravednosti, molimo u Ime Isusa Krista. Nikoga nećemo vrbovati ni pozivati u ljudskoj sili, a za braću i sestre koji dođu, vjerovati ćemo da ih je sam Duh Sveti doveo, na slavu imena Isus. Mi smo ovdje da se ispunjavamo Duhom Svetim, u zajedništvu pravednosti Kristova križa i na slavu našeg Oca nebeskog, jer želimo samo ispunjenje Njegove volje, želimo tražiti Njegovu volju i naći je do sve punine u Duhu i Riječi Života.
I to sve zato da bi služili ovome svijetu kojemu je potrebna Radosna vijest, istina križa Kristova, zato ćemo sa posebnom pažnjom prigrliti i one za koje je Krist platio kaznu, a oni to (još) ne znaju.
Amen ! Još jednom; Amen !

Admin
Admin

Broj postova : 42

https://isuskrist.forumcroatian.com

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top