Misao dana
4 posters
Page 1 of 1
Misao dana
Kao divlja ptica sam, izbećiću sve vaše metke, prićiću vam toliko blizu da ćete pomisliti da me možete pomazitii, uživaću u tome da se divite mome letu, ali ako me stavite u kavez umreću od tuge.Jer sloboda je nešto što je neophodno mojoj duši .
by amos
by amos
amos- Broj postova : 534
Re: Misao dana
Često čujem frazu :" Znaš nema savršene crkve " Stoga sam odlučio da ne verujem nijednoj crkvi, verovaću Gospodu, On je savršen.
by amos
by amos
Sve je to deo priče koja se zove život, koliko god se trudio da te izbegnem ti me uvek stižeš i pronađeš me baš u trenutku moje bezbrižnosti, zaljuljaš mi unutrašnjost bez milosti i nestaneš bez traga. Ali ne brini iskusan sam ja, sačekam da se talasi smire i opet utonem u bezbrižnost.
by amos
by amos
Svi smo mi glumci u Božijem pozorišnom komadu , svi imamo svoje uloge koje trebamo da odigramo, problem nastaje kada glumimo ono što nismo zavodeći i sebe i druge.
by amos
by amos
Last edited by amos on 2010-12-26, 01:40; edited 1 time in total
Čovek sam kojeg je ovaj svet uništio, čovek sam kome su okolnosti i situacije slomile duh, dušu i telo, od mene je jako malo ostalo.No u meni živi Isus tako da to malo što je ostalo je smetnja koje želim da se rešim da bi samo Isus ostao.
by amos
by amos
Nemoj biti pametan , budi mudar. Pamet se stiče čitanjem a mudrost životom . Definicije drugih ljudi postaju mudrost tek kada ih sam proživiš i vidiš kako to izgleda, onda možeš reći stekao sam mudrost.
by amos
by amos
Kada čovek da sebi vreme da malo razmisli, kada dopusti da Bog deluje na njegove misli i srce, nemoguće stvari odjedanput postaju moguće i vrata se otvaraju tamo gde ih nije bilo.
by amos
by amos
Nekada čovek može sedeti među gomilom ljudi i da mu nedostaje samo jedna osoba, i da to onda bude dovoljno da se među gomilom ljudi oseti usamljeno.
by amos
by amos
Iščekivanje savršenog trenutka može izgledati kao oklevanje, no ako u srcu znaš šta hoćeš ne moj se plašiti da sačekaš da situacija sazri, voće koje uzbereš zeleno nikada ne postigne svoj puni potencijal.Strpljenje je dobro ako znaš šta čekaš i ako veruješ da će to biti.
by amos
by amos
Ništa gore nego da se plašiš da izgubiš nešto što ustvari još uvek i nemaš.
by amos
by amos
Ako me ne vidite da plačem, to ne znači da nikada ne plačem.Ako me vidite da se smejem to ne znači da sam srećan. Ako sam ljut na vas ne znači da vas ne volim . Ali ako znate da umem da plačem kada me niko ne vidi, da se smejem da bi vama bilo lepo, i da vas volim bez obzira na okolnosti, onda možete reći da me poznajete.
by amos
by amos
Ne trebamo misliti da ako nas Bog voli da je to znak da smo spašeni. Da Bog voli svet , no znak je ako mi volimo Boga . Samo spašeni mogu da vole Boga , i tu ljubav možemo prepoznati kroz vršenje Njegove volje
by amos
by amos
Svi smo mi glumci u Božijem pozorišnom komadu, neko glumi pozitivca neko negativca. Predodređenje se sastoji u tome da Bog zna naše srce i naše odluke i po tome nam određuje uloge. Svako dobije da bude baš ono što jeste i svako završi baš onako kakav je u srcu bio.
by amos
by amos
Neki to zovu: mudrost,ozbiljnost i zrelost, dok meni to liči na: lukavost , licemerje i dvoličnost . Možda sam u krivu ali ja bih u tom slučaju ostao dete sa baš takvom verom. I šta mi možete ?
by amos
by amos
Amen brate ! (ako nemam mogućnosti, vremena i volje, mogu bar na tvoje misli reći amen ? )amos wrote:Ne trebamo misliti da ako nas Bog voli da je to znak da smo spašeni. Da Bog voli svet , no znak je ako mi volimo Boga . Samo spašeni mogu da vole Boga , i tu ljubav možemo prepoznati kroz vršenje Njegove volje
by amos
Ako mi znamo da nas Bog voli, mislim da smo već daleko odmakli u našoj ljubavi za Njega. Ipak je On nas volio prije i ipak On nas voli više nego mi Njega ? On je bezuvjetna ljubav, a mi smo tek učenici na tom putu. Naša savršena ljubav je upoznati Njega i Njegovu volju, te živjeti u njoj zajedno sa drugima oko nas. To je ono što mi možemo dati Njemu i ono što On očekuje od nas.
Čovjek & Riječ- Broj postova : 806
Ljudi se u nevolji često pitaju:"Gde je Bog sada kada mi treba?" Kada prolazim teške trenutke ja se pitam kako bi ovo bilo mnogo teže proći da Bog nije samnom, možda bih ostavio svoje kosti u ovoj pustinji.
by amos
by amos
Ne možeš ubediti nekog rečim da zavoli nekog, niti možeš rečima učiniti da prestane da voli.Ljubav nije nešto što dolazi od nas samih, ona dolazi iz izvora potpuno nezavisnog od naših želja ili razmišljanja.Zato mi čak ne možemo odlučiti da volimo niti odlučiti da prestanemo da volimo, ljubav je izvan domašaja naših mogućnosti. Ona nam se jednostavno dogodi bez pitanja i najave.
by amos
by amos
Kada je Izrael ulazio u obećamu zemlju Bog im je rekao da gde god stane njihova noga na zemlju Bog će im je dati. I bilo je tako jer je Bog veran. I zato ću i ja isto tako da idem korak po korak dok ne osvoijim ono što mi je Bog dao. Možda su zidovi visoki kao na Jerihonu i čini mi se da kroz njih ne mogu da prođem, ali jednu stvar mogu, mogu da šetam oko njih i da verujem sve dok ne padnu dole, a pašće sigurno.
by amos
by amos
Nadahnuto brate u Isusu Kristu.amos wrote:Kada je Izrael ulazio u obećamu zemlju Bog im je rekao da gde god stane njihova noga na zemlju Bog će im je dati. I bilo je tako jer je Bog veran. I zato ću i ja isto tako da idem korak po korak dok ne osvoijim ono što mi je Bog dao. Možda su zidovi visoki kao na Jerihonu i čini mi se da kroz njih ne mogu da prođem, ali jednu stvar mogu, mogu da šetam oko njih i da verujem sve dok ne padnu dole, a pašće sigurno.
by amos
Amen !
Čovjek & Riječ- Broj postova : 806
Dali ste imali iskustvo da u vašem životu postoji osoba koja jednostavno stoji na putu vašoj sreći?Osoba koja sprečava da dođete do vašeg cilja koji vam toliko znači.I onda u sebi počnete da imate loše emocije prema toj osobi za koju smatrate da je uzrok vaše patnje. Nemojte to raditi, ta osoba je tu zato što ju je Bog postavio u vaš život. To ne znači da to neće biti , već samo možda Bog želi da spreči vašu brzopletost da bi se stvari u vašem životu dešavale u savršeno vreme. Ipak na kraju sve što se dešava u našem životu nije u rukama nekih osoba, već u Božijim rukama.
by amos
by amos
Svi vole istinu, samo malo ko je voli kada je usmerena na njega samog.
by amos
by amos
Samo kršćanin, onaj koji zaista poznaje Krista (jer nekim "kršćanima" će On reći; "hajdete od mene zlotvori nikada vas nisam poznavao"), zna da je Istina na njegovoj strani i da "radi" za njega i za njegova bližnjega. Zato kršćani, poznavajući Radosnu vijest (Krista Isusa) rado prijanjaju uz Njega i ne pada im na pamet da žive izvan Istine (koja ih spašava), jer Istina je njihov Put i Život.
Radosna vijest, Amen
Čovjek & Riječ
Radosna vijest, Amen
Čovjek & Riječ
Upravo sam to imao na umuAdmin wrote:Samo kršćanin, onaj koji zaista poznaje Krista (jer nekim "kršćanima" će On reći; "hajdete od mene zlotvori nikada vas nisam poznavao"), zna da je Istina na njegovoj strani i da "radi" za njega i za njegova bližnjega. Zato kršćani, poznavajući Radosnu vijest (Krista Isusa) rado prijanjaju uz Njega i ne pada im na pamet da žive izvan Istine (koja ih spašava), jer Istina je njihov Put i Život.
Radosna vijest, Amen
Čovjek & Riječ
Page 1 of 1