Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Join the forum, it's quick and easy

Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Milost našeg Gospodina Isusa Krista

2 posters

Go down

Milost našeg Gospodina Isusa Krista Empty Milost našeg Gospodina Isusa Krista

Post by Čovjek & Riječ 2012-07-30, 15:45

Neiscrpna tema - toliko bi mogli pričati o milosti Božjoj.
Sama Njegova milost nema granica, jer iza nje stoji vječna ljubav Stvoriteljeva. On sam kaže da se Njegova milost obnavlja - svaki dan, svako jutro.
Temu sam započeo zahvaljujući poticaju brata Ivana Lovrenčevića, koji je (na njegovom blogu) objavio tekst sa tom temom.
Obzirom da su mi mnoge činjenice (Božja Istina) u svezi Božje milosti "došle na pamet", ili otvorile prostor za razmišljanje (kolika je tu dubina, širina i visina) želim sa cijenjenim čitateljima podijeliti svoja razmišljanja, koja su ja se nadam utemeljena na pravom Temelju, Njegovoj Riječi :

Milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga i zajedništvo Duha Svetoga sa svima vama ! (2Ko 13:13)

Milosrdan i milostiv je Jahve, spor na srdžbu i vrlo dobrostiv (Psa 103:8 )
Oko je Jahvino nad onima koji ga se boje, nad onima koji se uzdaju u milost Njegovu (Psa 32:10)
Milost darovana u jednom čovjeku, Isusu Kristu (Rim 5:15)
Po Njemu imamo u vjeri i pristup u ovu milost u kojoj stojimo i dičimo se nadom slave Božje (Rim 5:2)
… tko se uzda u Jahvu, njega okružuje milost (Psa 33:18)

Božja milost nema nikakvog skrivenog cilja, osim onoga koji nam je i objavljen po Isusu Kristu (Ivan 1:17,18), a to je spasiti nas od naših grijeha. Božja dobrota, odnosno Njegova milost je izraz Njega samoga, Njegove neizmjerne i neshvatljive ljubavi prema čovjeku, koja se očitovala križem Isusa Krista (Ivan 3:16), koja ne traži ništa zauzvrat (kada bi to tražila ne bi više bila milost), a najmanje naša djela (po Rimljanima 4:4, onomu tko radi ne računa se plaća kao milost, nego kao dug, a po Rimljanima 11:6 Ako je po milosti, nije po djelima; inače milost nije više milost !).
Njegova ljubav i Njegova milost dakle traži samo i isključivo da bude prihvaćena, te da onda, kao sjeme Života pusti svoje korijenje i donese svoje plodove u naše živote. Želim reći da Bog u svojoj dobroti, hoće i to "samo zbog svoje ljubavi prema čovjeku, oprostiti njihove grijehe i zastranjenja." Hoće … On to hoće, samo i isključivo zbog svoje bezgranične ljubavi, koja je puna neizmjerne milosti.
Neshvatljiva Ljubav, ali to je istina.
Ako bi netko ipak sumnjao u pravednost suda takve Njegove milosne ljubavi, što se tiče ostvarenja Njegove pravednosti u tome zahvatu, ona je, naravno, ostvarena križem Njegova Sina, koji nam je pribavio tu pravednost svojom krvlju. Kad je riječ o sudu Njegove milosti, ne možemo zanemariti Njegovu Riječ : Zaista, zaista, kažem vam : tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
… ne dolazi na sud … Vjerujemo li Mu ?

Naravno, ako ove Njegove riječi, iako su naglašene sa Njegovim Amen, Amen, ne možemo uklopiti u svoju spoznaju i shvaćanje, to ne znači da ih trebamo promjeniti (lagati protiv Boga !), to samo znači da trebamo tražiti Njegovo potpunije objašnjenje. A kao što znamo, On je rekao da će svaki onaj koji traži i naći, te da će Otac rado dati, svima koji Ga traže, svoga Duha Istine.
Ali što će biti ako netko (takvoga) Duha milosti pogrdi ?
Ta poznajemo Onoga koji je rekao : Moja je odmazda, ja ću je vratiti; i još: Sudit će Gospodin svome puku (Heb 10:29,30). Obratimo pažnju na "svome puku", dakle "Sudit će Gospodin svome puku". Sjetimo se da sud Gospodnji počinje sa kućom Božjom (I Petrova 4:17).

Amen ?
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Milost našeg Gospodina Isusa Krista Empty Re: Milost našeg Gospodina Isusa Krista

Post by piramida4 2014-02-09, 20:35

Bog Jedini Jahve
darova je Svoju Milost
u Čovjeku - Isusu Kristu.

piramida4

Broj postova : 96

Back to top Go down

Milost našeg Gospodina Isusa Krista Empty Re: Milost našeg Gospodina Isusa Krista

Post by Čovjek & Riječ 2014-02-09, 22:15

piramida4 wrote:Bog Jedini Jahve
darova je Svoju Milost
Da, Amen.
Ima li milosti Božje izvan Isusa Krista? Nema. Ima li još netko kao što je On? Nema. Jeli rođen od čovjeka? Nije, rođen je od Boga. Jeli sagriješio? Ne, nikad. Ne stvoren, nego rođen. Jedini takav, Prvorođenac među mnogom braćom.
Bog je odlučio da svoju milost daruje jedino i isključivo kroz ime Isus. Isus je rođen po Riječju Božjoj, zapravo On sam je Riječ Božja koja je tijelom postala. Rođen, umro i uskrsnuo da bi mi živjeli, te sjedi zdesna Ocu u nebesima i zagovara za nas, On koji je bio pravi, istinski čovjek i tako dobro nas poznaje.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by piramida4 2014-02-13, 10:58

Čovjek & Riječ wrote:
piramida4 wrote:Bog Jedini Jahve
darova je Svoju Milost
Da, Amen.
Ima li milosti Božje izvan Isusa Krista?
Imamo Boga Jedinoga Jahvu
i
Božjeg Sina Isusa.

Milost Boga je u Isusu.
TKO je DAROVAO milost?
Bog Jedini Jahve.
NIJE Isus sam po sebi - MILOST!
Temelj Milosti je BOG JAHVE.

1. Petrova 5,10 A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati, utvrditi.

Nema.

Čitaj Bibliju!
Bog Jedini Jahve - ON je Milostiv Bog Jedini.

Psalam 33,18 Oko je Jahvino nad onima koji ga se boje, nad onima koji se uzdaju u milost njegovu:

Ima li još netko kao što je On? Nema.
Kao što je Isus - nema.
ALI - ima Netko Tko je IZNAD Isusa,
ONAJ Kome Isus sjedi zdesna,
a TAJ je Jedini Bog Jahve.

Jeli rođen od čovjeka? Nije, rođen je od Boga.
Šta Blažena Marija nije bila čovjek?
ŽENA!?
Ja sam čitao u Bibliji da je Marija rodila Isusa.

Jeli sagriješio? Ne, nikad.
A kad nije bio poslušan roditeljima?
TO si zaboravio?

Ne stvoren, nego rođen.
Kako je Marijina jajna stanica bila oplođena?
Kojim činom?
KAKO?
------------------

Gospodin Isus sam za se kaže da je STVORENJE.

Otkrivenje 3,14 I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: "Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja:

Jedini takav, Prvorođenac među mnogom braćom.
Tako je.

Bog je odlučio da svoju milost daruje jedino i isključivo kroz ime Isus.
TKO je TAJ Bog?
Kako je IME Tome BOGU?
JAHVE!
-------------------------------

KROZ Ime Isus!
TKO je dao Isusu Ime - ISUS?
Kako je Ime TOME BOGU?
Jahve!
-------------------------------

ŠTO znači Ime Isus?
OD JAHVE dolazi spasenje.
NE Od Isusa!

Isus je rođen po Riječju Božjoj,

Tako je - PO Božjoj riječi.
NE niti OD Božje riječi.
PO Jahvinoj Riječi!
Činom stvaranja Boga Jahve.

zapravo On sam je Riječ Božja
Dolaziš u kontradikciju.
Jel PO riječi - ili - JE riječ?

Nema stiha - Isus je RIJEČ!

koja je tijelom postala.

Da, činom stvaranja OD strane Boga Jedinoga Jahve.

TKO je Isusu pripravio TIJELO?
ČIME?
Kako?

Hebrejima 10,5 Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se, nego si mi tijelo pripravio;

Rođen, umro i uskrsnuo
Bog Jedini Jahve - ne rađa se, ne umire, ne uskrsava.
TO može samo stvorenje Jahvino.

da bi mi živjeli, te sjedi zdesna Ocu u nebesima
TKO je Otac?
Jel Otac = Bog?
Kako je Ime Ocu?
JAHVE!

Isus ne sjedi na Božjem prijestolju,
jer nije Bog.

i zagovara za nas,
Da, zato jer je Isus = Čovjek.
Čovjek za čovjeka.

1. Timoteju 2,5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,

On koji je bio pravi, istinski čovjek i tako dobro nas poznaje.
Bio - i JE - nadalje - Čovjek.

piramida4

Broj postova : 96

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2015-08-13, 21:57

piramida4 wrote:... Bio - i JE - nadalje - Čovjek.
I milostivi Bog. Ovdje je tema Milost našeg Gospodina Isusa Krista, ako to ne vjeruješ, onda ne piši na ovoj temi.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top