Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Join the forum, it's quick and easy

Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lažni proroci

Go down

Lažni proroci Empty Lažni proroci

Post by Čovjek & Riječ 2012-10-05, 13:03

Krist, naš Spasitelj Isus koji nas je pozvao u svoje kraljevstvo, upozorio nas je : Pazite da vas tko ne zavede ! (Mat 24:4)
Rekao nam je to u kontekstu svršetka svijeta, odnosno Njegovog ponovnog dolaska (Mat 24:11) i vrlo konkretno nas upozorio o kakvoj vrsti zavođenja je riječ : Ustat će mnogi lažni proroci i mnoge zavesti. (Mat 24:11).
Dakle mnogi lažni proroci u posljednja vremena, čuvajte se, kaže Učitelj.

On nam opisujući te i takve proroke kaže da će ih biti puno; dakle mnogi će (lažni proroci) doći u Njegovo ime i mnoge će zavesti. Kaže da će se tada mnogi sablazniti i da će izdavati jedni druge, da će ljubav ohladnjeti i da će se mrziti među sobom. Kaže da će (pravo)vjerne predavati na muke i da će ih (pravo-vjerne) svi (narodi) mrziti radi Njega, radi imena Njegova.
Ako želimo poslušati proroka Jeremiju (a trebali bi), jednoga od onih proroka koje sigurno znamo da je Bog pozvao i po kojima je On govorio (i govori i danas) i koji je radi toga bio progonjen, onda ćemo čuti, da ti (lažni proroci) kradu (Božje) riječi jedan od drugoga, a ne propovijedaju ono što su čuli od Boga.
Vjerujem da je tako bilo onda, a da je tako i danas, samo što danas ima toga puno, puno više.

Jer vam oni prorokuju laži u moje ime. Ja ih nisam poslao, govori Jahve. (Jer 29:9)
Evo me stoga protiv proroka - riječ je Jahvina - koji jedan drugome kradu moje riječi. Evo me protiv proroka - riječ je Jahvina - koji mlate jezikom i proroštva kuju. Evo me protiv proroka - riječ je Jahvina - koji prorokuju izmišljene snove i pripovijedajući ih zavode narod moj izmišljotinama svojim i lažima. A ja ih nisam poslao, niti sam im što zapovjedio, niti su narodu ovome od kakve koristi - riječ je Jahvina. (Jer 23:30-32)

Braćo i sestre u imenu Isusa Krista jasno vam je koliko je ovo ozbiljna stvar. Preispitajmo se; vidimo li to u sebi, do sebe, u svojoj sredini i ... djelujmo. U Ljubavi, naravno, jer oni koji su Božji drugačije i ne znaju.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Back to top