Govorenje u jezicima
+2
amos
Diana
6 posters
Page 1 of 1
Govorenje u jezicima
Raspravlja se mnogo po pitanju jezika,i "nanovorođeni" niču poput gljiva nakon kiše,baš u ovo zadnje doba...da jezicima potkrijepe svoje "nanovorođenje" .
Stajališta sam ovog :
Korinćanima 14,22 Stoga, jezici su jedan *znak ne za vjernike, već za nevjernike; proročanstvo, ono, jedan je znak, ne za nevjernike, već za vjernike.
Korinćanima 14,6 Pretpostavite sada, Braćo, da vas ja dolazim vidjeti i govoriti vam jezicima: u čemu bih ja bio koristan, ako moja riječ vama ne donese ni *otkrivenje, ni saznanje, ni prorokovanje, ni poučavanje?
U ono doba kada je Bog bio na Zemlji,ljudi su tražili čuda,da poveruju u Boga živoga,i dano im je.
Al danas je pitanje vjere ,a ne čudesa!
Tko posumnja u Isusa,još mu je spasiti se,al ako tko posumnja u Duha Svetoga,nakon što mu se očituje-spasa mu više nema.
Možete me obasipati citatima o darovima Duha,al ja sam vjere u Isusa samo koji je rekao
Ivan 14,27 Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ne dajem vam ga, kao što svijet daje. Neka se ne plaši srce vaše i neka se ne boji!
To je jednostavno Isusovo obećanje,koje ispunjava vjernicima ,putem Duha Svetoga,odnosno Božjim prisustvom u našem životu.
Vjernicima je mir dovoljan,i da im Riječ zaživi,a traženje darova Duha Svetoga je kao traženje dokaza djelovanja Duha Svetoga
Korinćanima 14,14 Ako ja molim na jezicima, moj duh je u molitvi, ali moj um je neplodan.
Korinćanima 13,1 Kad bih ja govorio jezicima, onim ljudskim i onim *anđeoskim, uzmanjka li mi ljubavi, ja sam kovina koja odjekuje, jedan zvečeći cimbal.
I na kraju...
Korinćanima 13,8 Ljubav nikad ne nestaje. Proročanstva? Ona će biti ukinuta. Jezici? Završit će. Znanost? Bit će dokinuta.
Stajališta sam ovog :
Korinćanima 14,22 Stoga, jezici su jedan *znak ne za vjernike, već za nevjernike; proročanstvo, ono, jedan je znak, ne za nevjernike, već za vjernike.
Korinćanima 14,6 Pretpostavite sada, Braćo, da vas ja dolazim vidjeti i govoriti vam jezicima: u čemu bih ja bio koristan, ako moja riječ vama ne donese ni *otkrivenje, ni saznanje, ni prorokovanje, ni poučavanje?
U ono doba kada je Bog bio na Zemlji,ljudi su tražili čuda,da poveruju u Boga živoga,i dano im je.
Al danas je pitanje vjere ,a ne čudesa!
Tko posumnja u Isusa,još mu je spasiti se,al ako tko posumnja u Duha Svetoga,nakon što mu se očituje-spasa mu više nema.
Možete me obasipati citatima o darovima Duha,al ja sam vjere u Isusa samo koji je rekao
Ivan 14,27 Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ne dajem vam ga, kao što svijet daje. Neka se ne plaši srce vaše i neka se ne boji!
To je jednostavno Isusovo obećanje,koje ispunjava vjernicima ,putem Duha Svetoga,odnosno Božjim prisustvom u našem životu.
Vjernicima je mir dovoljan,i da im Riječ zaživi,a traženje darova Duha Svetoga je kao traženje dokaza djelovanja Duha Svetoga
Korinćanima 14,14 Ako ja molim na jezicima, moj duh je u molitvi, ali moj um je neplodan.
Korinćanima 13,1 Kad bih ja govorio jezicima, onim ljudskim i onim *anđeoskim, uzmanjka li mi ljubavi, ja sam kovina koja odjekuje, jedan zvečeći cimbal.
I na kraju...
Korinćanima 13,8 Ljubav nikad ne nestaje. Proročanstva? Ona će biti ukinuta. Jezici? Završit će. Znanost? Bit će dokinuta.
Re: Govorenje u jezicima
U principu se slažem sa skoro svim komentarima.Sam ne govorim u jezicima, ali to mi nikada neće biti razlog da negiram tu biblijsku činjenicu da taj dar postoji i da je operativan i danas u crkvi.Naravno ne kao znak ničega jer znak duhovnog krštenja su plodovi a ne darovi duha, jedan neprestani rast u spoznaju i jedno stalno transformisanje u lik sličan Hristovom.Dakako danas postoje mnogi koji preuveličavaju taj dar i njegov značaj, ali to nije ništa novo još u Korintskoj crkvi je bio taj problem i apostol Pavle koji je sam govorio u jezicima objašnjava da to nije ono ušta bi se vernici trebali zagledavati i meriti bilo šta.Mislim da je to sasvim jasno onome koji želi da veruje u ono što biblija govori, ali naravno isto tako bi trebalo biti jasno i protivnicima koji tvrde da taj dar sada ne postoji da su u zabludi.Taj dar postoji i postojaće jer je on obećan od strane Isusa Hrista u Marku 16 glavi, delima apostolskim 2 glava sa naglaskom na 38 stih gde kaže vama i vašoj deci svima koje pozove Gospod.Moramo paziti da ne idemo iz krajnosti u krajnost i da ne negiramo pismo koje jasno govori o tim stvarima.Pa ko ima uho da čuje neka čuje.
amos- Broj postova : 534
Čujem ja,čujem ,ovo je moje mišljenje,nisam apsolutni protivnik.
Mišljenja sam takva da ne mora bit jezika u ovo vrijeme kao dokaza nanovorođenja,kao što ima svako malo svedočanstava o tome.
I mišljenja sam da svi ti koji govore u jezicima nisu i izabranici ujedno.
Stoga sam pokrenula temu -da se skrene pozornost na one koji govore-jel to znak spasenja samo po sebi?
Il im je dano...al ne i spas?
Nisam ni došla do pitanja od čega su nadahnuti oni koji te jezike govore,il jel uopće raspoznaju šta govore?
Zato se držim jedino vjere i vodstva Isusa,a ne tražim darove uz to,Isus je dovoljan dar sam za sebe.
Mišljenja sam takva da ne mora bit jezika u ovo vrijeme kao dokaza nanovorođenja,kao što ima svako malo svedočanstava o tome.
I mišljenja sam da svi ti koji govore u jezicima nisu i izabranici ujedno.
Stoga sam pokrenula temu -da se skrene pozornost na one koji govore-jel to znak spasenja samo po sebi?
Il im je dano...al ne i spas?
Nisam ni došla do pitanja od čega su nadahnuti oni koji te jezike govore,il jel uopće raspoznaju šta govore?
Zato se držim jedino vjere i vodstva Isusa,a ne tražim darove uz to,Isus je dovoljan dar sam za sebe.
Ti dobro govoriš, treba se držati jedino Isusa Krista, međutim ako se držiš vjere u Isusa i Njegovog vodstva, onda bi (svi mi trebali) trebala tražiti (i to žarko) darove (I Kor 14:1), jer oni nisu dani (samo) radi tebe, radi tvoga spasenja, koliko radi dobrobiti cijelog Tijela Kristova, Njegove crkve.Izola wrote:Čujem ja,čujem ,ovo je moje mišljenje,nisam apsolutni protivnik.
... Zato se držim jedino vjere i vodstva Isusa,a ne tražim darove uz to,Isus je dovoljan dar sam za sebe.
Tako govori Riječ (u I poslanici Korinćanima).
Čovjek & Riječ- Broj postova : 806
Ja kao plodove imam MIR kao vodeći,koje negira strah,zabrinutost,beznađe,jad,i kojekakve negativne osjećaje,i tim plodovima mogu se pohvalit,ali ne mogu pomoć nekome drugome.
Amen.Čovjek & Riječ wrote:Ti dobro govoriš, treba se držati jedino Isusa Krista, međutim ako se držiš vjere u Isusa i Njegovog vodstva, onda bi (svi mi trebali) trebala tražiti (i to žarko) darove (I Kor 14:1), jer oni nisu dani (samo) radi tebe, radi tvoga spasenja, koliko radi dobrobiti cijelog Tijela Kristova, Njegove crkve.Izola wrote:Čujem ja,čujem ,ovo je moje mišljenje,nisam apsolutni protivnik.
... Zato se držim jedino vjere i vodstva Isusa,a ne tražim darove uz to,Isus je dovoljan dar sam za sebe.
Tako govori Riječ (u I poslanici Korinćanima).
anče- Broj postova : 94
Možeš pomoći i trebaš pomoći. Ti si ud Kristova Tijela, On te pozvao, On vidi tvoje srce i zna zašto. On zna što radi, prije nas, dopusti mu da te On izgradi i da ti pokaže svoj plan s tobom. u svakom slučaju Isus Krist te želi i treba u svojoj Crkvi.Izola wrote:... ne mogu pomoć nekome drugome.
18 Jer vam kažem: "Od sada neću više piti od roda trsova, dok ne dođe kraljevstvo Božje."
amos ,bi ovo bilo da neće bit Duha Svetoga,od onda pa sve do danas?
I da nije istina da su neki ,koji su vikali da imaju Duha Svetoga, Duha zaista i imali?
I da nije istina da su neki ,koji su vikali da imaju Duha Svetoga, Duha zaista i imali?
Č&R ,otkud sam ja to mogla znati?ako se držiš vjere u Isusa i Njegovog vodstva, onda bi (svi mi trebali) trebala tražiti (i to žarko) darove (I Kor 14:1), jer oni nisu dani (samo) radi tebe, radi tvoga spasenja, koliko radi dobrobiti cijelog Tijela Kristova, Njegove crkve.
Pa Bog me stalno gura,i stalno me odbacuju ko mulu koja ništa ne zna
pa ja svako malo
Možeš pomoći i trebaš pomoći. Ti si ud Kristova Tijela, On te pozvao, On vidi tvoje srce i zna zašto. On zna što radi, prije nas, dopusti mu da te On izgradi i da ti pokaže svoj plan s tobom. u svakom slučaju Isus Krist te želi i treba u svojoj Crkvi.
Pa rekla sam ti ,ti si stvarno prorok!
Aj nedem više nikud
Pa rekla sam ti ,ti si stvarno prorok!
Aj nedem više nikud
...da te pitam,ovu tezu si ti sročio,il piše u Bibliji tako?
Ja nekad naletim na nešto tako značajno,i posle kad to tražim-neeeema šanse!Nikako da nađem,da ima i 1000 pretražnika na netu,kad se koristim laičkim rečima,a tamo sve učeno
Ja nekad naletim na nešto tako značajno,i posle kad to tražim-neeeema šanse!Nikako da nađem,da ima i 1000 pretražnika na netu,kad se koristim laičkim rečima,a tamo sve učeno
Joj imam dar govora,puno visimmm!
Tek su me poterali sa izajije,a ja već tu zasela da skupim postova !
Tek su me poterali sa izajije,a ja već tu zasela da skupim postova !
Molim te nemoj više skupljati postove jer to nije namjena, a ni namjera ovog foruma.Diana wrote:... a ja već tu zasela da skupim postova !
Ovaj forum je tu da služi Gospodinu Bogu, živome Bogu, pa ga tako i doživljavaj. Ne govori ono što ne bi rekao On i ne razmišljaj mislima koje nisu Njegove, budi u Njegovom Duhu ... u Kristovom Duhu, po vjeri ... ne sramoti našeg Boga krivim riječima koje Njemu ne pripadaju, govori samo ono što bi i On rekao.
Važi za sve nas.
Diana wrote:18 Jer vam kažem: "Od sada neću više piti od roda trsova, dok ne dođe kraljevstvo Božje."
Ne to ne znači to.Vino ima simboliku drugačiju, no simbol Svetog Duha u bibliji je ulje.Usput postoje dve vrste kraljevstva.Kraljevsvo Božije koje je na zemlji već sada među vernima, i kraljevstvo nebesko u koje idemo i koje terba doći.No Svetog Duha ima svaki nanovorođeni vernik, dok krštenje Duhom dobija svaki vernik koji prođe proces posvećenja, ne ljudskom već Isusovom rukom napravljen.Tako da je znak duhovnog krštenja rad i delo Svetog Duha Isusovog u životima vernika, koji kada završi taj proces udara pečat i kaže moj je do dana suda.
Pa dobro svako ima pravo da veruje za sebe šta god hoće, zašto bi bila nešto drugačija.Veruj i da si tajna predsednica Hrvatske to je samo tvoja stvar, no ja u to što pričaš niti verujem niti me dotiče.I nemoj ići off topic ovde je tema govorenje u jezicima, odnosno znak duhovnog krštenja.Brisaću off topice, više ih ne premeštam.Diana wrote:Da,i tako ti ja govorim ISUS je u meni,vreme je suda-pit će se jer je kraljevstvo STIGLO.
Ulje ima onaj koji je pomazan od Isusa,a JA SAM.
Kraljevstvo na zemlji si i ti okupljao,ljubavi,imao si ih na hrpi,a sad kad je došao ISUS na zemlju,i dao mi Duha Svetoga,bićete kršteni Duhom a,l nažalost od mene jedne ŽENE,koju niko ne prihvata
Pečat još niste,vidim ,dobili,jer ja jesam IMENOVALA,i aj reci jel lažem?
dal nisam rekla sve vas koji ste dobri i koji prorokujete mada Duha JOŠ NISTE UZELI OD MENE,A PRUŽAM VAM GA ,KO ŠTO JE ISUS PRUŽAO RUKE SVOJE
Na kakav to točno jezik se ovdje misli? Da li na strane, ljudske jezike, ili na tkz. " anđeoske "?
Timotej- Broj postova : 4
Najprije, Timoteju dobro nam došao. Izabrao si lijepo ime i drago mi je što imaš namjeru biti kao Timotej, nadam se da ćeš ovdje biti blagoslovom i da ćeš i sam biti blagoslovljen, još jednom : dobro došao u ovu malu zajednicu. Što se tiče jezika, mislim da bi se tema trebala odnositi na sve opcije koje su u nju uključene, kako po biblijskom svjedočenju, tako i po kršćanskom iskustvu.Timotej wrote:Na kakav to točno jezik se ovdje misli? Da li na strane, ljudske jezike, ili na tkz. " anđeoske "?
Prvo da se zahvalim na toplim riječima dobrodošlice.
Poznate su mi današnji oblici manifestacija tog dara, ali, kada čitamo poslanicu apostola Pavla Korinćanima, vidimo da ih on ukorava zbog ( zlo )upotrebe dara govorenja u jezicima. U današnje vrijeme ispada kao da u mnoštvu zajednica vjernici nikad i nisu pročitali Pavlove ukore. Ne samo da " govore u jezicima " bez ikakvog reda, oni to u pravilu rade i bez tumačenja tih jezika. Pritom se taj dar nameće kao standard, hoću reći da će ti reći da ako ne govoriš u jezicima. nisi ni kršten Duhom.
Pošto je ta zema doista opširna, da se neizgubimo u širini, postaviću za početak samo jedno pitanje: kaže li Pavao da je to jedini dar Duha?
Poznate su mi današnji oblici manifestacija tog dara, ali, kada čitamo poslanicu apostola Pavla Korinćanima, vidimo da ih on ukorava zbog ( zlo )upotrebe dara govorenja u jezicima. U današnje vrijeme ispada kao da u mnoštvu zajednica vjernici nikad i nisu pročitali Pavlove ukore. Ne samo da " govore u jezicima " bez ikakvog reda, oni to u pravilu rade i bez tumačenja tih jezika. Pritom se taj dar nameće kao standard, hoću reći da će ti reći da ako ne govoriš u jezicima. nisi ni kršten Duhom.
Pošto je ta zema doista opširna, da se neizgubimo u širini, postaviću za početak samo jedno pitanje: kaže li Pavao da je to jedini dar Duha?
Timotej- Broj postova : 4
Slažem se sa tvojim zapažanjima, iako (možda) vidim neki napredak; oni koji su bili zagovornici i (pre)naglašavali taj dar, danas govore drugačije. Moje zapažanje.Timotej wrote:... Pošto je ta tema doista opširna, da se neizgubimo u širini, postaviću za početak samo jedno pitanje: kaže li Pavao da je to jedini dar Duha?
Što se tiče Pavla, naravno, nije rekao da je to jedini dar Duha. Koliko sam ga ja čuo, rekao je i da ga svi neće imati (1Ko 12:30 : Zar svi govore jezike ?), iako, on bi volio da svi govore u jezicima, a još više da prorokuju (1Ko 14:15).
Ja govorim u jezicima.
3 jezika.
3 jezika.
piramida4- Broj postova : 96
Super, hvala Bogu na darovima koje ti je dao . Koji su to jezici? Znaš, neznaš? Jeli se ikada našao netko sa darom tumačenja i prevodio ono što govoriš?piramida4 wrote:Ja govorim u jezicima.
3 jezika.
Čovjek & Riječ wrote:Super, hvala Bogu na darovima koje ti je dao . Koji su to jezici? Znaš, neznaš? Jeli se ikada našao netko sa darom tumačenja i prevodio ono što govoriš?piramida4 wrote:Ja govorim u jezicima.
3 jezika.
Ne znam koji su to jezici.
Nešto kao Arapski i Talijansko latinski.
Nije bilo tumača.
piramida4- Broj postova : 96
Da pokušaš komunicirati sa Isilovcima? Možda bi te oni razumjeli . Dobro, dopustio sam sebi malo šale, nema loše namjere.piramida4 wrote:Ne znam koji su to jezici.
Nešto kao Arapski i Talijansko latinski.
Nije bilo tumača.
Page 1 of 1