Dali je kraj blizu?
3 posters
Page 1 of 1
Dali je kraj blizu?
Svi se manje ili više slažu da vremena je sve manje.Hrišćani to viču već poduže vreme, nauka od skoro najavljuje katastrofalne posledice naše nemarnosti prema našoj planeti.No čitajući knjigu o Jobu naleteo sam na jedan stih jako zanimljiv.Da bi stvar bila još zanimljivija dobro je znati da je knjiga o Jobu nastarija u bibliji , i to ove stihove čini još zanimljivijim, no idemo na te stihove da ne dužim previše.
Job 38.22 Zar si stigao do riznica snijega i zar si leda spremišta vidio 23 što ih pričuvah za dane nevolje, za vrijeme boja krvava i rata?
Činjenica da otopljavanje leda koje je posledica globalnog zagrevanja će izazvati katastrofalne promene koje liče na sud Božiji mi je jako zanimljiva.Ustvari verujem da je Bog još u vremenu Joba predvideo dan u kojem će iskoristiti taj led za sud , i činjenica da se te stvari događaju i reč dani nevolje se podudara sa danima nevolja koje Isus pominje nam govore, bar ja tako razumem, da je to vreme jako blizu.Leda skoro da više i nema, a kada ga ne bude bilo više to će prouzokovati mnoge promene koje će uticati na ljude na način na koji je to u Otkrivenju Isusa Hrista saopšteno Ivanu.Ali eto neka ova tema bude mesto gde bi mogli da stavljamo stihove koji ukazju da je vreme blizu, i gde bi mogli da ih poredimo sa prilikama koje nas okružuju.
Job 38.22 Zar si stigao do riznica snijega i zar si leda spremišta vidio 23 što ih pričuvah za dane nevolje, za vrijeme boja krvava i rata?
Činjenica da otopljavanje leda koje je posledica globalnog zagrevanja će izazvati katastrofalne promene koje liče na sud Božiji mi je jako zanimljiva.Ustvari verujem da je Bog još u vremenu Joba predvideo dan u kojem će iskoristiti taj led za sud , i činjenica da se te stvari događaju i reč dani nevolje se podudara sa danima nevolja koje Isus pominje nam govore, bar ja tako razumem, da je to vreme jako blizu.Leda skoro da više i nema, a kada ga ne bude bilo više to će prouzokovati mnoge promene koje će uticati na ljude na način na koji je to u Otkrivenju Isusa Hrista saopšteno Ivanu.Ali eto neka ova tema bude mesto gde bi mogli da stavljamo stihove koji ukazju da je vreme blizu, i gde bi mogli da ih poredimo sa prilikama koje nas okružuju.
amos- Broj postova : 534
Re: Dali je kraj blizu?
Jako zanimljiva tema, i samo da kažem da vjerujem da je kraj neopisivo blizu, samo što moramo biti oprezni što mislimo pod "kraj" i čijem se "kraju" radi.
Vjerujem da smo svjedoci ispunjenja Kristovih riječi koje je rekao apostolima kada su ga pitali da im kaže kada če se to zbiti, i naravno Otkrivenja samoga. Međutim, vjerujem, da je najveći pokazatelj Kristova dolaska upravo Njegova Crkva, jer ona je ta koja zna istinu, i ona je ta kojoj Duh svjedoči i potiče na: bdjenje, molitvu, svetost, ustrajnost. Iako sam čitao jednu zanimljivu knjigu u kojoj autor cijeli vremenski period datira prema Izraelu, tj. narodu Božjemu, i usklađuje sa proroštvima koja su prorokovana za Izrael.
Pa o čemu čemo, o kraju Crkve ili o kraju svijeta (vremena)? =D
Vjerujem da smo svjedoci ispunjenja Kristovih riječi koje je rekao apostolima kada su ga pitali da im kaže kada če se to zbiti, i naravno Otkrivenja samoga. Međutim, vjerujem, da je najveći pokazatelj Kristova dolaska upravo Njegova Crkva, jer ona je ta koja zna istinu, i ona je ta kojoj Duh svjedoči i potiče na: bdjenje, molitvu, svetost, ustrajnost. Iako sam čitao jednu zanimljivu knjigu u kojoj autor cijeli vremenski period datira prema Izraelu, tj. narodu Božjemu, i usklađuje sa proroštvima koja su prorokovana za Izrael.
Pa o čemu čemo, o kraju Crkve ili o kraju svijeta (vremena)? =D
Re: Dali je kraj blizu?
I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja. Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati, kaže Isus Krist u evanđelju po Luki (21:25,26) ...amos wrote:Svi se manje ili više slažu da vremena je sve manje ...
očekuje nas sve više ekstremnih vremenskih situacija. Poplave, suše, vodeni valovi, orkanske oluje... mogli bi nas pogađati više puta godišnje, i to u vrlo izraženim oblicima. Primjera, nažalost, ima sve više iz godine u godinu.
Tvrdi to ugledni profesor sa zagrebačkog Prirodoslovnog fakulteta Branko Grisogono. O tome možete više pročitati ako otvorite link originalnog teksta. [link]
Čovjek & Riječ- Broj postova : 806
Page 1 of 1