Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Join the forum, it's quick and easy

Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ekumenizam od Boga ili ne:

4 posters

Go down

Ekumenizam od Boga ili ne: Empty Ekumenizam od Boga ili ne:

Post by amos 2010-02-04, 12:58

Pošto u zadnje vreme primećujem da sve veći broj naroda koji se naziva Božijim imenom hrli u tu ideju, moram da se oglasim i na našem forumu čisto da prenesem ono što smatram da je ekumena.
Lično verujem da je to još jedna u nizu sotonskih lukavstava da pokuša da prevari izabrane.Nemojte me pogrešno shvatiti, ne verujem da su ekumenisti sotonisti, verujem čak da je tu većina ljudi po svetski gledano standardima dobri ljudi, iskreni sa dobrim motivima, no prevareni naoko lepim izgledom te ideje čiji je inspirator antihristov duh čija sila bezakonja je sve jača, zato je i politička i duhovna sila te organizacije sve jača kako se približava poslednji dan.Nekako braća iz protestantskih denominacija zaboravljaju oslepljeni tom idejom kakav stav su zauzimali reformatori u prošlosti kada je u pitanju udruživanje sa katoličkom organizacijom oko bilo čega.Naravno da ne bih bio loše shvaćen ja nemam ništa protiv katolika ili druženja i razgovora sa njima, no udruživanje sa njihovim verovanjem smatram gaženje preko krvi reformatora, koji su svoj život dali da bi se udaljili od te uvek krvi žedne organizacije.No da vidimo šta su reformatori prošlosti rekli o tome,tekst je na engleskom, ukoliko neko baš ima želju da vidi šta tu piše a nezna engleski, može mi pisati na p.p:
John Wycliffe
"When
the western church was divided for about 40 years between two rival
popes, one in Rome and the other in Avigon, France, each pope called
the other pope antichrist - and John Wycliffe is reputed to have
regarded them as both being right: "two halves of Antichrist, making up
the perfect Man of Sin between them." -Ibid
Martin Luther (Lutheran)
"We
here are of the conviction that the papacy is the seat of the true and
real Antichrist...personally I declare that I owe the Pope no other
obedience than that to Antichrist." (Aug. 18, 1520) Taken from The
Prophetic Faith of Our Fathers, Vol. 2., pg. 121 by Froom. (In response
to a papal bull [official decree]): "I despise and attack it, as
impious, false... It is Christ Himself who is condemned therein... I
rejoice in having to bear such ills for the best of causes. Already I
feel greater liberty in my heart; for at last I know that the pope is
antichrist, and that his throne is that of Satan himself." --D'Aubigné,
b.6, ch. 9.

Cotton Mather
(Congregational Theologian)
"The
oracles of God foretold the rising of an Antichrist in the Christian
Church: and in the Pope of Rome, all the characteristics of that
Antichrist are so marvelously answered that if any who read the
Scriptures do not see it, there is a marvelous blindness upon them."
Taken from The Fall of Babylon by Cotton Mather in Froom's book, The
Prophetic Faith of Our Fathers, Vol. 3, pg. 113.
John Wesley (Methodist)
Speaking
of the Papacy he said, "He is in an emphatical sense, the Man of Sin,
as he increases all manner of sin above measure. And he is, too,
properly styled the Son of Perdition, as he has caused the death of
numberless multitudes, both of his opposers and followers... He it
is...that exalteth himself above all that is called God, or that is
worshipped...claiming the highest power, and highest honour...claiming
the prerogatives which belong to God alone." Taken from Antichrist and
His Ten Kingdoms by John
Wesley, pg. 110.
Ellen G. White: Seven Day Adventists
"This
compromise between paganism and Christianity resulted in the
development of "the man of sin" foretold in prophecy as opposing and
exalting himself above God. That gigantic system of false religion is a
masterpiece of Satan's power--a monument of his efforts to seat himself
upon the throne to rule the earth according to his will.

Thomas
Cranmer (Anglican)
"Whereof
it followeth Rome to be the seat of antichrist, and the pope to be very
antichrist himself. I could prove the same by many other scriptures,
old writers, and strong reasons." (Referring to prophecies in
Revelation and Daniel.) Taken from Works by Cranmer, Vol. 1, pp. 6-7.

Roger
Williams (First Baptist Pastor in America)
He
spoke of the Pope as "the pretended Vicar of Christ on earth, who sits
as God over the Temple of God, exalting himself not only above all that
is called God, but over the souls and consciences of all his vassals,
yea over the Spirit of Christ, over the Holy Spirit, yea, and God
himself...speaking against the God of heaven, thinking to change times
and laws; but he is the son of perdition
(II Thess. 2)." Taken from The Prophetic Faith of Our Fathers by
Froom, Vol. 3, pg. 52.

1689 London Baptist Confession
Chapter 26: Of the Church.
The Lord Jesus Christ is the Head of the church, in whom, by the
appointment of the Father, all power for the calling, institution,
order or government of the church, is invested in a supreme and
sovereign manner; neither can the Pope of Rome in any sense be head
thereof, but is that antichrist, that man of sin, and son of perdition,
that exalteth himself in the church against Christ, and all that is
called God; whom the Lord shall destroy with the brightness of his
coming. ( Colossians 1:18; Matthew
28:18-20; Ephesians 4:11, 12; 2 Thessalonians 2:2-9 )

John Knox
(Scotch Presbyterian)
Knox
wrote to abolish "that tyranny which the pope himself has for so many
ages exercised over the church" and that the pope should be recognized
as "the very antichrist, and son of perdition, of whom Paul speaks."
Taken from The Zurich
Letters, pg. 199 by John Knox.

John Calvin
(Presbyterian)
"Some
persons think us too severe and censorious when we call the Roman
pontiff Antichrist. But those who are of this opinion do not consider
that they bring the same charge of presumption against Paul himself,
after whom we speak and whose language we adopt... I shall briefly show
that (Paul's words in II Thess. 2) are not capable of any other
interpretation than that which applies them to the Papacy." Taken from
Institutes by John Calvin.

Pojedini ekumenisti se teše idejom da je to davno prošlo vreme koje trebamo ostaviti iza sebe, ali lista opačina koje je katoločka crkva tada imala nije se pormenila ni danas, nego je toj listi samo dodala licemerno ophođenje sa jadnim i prevarenim protestantima, čast izuzecima koji iskreno kažu da katolici i danas kao i pre protestante smatraju običnim jereticma koje treba vratiti nazad u majku crkvu što i postižu postepeno kroz ekumenski pokret.Nije tajna da katolička crkva ima mnoge redove, pa će se naći mesta i za protestanski red, sve dok mi lepo priznamo da je majka crkva ipak majka a ne tamo neka bludnica iz otkrivenja 17 glava. Kao i za vreme prvog ujedinjenja paganerije sa Hrišćanima za vreme cara Konstantina i danas postoje ljudi koji ne veruju i ne prihvataju tu podmuklu ideju, no i sada kao i onda ima više onih koji trče da se udruže nadajući se da će tako postići bolji uticaj za svoju zajednicu, misleći da će tako biti prihvaćeniji i da će na taj način moći dosegnuti veći broj ljudi, potpisuju sporazume koji nisu po Božijem Duhu i ako se na vreme ne sklone odatle zver će ih verifikovati, prihvatiti i udariti svoj znak na njih koji će ih obeležiti kao svoje, a oni će idalje pevati pesmice i očekivati nekakav bar kode na ruci ili na čelu, dok će taj znak biti kao što ga je i Kain imao, duhovni karakter.Nažalost Laodikejsko doba slepoće će učiniti da oni to neće ni primetiti, nego će nastaviti da ispovedaju veru u Gospoda Isusa kao da je to Isus iz biblije, ali to više neće biti ni biblijski Isus ni biblijski nauk, to će biti nova ekumenska religija ljubavi i tolerancije koja će na kraju pokoriti i sve ostale vere, pa će na kraju na njeno čelo i sesti i otkriti se konačno bezakonik.Zašto sada ja ovo sve pišem, izabrani neće biti prevareni, oni će biti uzeti pre nego se otkrije bezakonik.Oni koji nisu izabrani svakako će ostati.Pa pišem zbog toga da kada ti koji ne veruješ u ovo sve, vidiš da se dogodilo baš tako kako ti je rečeno i shvatiš da si ostao, da znaš da ima još uvek nade i da pobegneš od toga da ne primiš žig zveri.Da bi se tada setio reči koje si pročitao i pokajao se, tako da i kroz velike nevolje mogao dati mučeničko svedočanstvo kroz krv progonstva. To vreme je bliže nego što je ikada bilo, uznesenje može da se dogodi svakog časa, vi ga nećete ni primetiti jer je vernika koji nemaju podeljeno srce ostalo jako malo, a samo oni koji veruju i prihvataju celu reč će ići u uznesenje. Vi koji spavate, probudite se i setite se ko ste i koje mesto imate u Hristu Isusu, i verujte poruku.
Neka vas Gospod blagoslovi, imao sam na srcu da ovo kažem.
amos
amos

Broj postova : 534

Back to top Go down

Ekumenizam od Boga ili ne: Empty Re: Ekumenizam od Boga ili ne:

Post by Čovjek & Riječ 2010-02-04, 13:41

amos wrote:Pošto u zadnje vreme primećujem da sve veći broj naroda koji se naziva Božijim imenom hrli u tu ideju, moram da se oglasim i na našem forumu čisto da prenesem ono što smatram da je ekumena ...
Kao što i sam kažeš Sotonskih lukavstava je puno, postoji samo jedan, jedini način kako mu se možemo oduprijeti (Sotoni), a to je da stanemo iza Kristova križa i Njegove pobjede, te budemo vojska koja pobjeđuje i nezaustavljivo ide ka (već poznatom) kraju bitke. Možda ne izgleda da ovo ima veze sa tvojom temom, brate, ali ovo govorim radi toga što mislim da itekako ima veze. Hoću zapravo reći da se na isti način trebamo postaviti i prema ekumenizmu, jer ekumenizam je (dobra) ljudska ideja o zajedništvu, koja je, međutim neostvariva, ako ide ljudskom silom, a itekako ostvariva, ako je postavljena na prave temelje. Bolje je reći na Pravi Temelj, na jedini mogući Temelj našeg zajedništva, a to je Isus Krist Sin Božji.
Želim samo reći da kršćani trebaju nastupati gledajući stvari pozitivistički, ali uvijek naglašavajući Istinu i nikada ne odstupajući od Istine, Isusa Krista, koji je garancija jedinstva svoga Tijela.
Budimo u Njemu pa ćemo time biti u zajedništvu upravo onakvom kakvo On želi i od nas zahtijeva. Svaki ljudski utemeljen savez, a koji nije temeljen na Njemu propasti će, amen.
Svako uporište Sotonino, svaka Njegova utvrda pasti će pred Istinom.
U Ljubavi.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Post by amos 2010-02-04, 14:23

Čovjek & Riječ wrote:
Kao što i sam kažeš Sotonskih lukavstava je puno, postoji samo jedan, jedini način kako mu se možemo oduprijeti (Sotoni), a to je da stanemo iza Kristova križa i Njegove pobjede, te budemo vojska koja pobjeđuje i nezaustavljivo ide ka (već poznatom) kraju bitke.
Slažem se, a pored toga nam je dan još jedan zadatak.
Efescima 5.11 A nemajte udjela u jalovim djelima tame, nego ih dapače raskrinkavajte.
Možda ne izgleda da ovo ima veze sa tvojom temom, brate, ali ovo govorim radi toga što mislim da itekako ima veze. Hoću zapravo reći da se na isti način trebamo postaviti i prema ekumenizmu, jer ekumenizam je (dobra) ljudska ideja o zajedništvu, koja je, međutim neostvariva, ako ide ljudskom silom, a itekako ostvariva, ako je postavljena na prave temelje. Bolje je reći na Pravi Temelj, na jedini mogući Temelj našeg zajedništva, a to je Isus Krist Sin Božji.
Problem i jeste to što ta ideja nije dobra.Dobra je ako gledamo iz perpektive ovoga sveta, lepo je družiti se i imati jedinstvo.No ekumena ne okuplja ljude oko biblijskog evanđelja i to je za svako vernika koji veruje celu reč ne prihvatljiva ideja.Malo kvasca ukiseli celo testo, a u ekumeni nema ničeg drugog nego samo kvasca.
Želim samo reći da kršćani trebaju nastupati gledajući stvari pozitivistički, ali uvijek naglašavajući Istinu i nikada ne odstupajući od Istine, Isusa Krista, koji je garancija jedinstva svoga Tijela.
Budimo u Njemu pa ćemo time biti u zajedništvu upravo onakvom kakvo On želi i od nas zahtijeva. Svaki ljudski utemeljen savez, a koji nije temeljen na Njemu propasti će, amen.
Hoće propasti dakako, ali tek kada ga Gospod Isus uništi objavom svog slavnog dolaska, do tada mi koji smo ovde i vidimo to trebamo buditi one koji dremaju i ne vide sekiru koja im visi nad glavom, vreme je opasno.
Svako uporište Sotonino, svaka Njegova utvrda pasti će pred Istinom.
U Ljubavi.
Amen, sotona mora da pobegne od izgovorene reči Božije. Zato se i trudi da nas ućutka da je ne govorimo. Sve lepo i fino dok u suštini ništa tu nema ni lepo ni fino, sud dolazi na zemlju, i svako ko bude prihvatio zabludu namesto istine snosiće posledice, ali oni koji imau istinu a ćute odgovaraće za krv svakoga koga su mogli da obaveste a nisu, Gospod će tražiti krv tih ljudi iz naših ruku.
Malo sam oštriji, ali moram nažalost da malo jače uzviknem ono što se treba znati.Ljudi dremaju a došlo je vreme da se probude.Budite se ženik dolazi reč je Božija.Nije bio tihi blagi šapat, već povik.
amos
amos

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-02-04, 16:12

amos wrote:... Malo sam oštriji, ali moram nažalost da malo jače uzviknem ono što se treba znati.Ljudi dremaju a došlo je vreme da se probude.Budite se ženik dolazi reč je Božija.Nije bio tihi blagi šapat, već povik.
Nema tu oštrine brate za koju bi ti trebalo biti žao.
Kada govorimo Istinu u Ljubavi to je oštrije od bilo čega, znaš, kao oštri mač koji reže, razdvajajući dušu od Duha. On čini samo dobro i svakome će dati šansu, nitko Mu neće izbjeći, amen. Božji šapat je kao silan vihor, koji drobi brda i lomi hridi, kao potres, ili oganj ..., što bi bilo kada bi Bog počeo vikati ? Very Happy Nitko živ ne bi ostao.
Slažem se s tobom da ne smijemo ćutati, ali ipak moramo (i) paziti što govorimo (i na koji način). Mislim da nećemo pogriješiti, ako (i) u tome slijedimo našeg Učitelja, Isusa Krista (što mi ovdje, vjerujem i činimo). Sve i da hoćemo, ne znamo drugačije, zar ne ?
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-02-11, 13:29

Na jednom site-u kaže se o ekumenizmu : "Ekumenizam znači nastojanje oko pomirenja, suradnje, zbližavanja i jedinstva kršćanskih crkava", na drugom kaže da je ekumenizam "globalna religija". Svakako o ekumenizmu se puno govori i piše i već je na mnogim forumima, blogovima i ... ukratko, puno je rečeno o toj temi.
Mislim da bi zapravo svaki kršćanin trebao znati što je zapravo ekumenizam, od koga dolazi, od Krista ili ... i pravilno se postaviti prema tome. Kada se kaže "ekumenizam", sigurno svi imaju nekakav stav i mišljenje.
Ako je ekumenizam globalna religija, ako je ekumenizam ljudsko nastojanje oko zbližavanja ljudi udruženih u (kršćanske) zajednice, zar to nisu samo ljudska nastojanja ? A ... zar sva ljudska nastojanja nisu (unaprijed) osuđena na propast ? Može li se ljudskim nastojanjem (a bez Krista) udovoljiti Bogu ?S druge strane ..., ako je netko Kristov, treba li tome čovjeku nekakvo, bilo kakvo nastojanje da prepozna onoga tko je također Kristov i treba li mu nastojanje da ima s njime zajedništvo ?
Mislim da ne ... mislim (i ne samo da mislim, nego sam i siguran) da se oni koji su Kristovi (takoreći) u prvoj rečenici (u)poznaju i imaju zajedništvo, ne ekumensko, nego zajedništvo u Kristu ... ili ako hoćete u Duhu i Istini ... Time želim reći da je ekumenizam, odnosno zajedništvo u Kristu (ako ćemo tako definirati ekumenizam) imperativ kršćanstva. Da ponovim, imperativ kršćanstva je zajedništvo među onima koji pripadaju Kristu. Ali oni koji mu zaista pripadaju to znaju. I što je onda ekumenizam ? Još jedan nedefinirani pojam kojim se manipulira nedovoljno upućenima ?

(preneseno sa "starog" foruma)
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-02-11, 13:30

Kao jako, jako važan preduvjet i svojstvo jedinstvenog tijela Božjeg, izdvajam Istinu.
Nitko ne može biti sam i savršen, nitko ne može biti sam u Istini, jer to nije princip djelovanja tijela Kristova, Kristovo tijelo može biti savršeno, a time i svaki ud tijela, jedino u jedinstvu Istine koju daje Božji Duh.
Što to znači ?
To znači biti podložan, podložiti se Istini, glavi crkve, Isusu. Biti joj (mu) podložan je nešto trajno, nešto što ne prestaje. Istina nije i nikada ne postaje nečija svojina, Istini se možemo jedino izložiti, ili bolje rečeno podložiti i onda svjedočiti o njenom svjetlu. Podlaganje Istini dakle, sigurno, zahtjeva istovremeno i stav poniznosti - dok slušamo, i stav odlučnosti, kad prihvaćamo i "proslijeđujemo Istinu", sprovodeći je u djelo, pokret tijela koji glava u tom trenutku traži.
Istina je kao svjetlo, dok je sunce tu, koje je izvor svjetla, tu je i svjetlo. Ako se maknemo iz prisutnosti izvora svjetla, dolazimo u sjenu koja prerasta u sve veću tamu. Kršćanin, ispunjen Duhom ima osjetilo za toplinu Istine, pa joj se raduje bez obzira odakle dolazila, iz izvora, ili od uda Tijela, koji je u tom trenutku svjedoči sa Ljubavlju, jer Istina i Ljubav su narazdvojni.
Svjetlo istine je kao životni sok, koji stalno napaja mladicu loze koja zato i donosi plodove, jer kad se veza sa trsom prekine, ni plodova više nema, mladica se osuši, ud odumre i više nije koristan tijelu. Trs je izvor života i zato veza mladice i trsa treba biti stalno uspostavljena. Bilo tko, kad pomisli da je postao izvor svjetla, tj. glava tijela Kristovog nanosi (tom laži) veliku štetu (cijelom) tijelu. Svaki ud tijela čini tijelo potpunim, potpuno funkcionalnim, svaki ud ima "svoje trenutke" u kojima postaje jako važan, najvažniji ud tijela, ali to ne traje stalno.
Laž prekida svaku vezu sa trsom, sa Glavom.
Gdje je laž, sigurno nema Boga, kao što u tami nema svjetla.
Ako nema Boga, koji je glava crkve, sigurno nema jedinstva udova, jer On je jedini koji može ostvariti i koji je garant jedinstva udova tijela. Zato, podložiti se, biti uvijek otvoren Istini, najviše je što možemo učiniti za jedinstvo tijela Kristova !

Efe 4:15 ... istinujući u ljubavi da poradimo te sve uzraste u Njega ...
Efe 4:21-25 ako ste ga doista čuli i u njemu bili poučeni kako je istina u Isusu: da vam je odložiti prijašnje ponašanje, starog čovjeka, koga varave požude vode u propast, a obnavljati se duhom svoje pameti i obući novog čovjeka, po Bogu stvorena u pravednosti i svetosti istine. Zato odložite laž i govorite istinu jedan drugomu jer udovi smo jedni drugima.
Pročitajte o poslanici Efežanima, vidite cijeli kontekst !

(preneseno sa "starog" foruma)
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by amos 2010-02-13, 03:42

Meni se čini da je ovo pisao brat Krštenjak tamo, vrlo dobro objašnjeno.Posebno mi se sviđa ovaj deo:
Mislim da ne ... mislim (i ne samo da mislim, nego sam i siguran) da se
oni koji su Kristovi (takoreći) u prvoj rečenici (u)poznaju i imaju
zajedništvo, ne ekumensko, nego zajedništvo u Kristu ... ili ako hoćete
u Duhu i Istini ... Time želim reći da je ekumenizam, odnosno
zajedništvo u Kristu (ako ćemo tako definirati ekumenizam) imperativ
kršćanstva. Da ponovim, imperativ kršćanstva je zajedništvo među onima koji pripadaju Kristu.
Ali oni koji mu zaista pripadaju to znaju. I što je onda ekumenizam ?
Još jedan nedefinirani pojam kojim se manipulira nedovoljno upućenima ?

Na ovo mogu reći samo jedno veliko AMEN!!
amos
amos

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-02-15, 10:23

amos wrote:Meni se čini da je ovo pisao brat Krštenjak tamo ...
Brate pisao sam ja (ja ?), ali siguran sam da bi i brat Krstenjak (odnosno Duh Istine koji živi u njemu) napisao jednako. A i ti, zar nisi rekao Amen, na sve ? To samo potvrđuje ono što je u postu rečeno : zajedništvo u Duhu i Istini. To je to Very Happy
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-02-15, 12:05

Nešto o ekumenizmu; ovaj put iz usta samoga Isusa Krista : "Tko nije sa mnom, protiv mene je. I tko sa mnom ne sakuplja, rasipa." (Mat 12:30, Luka 11:23)
To je rekao osobno Isus Krist (Duh Istine), nakon što (nas) je (prethodno) učio o "kraljevstvu koje je u sebi razdijeljeno" i koje će, kako On kaže, sigurno propasti.
Ako ...
Ako ne sakupljamo s Njim ? Da.
Ako ne sakupljamo s Njim. Jer jedino On može svladati Onoga koji želi razdor Tijela, jedino u Njemu je pobjeda i jedinstvo Tijela, jer On je jači od jakoga. On je kamen ugaoni (Crkve), On je čvrsti temelj, On je Glava Crkve koja je Njegovo Tijelo i samo u Njemu ..., samo u Njemu sve se drži u redu.
Tko nije protiv nas, za nas je (Mar 9:40) učio je On učenike koji su htjeli otjerati one koji su u Njegovo ime izgonili zloduhe. Ne može netko u ime Isus činiti dobro i biti protiv vas koji ste moji.
Mislim da se u prostoru koji određuju (sve) ove Kristove riječi nalazi ona prava, "Njegova Ekumena".
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by amos 2010-02-15, 15:25

Čovjek & Riječ wrote:
amos wrote:Meni se čini da je ovo pisao brat Krštenjak tamo ...
Brate pisao sam ja (ja ?), ali siguran sam da bi i brat Krstenjak (odnosno Duh Istine koji živi u njemu) napisao jednako. A i ti, zar nisi rekao Amen, na sve ? To samo potvrđuje ono što je u postu rečeno : zajedništvo u Duhu i Istini. To je to Very Happy

He, he, oprosti.Ali Amen stoji naravno.Jedan Duh naravno, pomislio sam da je brat Krštenjak jer je on postavio poprilično teksta na toj temi, razobličio do kraja. No brate mi jesmo jedno u Gospodu Isusu Hristu i to ovaj forum potvrđuje. No iako neke stvari ne vidimo isto to je samo zato što svi još uvek rastemo i razvijamo se po Duhu našeg Oca. Ali kada dođe vreme i kada On sam reši da meni i svakom drugom otvori oči da vidimo stvari bolje, On to i učini i za to Mu slava i hvala jer On pozna svoje ovce i one poznaju Njega i On zna kako je najbolje da ih dovede do prave hrane i prave vode. Brate vreme je se približilo u to sam siguran, pitanje je koliko još dugo će trajati ova naša pesnička sloboda.Ali ja verujem da u danu kada bude najveći pritisak bog se proslavlja najsilnijom manifestacijom, tako ni ova nova religija neće moći da uguši bratsvo zasnovano na principima Božije reči, no jedino što je tužno je to da kada pritisci dođu shvatimo da nas ima mnogo manje nego što smo mislili.Skoro brate da nas više i nema. No to i jeste rekao Gospod Isus, da kada dođe , hoće li naći uopšte vere. No mi možemo kao Ilija da se žalimo da smo ostali sami, ili da se osvrnemo i radujemo zbog onih sedam hiljada koji su ostali čvrsto i učvršćuju se još više svakim danom kako se približava dolazak našeg Gospoda Isusa Hrista.
Želim to Božiji blagoslov i svim forumašima kojima je Gospod Isus i Njegova reč život.
amos
amos

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-02-16, 11:13

amos wrote:... On pozna svoje ovce i one poznaju Njega i On zna ...
Da, radost je brate živjeti u zajedništvu (ljubavi) koje nam (samo) On, Isus Krist daje.
Kako, naime, objasniti to zajedništvo nekome tko ne poznaje Njega ?
Nikako ..., nemoguće je.

E, zato brate takvi ljudi stvaraju zajedništva koja se temelje na ljudskim (i time bezuspješnim) modelima udruživanja (ako je taj naum ili to djelo od ljudi, propast će; ako li je pak od Boga, nećete ga moći uništiti; Djela 5:38,39), od kojih je tzv. ekumena centralni.
Gospodin Isus kaže (Iva 16:2-3) : "Izopćavat će vas iz sinagoga. Štoviše, dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu. A to će činiti jer ne upoznaše ni Oca ni mene" Gospodin Isus ovo kaže nakon što nam je zapovijedio da ljubimo jedni druge : Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge (Iva 15:17)
Dakle, ako je tko upoznao Isusa Krista njemu ne treba ekumena da bi imao zajedništvo sa braćom, on to zajedništvo ima po prirodi stvari, naime "tko god ljubi Roditelja, ljubi i od Njega rođenoga (I Ivan 5:1)" To znači da netko, tko ne ljubi braću, nikada nije upoznao Isusa (a time ni Oca). To nisam ja izmislio, to govori Riječ Božja : Tko veli da je u svjetlosti, a mrzi brata svojega, u tami je sve do sada (1Iv 2:9) (čitajte dalje, cijeli kontekst)
Želim reći : ako tko (stvarno) želi "ekumenu", neka traži od Boga, neka upozna Isusa Krista i imat će ekumenu. Ako netko takav, koji (navodno) "želi" ekumenu, ne vjeruje ovome što kažem neka se upita jeli slijedeća molitva Isusa Krista, koja je upućena Ocu ostvarena ?
Ne molim samo za ove (Koje ? Ove : ... Ti ih meni dade i Riječ su Tvoju sačuvali), nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene : da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by neaktivan 2010-03-30, 20:24

"Dobro nasjeckaj evanđelje i dodaj malo vode da razvodniš njegov učinak.
Izmješaj malo tolerancije da potisneš nepopularan okus istinske doktrine.
Nakon toga dodaj dovoljno samopoštovanja da neutraliziraš učinak grijeha.
Smjesu zagrij mješajući dok ne postane sasvim mlaka.
Na kraju posluži sa euharistijskom hostijom, ali izbjegavaj one koji
žive od svake riječi Božje koja dolazi iz Božjih usta.
"
To je ono što bih ja reako o ekumeni

neaktivan

Broj postova : 126

http://www.illbehonest.com/

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-03-31, 09:46

vega wrote:... posluži sa euharistijskom hostijom, ali izbjegavaj one koji
žive od svake riječi Božje koja dolazi iz Božjih usta ...
Slikovito ! Very Happy
Da, zaista je interesantno kako ekumenski duh ne podnosi one koji su ispunjeni Duhom Istine Božje. Oni (pripadnici ekumene) ne priznaju (jedini) Božji način, zato što bi onda morali dati slavu Bogu, a na njihov način, služeći u ekumenskom duhu, oni ne daju slavu Bogu, nego se izdižu iznad Njega svojim naukom, na svoju slavu.
Žalosno.
I dalje tvrdim da onima koji su u Kristu ekumena nije potrebna, jer oni je (zajedništvo) već imaju. A ako postoje oni koji (samo misle da) su u Kristu, a zapravo to nisu, o čemu svjedoči njihov stav i odnos prema drugima, u kojem oni ne prihvaćaju zajedništvo u Kristovom Duhu (i djelu Duha). Takvi imaju načelo : tko je sa nama s time smo u "duhovnom" zajedništvu, a tko nije sa nama, s time nemamo "duhovno" zajedništvo, niti je on Kristov.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2011-03-07, 16:14

Može li netko objasniti o kakvom se skupu ovdje radi ? (po mogućnosti netko od učesnika)
Ovo udruženje mi nije jasno zato što su čak i protestanske kršćanske zajednice unutar donjih grupacija razdvojene unutar sebe (ne sastaju se, niti održavaju ekumenske, ili slične odnose). Dakle : što, ili Tko povezuje ovu grupu dolje ? U kojem Imenu se oni sastaju ? Isus Krist, ili ... ? Ako netko želi objasniti da se ovdje radi o "zajedničkoj izjavi o obitelji" dobro, to je OK, ali zašto (niti) takvih zajedničkih izjava nema unutar (već spomenutih) pojedinih (kršćanskih protestantskih) grupacija ?

Na Sedmom međureligijskom susretu visokih predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj, održanom u ponedjeljak 28. veljače 2011. godine / 25. rebi’ul-ewela 1432. godine u prostorijama Islamskog centra Zagreb, Gavellina 40, s početkom u 10 sati, sudjelovali su:

- predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog sisački biskup msgr. Vlado Košić,
- tajnik istoga Vijeća prof. dr. sc. Jure Zečević,
- protojerej stavrofor Srpske pravoslavne Crkve o. Marinko Juretić,
- ikonom Bugarske pravoslavne Crkve o. Emil Cenov Angelov,
- protojerej Makedonske pravoslavne Crkve – Ohridske arhiepiskopije o. Kirko Velinski,
- generalni vikar Evangeličke crkve u RH Branko Berić,
- biskup Reformirane kršćanske (kalvinske) Crkve u Republici Hrvatskoj Endre Langh,
- predsjednik Saveza baptističkih crkava u RH Toma Magda,
- glavni tajnik Evanđeoske pentekostne crkve u RH Vedran Đulabić,
- pastor Staniša Margarić, Predsjednik Hrvatske konferencije Kršćanskih Adventističkih crkava,
- rabin Koopćine Zagreb Luciano Moše Prelević,
- rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotel Da Don
- predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija Ševko ef. Omerbašić.

Pročitajte
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Timotej 2011-03-08, 13:05

Ni meni nije potpuno jasno što ove ljude, predstavnike svojih zajednica, povezuje. Vjerovatno neki interes.

Timotej

Broj postova : 4

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top