Tko su maleni ?
3 posters
Page 1 of 1
Tko su maleni ?
Biblija dosta spominje "malene". Tko su ti "maleni" ? Pogledajmo neke stihove iz evanđelja, iz usta našeg Gospodina Isusa Krista :
Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo skrio od mudrih i umnih, a objavio malenima (... nitko ne pozna Sina doli Otac, niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti) (Matej 11:25)(27)
Iz ovih Riječi vidljivo je da se radi o onima kojima je objavljen Bog, po Isusu Kristu. Dakle "maleni" su oni koji su u poniznosti srca, djetinjom vjerom prihvatili svjedočanstvo Božje i tako dobili Njegovu objavu. U prilog tome svjedoči i evanđelje po Luki gdje ... uskliknu Isus u Duhu Svetom : Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo skrio od mudrih i umnih, a objavio malenima (Luka 10:21)
Tako ni Otac vaš, koji je na nebesima, neće da propadne ni jedan od ovih malenih (Mat 18:14)
Haleluja !
Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo (Luk 12:32)
Hvala ti Oče ! Neka je slavljeno Tvoje ime Isus Krist.
Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo skrio od mudrih i umnih, a objavio malenima (... nitko ne pozna Sina doli Otac, niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti) (Matej 11:25)(27)
Iz ovih Riječi vidljivo je da se radi o onima kojima je objavljen Bog, po Isusu Kristu. Dakle "maleni" su oni koji su u poniznosti srca, djetinjom vjerom prihvatili svjedočanstvo Božje i tako dobili Njegovu objavu. U prilog tome svjedoči i evanđelje po Luki gdje ... uskliknu Isus u Duhu Svetom : Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo skrio od mudrih i umnih, a objavio malenima (Luka 10:21)
Tako ni Otac vaš, koji je na nebesima, neće da propadne ni jedan od ovih malenih (Mat 18:14)
Haleluja !
Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo (Luk 12:32)
Hvala ti Oče ! Neka je slavljeno Tvoje ime Isus Krist.
Čovjek & Riječ- Broj postova : 806
Re: Tko su maleni ?
Čovjek i Riječ
Mudri u ovom slućaju su farizeji,i njihova umnost dolazi od farizejskog kvasca koji ih ćini nadmenima i umišljenima,misle da nešto znaju.
U ovom stihu si liepo rekao - svoj svog pozna.
Maleni su ti odabrani ljudi,tj predodređeni za spas,i njima je u prirodi da budu maleni,da ih svi gaze,i sebe da stave na zadnje mjesto.
Ali zato kada dođe kraljevstvo Božije,sve poprima novi sjaj,i doživljava se veliki obrat-ko je bio dolje,njega Bog podiže .
Matej 18,10 "Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima.
Ovdje se ćesto misli da se maleni odnose na dijecu,što NIJE!
Ko je predodređen za spas,taj bio mali il velik-on je Božji.
Maleni su jednostavno djeca Božja.
Ali,ima i primjer kako da se svi ponašaju :
Matej 18,3 i reče: "Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.
Matej 18,4 Tko god se dakle ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom.
Treba da se ponašamo ko prava poslušna dijeca.
Ništa mi neznamo,Otac zna
I ako se tako budemo ponašali-biće nam bolje.
Ni Isus nije ništa radio na svoju ruku,mada je Sin Božji.
Poslušnost prije svega.
Poslušnost rijeći,i praćenje vodstva od Boga,nemamo svi istu funkciju,neko je jednostavno vođa,dok drugi trebaju da prate,kao što su Isusa pratili njegovi ućenici.
Priznati proroka od Boga je put ka Bogu.
Nečete ćuti glas sa neba,već če se taj glas nastaniti u vas,i ne u sve,već u jednoga,koji će okupiti zajednicu.
I tek tad kad se okupimo u jedno,i bičemo jedno,i deijelit čemo Isusa,preko rijeći,i prihvačanja istih u zajednici.
Zato je bitna zajednica,jer ja tad i ON među nama.
Zalud se svijet brojćano okuplja
Mudri u ovom slućaju su farizeji,i njihova umnost dolazi od farizejskog kvasca koji ih ćini nadmenima i umišljenima,misle da nešto znaju.
U ovom stihu si liepo rekao - svoj svog pozna.
Maleni su ti odabrani ljudi,tj predodređeni za spas,i njima je u prirodi da budu maleni,da ih svi gaze,i sebe da stave na zadnje mjesto.
Ali zato kada dođe kraljevstvo Božije,sve poprima novi sjaj,i doživljava se veliki obrat-ko je bio dolje,njega Bog podiže .
Matej 18,10 "Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima.
Ovdje se ćesto misli da se maleni odnose na dijecu,što NIJE!
Ko je predodređen za spas,taj bio mali il velik-on je Božji.
Maleni su jednostavno djeca Božja.
Ali,ima i primjer kako da se svi ponašaju :
Matej 18,3 i reče: "Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.
Matej 18,4 Tko god se dakle ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom.
Treba da se ponašamo ko prava poslušna dijeca.
Ništa mi neznamo,Otac zna
Poslušnost prije svega.
Poslušnost rijeći,i praćenje vodstva od Boga,nemamo svi istu funkciju,neko je jednostavno vođa,dok drugi trebaju da prate,kao što su Isusa pratili njegovi ućenici.
Nečete ćuti glas sa neba,već če se taj glas nastaniti u vas,i ne u sve,već u jednoga,koji će okupiti zajednicu.
I tek tad kad se okupimo u jedno,i bičemo jedno,i deijelit čemo Isusa,preko rijeći,i prihvačanja istih u zajednici.
Zalud se svijet brojćano okuplja
aron- Broj postova : 6
Amen, Amen, Amen. Da ... poslušna djeca, trebamo biti poslušna djeca, vjerovati svome Ocu i dati se voditi od Njega. Ako je netko vođa, onda se on ističe u svome služenju (naglašavam služenju) u zajednici jednakih, koji čuju (iz njega) već poznati glas, koji onda, naravno, rado slijede.aron wrote:... Treba da se ponašamo ko prava poslušna dijeca.
Ništa mi neznamo, Otac zna
Poslušnost prije svega.
...
Naše međusobno prepoznavanje je po Duhu (dakle, ne po tijelu), tako možemo prepoznati malene. Jao nama ako prezremo malene, jer tako smo postupili prema Onome koji u njima živi.
Čovjek & Riječ- Broj postova : 806
Jeremija 23,1
"Jao pastirima koji upropašćuju i raspršuju ovce paše moje"
- riječ je Jahvina.
Jeremija 23,2
Stoga ovako govori Jahve, Bog Izraelov, protiv pastira koji pasu narod moj: "Vi ste raspršili ovce moje, rastjerali ih, niste se brinuli za njih.
Zato ću se ja sada pobrinuti za vas zbog zlodjela vaših - riječ je Jahvina.
Jeremija 23,3
I sam ću skupiti ostatak svojih ovaca iz svih zemalja kamo sam ih raspršio i vratiti ih na ispaše njihove: bit će plodne i množit će se.
Jeremija 23,4
I podići ću im pastire da ih pasu te se ničega više neće bojati ni plašiti, niti će se gubiti" - riječ je Jahvina.
Jeremija 23,7
Zato, evo, dolaze dani - riječ je Jahvina - kad se više neće govoriti: `Živoga mi Jahve koji sinove Izraelove izvede iz zemlje egipatske`
Jeremija 23,9
Prorocima. Srce je u meni skrhano, dršću mi kosti, sličan sam pijancu, čovjeku kojim vino ovlada, pred licem Jahvinim i njegovim svetim riječima:
Jeremija 23,10
"Jer zemlja je puna preljubnika; zbog tih se ljudi zemlja u crno zavila, a ispaše u pustinji sagorješe.
Njihova je trka zloba, a moć im je nepravda.
Jeremija 23,11
Da, i prorok i svećenik zlikovci su, čak i u Domu svome nađoh im pakost" - riječ je Jahvina.
Jeremija 23,21
"Ne poslah ti proroka, a ipak trče! Ne govorih im, a ipak prorokuju!
Jeremija 23,30
Evo me stoga protiv proroka - riječ je Jahvina - koji jedan drugome kradu moje riječi.
Jeremija 24,3
I Jahve me upita: "Jeremija, što vidiš?" A ja odgovorih: "Smokve! Dobre su vrlo dobre, a loše su vrlo loše - tako loše da nisu za jelo.
Jeremija 25,35
Više nema utočišta pastirima, niti spasa vodičima stada.
Jeremija 50,6
K`o izgubljene ovce bijaše narod moj, pastiri ih zavedoše te zalutaše po brdima: moradoše s brda na brežuljke, zaboraviše gdje su im torovi.
Ezekiel 34,12
Kao što se pastir brine za ovce svoje kad se nađe uza stado raspršeno, i ja ću se pobrinuti za svoje ovce i skupit` ih iz svih mjesta u koje se raspršiše u dan oblaka i mraka.
Maleni su oni koji traže i upadaju u zamku organizirane religije .
To su ovce zalutale i od njih izrastaju Sinovi Božji ,ne od samoprozvanih poglavara .
Postalo je stvarno više smešno da neko pripada nekoj skupini dok Bog uči :
Mudre izreke 6,6
Idi k mravu, lijenčino, promatraj njegove pute i budi mudar:
Mudre izreke 6,7
on nema vođe, nadzornika, ni nadstojnika,
Mudre izreke 6,8
ljeti se sebi brine za hranu
Jeremija 3,14
Vratite se, sinovi odmetnici - riječ je Jahvina - jer ja sam vaš Gospodar. Uzet ću vas, po jednoga iz svakoga grada, po dvojicu od svakoga roda, da vas odvedem na Sion.
Jeremija 3,15
I dat ću vam pastire po srcu svojemu koji će vas pasti razumno i mudro.
Srce se i u hodu dalo prepoznati ,među nama tu ,pa na fb i gde god ,tj ja van nisam išla,ja sam samo na netu upoznavala .
The Thing is da niko od proroka nedaje za pravo da ga se takvim nazove,iz poniznog srca,naravno,jer i :
Marko 10,18
Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!
Niko od BOGA ne uživa u komplimentima upućenim na račun svoje dobrote i s takvim "malim" prorocima je najteže radit,tj
uvjerit ih u službu ,ali istovremeno je i lep pokazatelj ponizna srca,dok
oholica uživa i sam sebe POSTAVLJA za proroka , likujući kad ga se slijedi .
Maleni bi trebali razmislit KOLIKO SU ONI ZAPRAVO maleni ,a koliko VELIKI ,
jer ako bar ne prepoznaju svoju ulogu u dužnosti da pišu,prorokuju -tad
zakidaju narod za datu im čast (ko kaže da moraju uživat ? ,ali
verujem da bar kad spoznaju istinu i tu ulogu ,da će im biti (bar) drago )
"Jao pastirima koji upropašćuju i raspršuju ovce paše moje"
- riječ je Jahvina.
Jeremija 23,2
Stoga ovako govori Jahve, Bog Izraelov, protiv pastira koji pasu narod moj: "Vi ste raspršili ovce moje, rastjerali ih, niste se brinuli za njih.
Zato ću se ja sada pobrinuti za vas zbog zlodjela vaših - riječ je Jahvina.
Jeremija 23,3
I sam ću skupiti ostatak svojih ovaca iz svih zemalja kamo sam ih raspršio i vratiti ih na ispaše njihove: bit će plodne i množit će se.
Jeremija 23,4
I podići ću im pastire da ih pasu te se ničega više neće bojati ni plašiti, niti će se gubiti" - riječ je Jahvina.
Jeremija 23,7
Zato, evo, dolaze dani - riječ je Jahvina - kad se više neće govoriti: `Živoga mi Jahve koji sinove Izraelove izvede iz zemlje egipatske`
Jeremija 23,9
Prorocima. Srce je u meni skrhano, dršću mi kosti, sličan sam pijancu, čovjeku kojim vino ovlada, pred licem Jahvinim i njegovim svetim riječima:
Jeremija 23,10
"Jer zemlja je puna preljubnika; zbog tih se ljudi zemlja u crno zavila, a ispaše u pustinji sagorješe.
Njihova je trka zloba, a moć im je nepravda.
Jeremija 23,11
Da, i prorok i svećenik zlikovci su, čak i u Domu svome nađoh im pakost" - riječ je Jahvina.
Jeremija 23,21
"Ne poslah ti proroka, a ipak trče! Ne govorih im, a ipak prorokuju!
Jeremija 23,30
Evo me stoga protiv proroka - riječ je Jahvina - koji jedan drugome kradu moje riječi.
Jeremija 24,3
I Jahve me upita: "Jeremija, što vidiš?" A ja odgovorih: "Smokve! Dobre su vrlo dobre, a loše su vrlo loše - tako loše da nisu za jelo.
Jeremija 25,35
Više nema utočišta pastirima, niti spasa vodičima stada.
Jeremija 50,6
K`o izgubljene ovce bijaše narod moj, pastiri ih zavedoše te zalutaše po brdima: moradoše s brda na brežuljke, zaboraviše gdje su im torovi.
Ezekiel 34,12
Kao što se pastir brine za ovce svoje kad se nađe uza stado raspršeno, i ja ću se pobrinuti za svoje ovce i skupit` ih iz svih mjesta u koje se raspršiše u dan oblaka i mraka.
Maleni su oni koji traže i upadaju u zamku organizirane religije .
To su ovce zalutale i od njih izrastaju Sinovi Božji ,ne od samoprozvanih poglavara .
Postalo je stvarno više smešno da neko pripada nekoj skupini dok Bog uči :
Mudre izreke 6,6
Idi k mravu, lijenčino, promatraj njegove pute i budi mudar:
Mudre izreke 6,7
on nema vođe, nadzornika, ni nadstojnika,
Mudre izreke 6,8
ljeti se sebi brine za hranu
Ako je netko vođa, onda se on ističe u svome služenju (naglašavam služenju) u zajednici jednakih, koji čuju (iz njega) već poznati glas, koji onda, naravno, rado slijede.
Jeremija 3,14
Vratite se, sinovi odmetnici - riječ je Jahvina - jer ja sam vaš Gospodar. Uzet ću vas, po jednoga iz svakoga grada, po dvojicu od svakoga roda, da vas odvedem na Sion.
Jeremija 3,15
I dat ću vam pastire po srcu svojemu koji će vas pasti razumno i mudro.
Srce se i u hodu dalo prepoznati ,među nama tu ,pa na fb i gde god ,tj ja van nisam išla,ja sam samo na netu upoznavala .
The Thing is da niko od proroka nedaje za pravo da ga se takvim nazove,iz poniznog srca,naravno,jer i :
Marko 10,18
Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!
Niko od BOGA ne uživa u komplimentima upućenim na račun svoje dobrote i s takvim "malim" prorocima je najteže radit,tj
uvjerit ih u službu ,ali istovremeno je i lep pokazatelj ponizna srca,dok
oholica uživa i sam sebe POSTAVLJA za proroka , likujući kad ga se slijedi .
Maleni bi trebali razmislit KOLIKO SU ONI ZAPRAVO maleni ,a koliko VELIKI ,
jer ako bar ne prepoznaju svoju ulogu u dužnosti da pišu,prorokuju -tad
zakidaju narod za datu im čast (ko kaže da moraju uživat ? ,ali
verujem da bar kad spoznaju istinu i tu ulogu ,da će im biti (bar) drago )
Page 1 of 1