Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Join the forum, it's quick and easy

Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Duhovni darovi :

3 posters

Go down

Duhovni darovi : Empty Duhovni darovi :

Post by amos 2010-03-29, 10:46

Pošto se javila potreba da iznesemo svoje mišljenje na temu duhovnih darova evo mesta za to. Nadam se da ćemo zajednički dati konstruktivan doprinos verujem i da će to biti mirna tema jer nekako mi se čini da jeta priča već ispričana. Eto tako braćo i sestre samo napred Duhovni darovi : Icon_biggrin
amos
amos

Broj postova : 534

Back to top Go down

Duhovni darovi : Empty Re: Duhovni darovi :

Post by Čovjek & Riječ 2010-03-29, 12:30

amos wrote:Pošto se javila potreba da iznesemo svoje mišljenje na temu duhovnih darova evo mesta za to. Nadam se da ćemo zajednički dati konstruktivan doprinos verujem i da će to biti mirna tema jer nekako mi se čini da jeta priča već ispričana. Eto tako braćo i sestre samo napred Duhovni darovi : Icon_biggrin
Recimo odmah da duhovni darovi dolaze od Duha, dakle od Boga. Duhovni darovi dani su ograničeno gledano za osobnu dobrobit i napredak, a šire gledano na izgradnju i dobrobit Crkve, odnosno dobrobit ljudi ovoga svijeta. Mislim da je bitno Duhovne darove sagledavati u tom konetkstu. Bog daje svoje darove kome hoće i kada hoće, što znači da je u tome potpuno nezavisan i van ljudskih stremljenja, što je potpuno logično, jer On sagledava "stvari" i situacije bolje nego mi i točno zna kome, kada i što treba. Riječ govori (za neke darove), da ih žarko želimo i tražimo, međutim bitno je reći da je ipak najvažnije ono što On misli i zna (tako da nećemo uvijek dobiti ono što žarko tražimo). On darove daje s točno određenim motivom koji je uvijek u stremljenju ka blagoslovu, dobrobiti, jednom riječju s jednim, jedinim motivom, motivom ljubavi. Bitno je reći još jedno : sigurno je da svi darovi koje je Bog dao služe na Njegovu slavu, da proslave Njegovo ime. Mislim da je ovo bitno reći na samom početku.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Post by amos 2010-03-29, 13:43

Čovjek & Riječ wrote:
Recimo odmah da duhovni darovi dolaze od Duha, dakle od Boga. Duhovni darovi dani su ograničeno gledano za osobnu dobrobit i napredak, a šire gledano na izgradnju i dobrobit Crkve, odnosno dobrobit ljudi ovoga svijeta. Mislim da je bitno Duhovne darove sagledavati u tom konetkstu. Bog daje svoje darove kome hoće i kada hoće, što znači da je u tome potpuno nezavisan i van ljudskih stremljenja, što je potpuno logično, jer On sagledava "stvari" i situacije bolje nego mi i točno zna kome, kada i što treba. Riječ govori (za neke darove), da ih žarko želimo i tražimo, međutim bitno je reći da je ipak najvažnije ono što On misli i zna (tako da nećemo uvijek dobiti ono što žarko tražimo). On darove daje s točno određenim motivom koji je uvijek u stremljenju ka blagoslovu, dobrobiti, jednom riječju s jednim, jedinim motivom, motivom ljubavi. Bitno je reći još jedno : sigurno je da svi darovi koje je Bog dao služe na Njegovu slavu, da proslave Njegovo ime. Mislim da je ovo bitno reći na samom početku.

Nemam sada puno vremena da pišem, ali moram naći vreme da kažem na ovo jedno veliko AMEN. Mislim da si uspeo u jednom postu da objasniš sve što se treba znati uvezi duhovnih darova,dobar temelj za zdravu kuću što bih rekao.
Dodao bih da svi Božiji darovi i pozivi su neopozivi, i da svaki dar koji je opisan u bibliji je idalje operativan i biće do dana kada se budemo susreli sa Njim licem u lice. Duhovni dar ništa ne govori o osobi koja nosi taj dar, tako da nije ni svetiji onaj koji ga ima, niti manje svet ako ga nema.Duhovni dar nije dokaz ničega osim milosti Božije u kojoj ih raspoređuje u svojoj Božanskoj promisli.
amos
amos

Broj postova : 534

Back to top Go down

Post by red blood 2013-05-11, 23:19

Čovjek & Riječ wrote:

sve je to točno rečeno, ali htio bih ispraviti te:
Čovjek & Riječ wrote:darovi dolaze od Duha, dakle od Boga.
Duh i Bog Nisu isto. Sveto trojstvo je Otac (Bog), Sin (Krist) i Duh sveti tako da Duh i Bog nisu isto, i ne treba ih se miješati, što ljudi često rade. Oni nisu ista osoba. Oni su tri različite Božanske osobe.

red blood

Broj postova : 3

http://svasta.forumxpress.net/

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2013-05-12, 01:56

red blood wrote:Duh i Bog Nisu isto.
Ako Ivan 4:24 kaže "Bog je duh" (a kaže), štoviše Ivan govori ono što Isus Krist, koji je Bog govori, onda ja to vjerujem i držim potpuno i neopozivo točnim.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top