Tko su sinovi Božji?
4 posters
Page 1 of 1
Tko su sinovi Božji?
Što se sve podrazimijeva pod ovim pojmom, sinovi Božji...jesu li to ljudi, anđeli ili neki predstavnici drugih planeta?
καιros- Broj postova : 20
Re: Tko su sinovi Božji?
Govorit ću (za sada) "napamet", bez posebne pripreme za odgovor na tvoje pitanje.καιros wrote:Što se sve podrazimijeva pod ovim pojmom, sinovi Božji...jesu li to ljudi, anđeli ili neki predstavnici drugih planeta?
Pojam sinova Božjih javlja se u SZ (starom zavjetu) u knjizi postanka, a kroz novi zavjet (puno više) spominje se sinovstvo Božje, kako u kontekstu nanovo rođenja, odozgor, od Boga (Duha), tako i u kontekstu onih koji su, iako po nanovo-rođenju postali djeca Božja (proslov Ivanova evanđelja) nisu taj svoj "status" dan od Boga, potpuno i sa sigurnošću prihvatili, pa ih Bog poziva po svojoj neraspadljivoj Riječi i svome Duhu, te ih "usvaja" za svoje sinove (poslanica Galaćanima). Mislim da je meni osobno "jasnije" sinovstvo NZ, nego ovo koje spominje SZ.
Sinovi Božji koji se spominju u SZ su svakako interesantna tema, ali po meni "manje bitna" od "novozavjetnog sinovstva". Nadalje, obzirom da Sinovi Božji spomenuti u SZ nisu baš previše biblijski otkriveni, mislim da se nebi isplatilo čak i po cijenu špekuliranja previše "kopati" po tome ...
Čovjek & Riječ- Broj postova : 806
Mene više zanimaju Sinovi Božji u SZ, pogotovo oni u Postanku 6 i Job 1,2...ali kao što si rekao nisu baš previše biblijski otkriveni....
καιros- Broj postova : 20
Da, to sam i mislio.καιros wrote:Mene više zanimaju Sinovi Božji u SZ, pogotovo oni u Postanku 6 i Job 1,2...ali kao što si rekao nisu baš previše biblijski otkriveni....
Moram priznati, ta građa nije mi jasna, niti sam se previše bavio time, pa i nemam znanja. Pogledao sam i vidio da za sinove Božje na ta dva mjesta (Postanak, Job) piše "bên 'ĕlôhı̂ym" (Sons of God). Tu, ovo ben (son) znači sin u širem smislu te riječi (po E-Sword-u). S obzirom da je među sinovima Božjim bio i Satan, onda šire tumačenje smisla riječi sin (ben) dolazi do izražaja, jer i anđeli (Satan) su Njegovi potomci, On ih je stvorio, međutim (koliko ja znam) ne zove ih sinovima. Ako imaš neka saznanja o ovoj temi, rado bih čuo.
Mislim da si ovdje potpuno promašila.Ej,pa kak razdvajaš te pojmove ?
Stari zavjet se itekako ispunjava .
Sinova je na kraju više ,kaže Biblija .
To su ti onih 7 anđela na kraju .
Kojima se Isus i Zaručnica obraćaju .
...ako se ne poprave
Oni imaju SVOJE CRKVE,jer su Sinovi ...kao što je i Isus ,i ON je imao svoju crkvu,onda ,a sad je SUDAC među crkvama anđela
Isus je prvorođenac među mnogom braćom, što bi trebalo značiti da (drugi) sinovi dolaze tek poslije Njega, a po Njemu, rođeni odozgor, od Duha Božjega u Istini očišćeni, Bogu posvećeni, za Njega odvojeni.
Anđeli nisu sinovi i neće nikada biti, oni su službujući duhovi (kako na jednoj, tako i na drugoj "strani"), ali sinovi nisu.
Sinovi nemaju svoje crkve i neće ih nikada imati, Crkva Božja samo je jedna, ona je Kristova nevjesta i On, samo On je njezina Glava, Glava Crkve.
Otkrivenje 2,5 Spomeni se dakle odakle si pao, obrati se i čini prva djela. Inače dolazim k tebi i - uklonit ću tvoj svijećnjak s mjesta njegova ako se ne obratiš.
Otkrivenje 2,16 Obrati se dakle! Inače dolazim ubrzo k tebi da ratujem s njima mačem usta svojih.
Otkrivenje 3,5
"Tako će pobjednik biti odjeven u bijele haljine i neću izbrisati imena njegova iz knjige života i priznat ću ime njegovo pred Ocem svojim i anđelima njegovim.
Otkrivenje 3,10
Budući da si očuvao moju riječ o postojanosti, i ja ću očuvati tebe od časa kušnje koji ima doći na sav svijet da se iskušaju svi pozemljari.
Otkrivenje 3,11
Dolazim ubrzo. Čvrsto drži što imaš da ti nitko ne ugrabi vijenca.
U Otkrivenju ti sve stoji ,i upozorenja da će nagrada bit uklonjena ,i čak brisanje iz knjige života ,a znamo da je nagrada Zaručnica ,i POBJEDNIK JE ZARUČNIK ,pa je tako točno da je pobjednik jedan ,što ti kažeš , Č&R
Otkrivenje 2,16 Obrati se dakle! Inače dolazim ubrzo k tebi da ratujem s njima mačem usta svojih.
Otkrivenje 3,5
"Tako će pobjednik biti odjeven u bijele haljine i neću izbrisati imena njegova iz knjige života i priznat ću ime njegovo pred Ocem svojim i anđelima njegovim.
Otkrivenje 3,10
Budući da si očuvao moju riječ o postojanosti, i ja ću očuvati tebe od časa kušnje koji ima doći na sav svijet da se iskušaju svi pozemljari.
Otkrivenje 3,11
Dolazim ubrzo. Čvrsto drži što imaš da ti nitko ne ugrabi vijenca.
U Otkrivenju ti sve stoji ,i upozorenja da će nagrada bit uklonjena ,i čak brisanje iz knjige života ,a znamo da je nagrada Zaručnica ,i POBJEDNIK JE ZARUČNIK ,pa je tako točno da je pobjednik jedan ,što ti kažeš , Č&R
Mislim da si ovdje potpuno promašila.Dijana wrote:Ej,pa kak razdvajaš te pojmove ?
Stari zavjet se itekako ispunjava .
Sinova je na kraju više ,kaže Biblija .
To su ti onih 7 anđela na kraju .
Kojima se Isus i Zaručnica obraćaju .
...ako se ne poprave
Oni imaju SVOJE CRKVE,jer su Sinovi ...kao što je i Isus ,i ON je imao svoju crkvu,onda ,a sad je SUDAC među crkvama anđela
Isus je prvorođenac među mnogom braćom, što bi trebalo značiti da (drugi) sinovi dolaze tek poslije Njega, a po Njemu, rođeni odozgor, od Duha Božjega u Istini očišćeni, Bogu posvećeni, za Njega odvojeni.
Anđeli nisu sinovi i neće nikada biti, oni su službujući duhovi (kako na jednoj, tako i na drugoj "strani"), ali sinovi nisu.
Sinovi nemaju svoje crkve i neće ih nikada imati, Crkva Božja samo je jedna, ona je Kristova nevjesta i On, samo On je njezina Glava, Glava Crkve.
Oprosti Dijana, moja je greška, vjerojatno sam editirao tvoj post (to mogu kao moderator) umjesto da sam odgovorio na njega (kao sada). Još jednom oprosti što sam zbunio tebe (i ostale), nije bilo namjerno ...
Ma okej je ,oprosti ti ,jer sam tako reagirala .
(da se nebi mislilo da sam ja napisala duplu zbunjolu ,a sve je ok dok se kršimo po poznavanju Biblije ,pa se nekako i dogovorimo )
(da se nebi mislilo da sam ja napisala duplu zbunjolu ,a sve je ok dok se kršimo po poznavanju Biblije ,pa se nekako i dogovorimo )
...onda je istina na pola puta ?
Anđeli se bore za titulu i pobjednik je Zaručnik i gotovo ?
Anđeli se bore za titulu i pobjednik je Zaručnik i gotovo ?
POSTANAK 6,2
opaze sinovi Božji da su kćeri ljudske pristale, pa ih uzimahu sebi za žene koje su god htjeli.
POSTANAK 6,4
U ona su vremena - a i kasnije - na zemlji bili Nefili, kad su Božji sinovi općili s ljudskim kćerima pa im one rađale djecu. To su oni od starine po snazi glasoviti ljudi.
PONOVLJENI ZAKON 32,8
Kad je Višnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova:
PONOVLJENI ZAKON 32,43
Kličite, o nebesa, s njime, obožavajte ga, sinovi Božji! Kličite, puci, s njegovim narodom, uznosite snagu njegovu, poslanici Jahvini. Jer će krv slugu svojih osvetiti, istom mjerom vratit` dušmanima, naplatit će od onih koji njega mrze, očistit` od grijeha zemlju svog naroda.
JOB 1,6
Jednoga dana dođu sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.
JOB 2,1
Jednoga dana dođu opet sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.
PSALAM 29,1
Psalam. Davidov. Prinesite Jahvi, o sinovi Božji, prinesite Jahvislavu i moć!
---------------------------------------------------------------------------
Isus nije Bog.
Ovaj stih ti jasno kaže - ISUS nije ravan Bogu Jedinome Jahvi:
PSALAM 89,7
Ta tko je u oblacima ravan Jahvi, tko li je Jahvi sličan među sinovima Božjim?
opaze sinovi Božji da su kćeri ljudske pristale, pa ih uzimahu sebi za žene koje su god htjeli.
POSTANAK 6,4
U ona su vremena - a i kasnije - na zemlji bili Nefili, kad su Božji sinovi općili s ljudskim kćerima pa im one rađale djecu. To su oni od starine po snazi glasoviti ljudi.
PONOVLJENI ZAKON 32,8
Kad je Višnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova:
PONOVLJENI ZAKON 32,43
Kličite, o nebesa, s njime, obožavajte ga, sinovi Božji! Kličite, puci, s njegovim narodom, uznosite snagu njegovu, poslanici Jahvini. Jer će krv slugu svojih osvetiti, istom mjerom vratit` dušmanima, naplatit će od onih koji njega mrze, očistit` od grijeha zemlju svog naroda.
JOB 1,6
Jednoga dana dođu sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.
JOB 2,1
Jednoga dana dođu opet sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.
PSALAM 29,1
Psalam. Davidov. Prinesite Jahvi, o sinovi Božji, prinesite Jahvislavu i moć!
---------------------------------------------------------------------------
Isus nije Bog.
Ovaj stih ti jasno kaže - ISUS nije ravan Bogu Jedinome Jahvi:
PSALAM 89,7
Ta tko je u oblacima ravan Jahvi, tko li je Jahvi sličan među sinovima Božjim?
piramida4- Broj postova : 96
Da li je biti Sin Božji - nešto posebno?
------------------------------------------------
Da li ljudi mogu - ili - jesu SB?
MATEJ 5,9
blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!
LUKA 20,36
Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.
RIMLJANIMA 8,14
svi koje vodi duh božji sinovi su Božji.
RIMLJANIMA 8,19
Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih:
GALAĆANIMA 3,26
uistinu, svi ste sinovi Božji, po vjeri u Kristu Isusu.
Da li ljudi mogu - ili - jesu SB?
MATEJ 5,9
blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!
LUKA 20,36
Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.
RIMLJANIMA 8,14
svi koje vodi duh božji sinovi su Božji.
RIMLJANIMA 8,19
Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih:
GALAĆANIMA 3,26
uistinu, svi ste sinovi Božji, po vjeri u Kristu Isusu.
piramida4- Broj postova : 96
Page 1 of 1