Božji sud
3 posters
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Božji sud
Vrlo bitno pitanje je pitanje Božjeg suda.
Iz više razloga : Bog ne sudi kao što sudi čovjek, Njegove misli su potpuno drugačije od ljudskih misli ("kao što je od zemlje nebo"). Božji sud je zato nešto s čime trebamo biti upoznati, ne samo trebamo, nego je to vrlo preporučljivo radi nas samih.
Dobro je znati, a to možemo znati već danas (?)("sada je sud ovome svijetu"), na osnovu čega i na koji način će Bog suditi svijetu. Njegov sud je dakako povezan sa pravednošću, onakvom kakvu On priznaje, jer On je jedini sudac, On i svi oni kojima je On dao da sude po Njegovoj pravednosti. U prvom redu to je Njegov Sin Isus Krist, a u drugom oni kojima je On, Isus dao vlast da sude. Jer Njemu je Otac predao sav sud. Možemo li već danas znati presudu ?
Kako i zašto ? Na sva pitanja vjerujem možemo ovdje odgovoriti po Njegovj Riječi i po Njegovom Duhu.
Iz više razloga : Bog ne sudi kao što sudi čovjek, Njegove misli su potpuno drugačije od ljudskih misli ("kao što je od zemlje nebo"). Božji sud je zato nešto s čime trebamo biti upoznati, ne samo trebamo, nego je to vrlo preporučljivo radi nas samih.
Dobro je znati, a to možemo znati već danas (?)("sada je sud ovome svijetu"), na osnovu čega i na koji način će Bog suditi svijetu. Njegov sud je dakako povezan sa pravednošću, onakvom kakvu On priznaje, jer On je jedini sudac, On i svi oni kojima je On dao da sude po Njegovoj pravednosti. U prvom redu to je Njegov Sin Isus Krist, a u drugom oni kojima je On, Isus dao vlast da sude. Jer Njemu je Otac predao sav sud. Možemo li već danas znati presudu ?
Kako i zašto ? Na sva pitanja vjerujem možemo ovdje odgovoriti po Njegovj Riječi i po Njegovom Duhu.
Čovjek & Riječ- Broj postova : 806
Re: Božji sud
Pa počnimo :
Svi (kršćani) ne idu na sud ? Da ili ne ?
Isus govori ovako : "Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život."
Ne sudimo sami sebi (a drugima pogotovo) nego prihvaćamo i pokoravamo se Bogu i Riječi Božjoj, koja nam objavljuje sud Božji : "Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u Njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega."
Svi (kršćani) ne idu na sud ? Da ili ne ?
Isus govori ovako : "Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život."
Ne sudimo sami sebi (a drugima pogotovo) nego prihvaćamo i pokoravamo se Bogu i Riječi Božjoj, koja nam objavljuje sud Božji : "Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u Njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega."
Volim jednu izreku koja kaže da je Isus isti juče,danas i zauvek i ako hoćemo da znamo šta Bog radi danas i šta će raditi sutra,onda je dobro da se zagledamo u istoriju i uočimo kako je se Gospod ponašao prema prvoj crkvi, Izraelu.
Prva crkva Izrael je imala jedan problem, Bog joj je obećao da nikada ih neće napustiti, da će prebivati u Hramu i da će oni biti Njegov narod a On njihov Bog.I Izraelci su mirno počivali na tom obećanju.Međutim desilo se nešto što nije bilo predviđeno, oni su izneverili obećanje i svojim ponašanjem su dražili Gospoda, i iako je Gospod rekao da će ih čuvati, On sam je okrenuo lice od njih i doneo je sud i presudio im. Ali oni su stalno govorili mi smo izabrani narod, Bog je obećao i On prebiva u Hramu i biće sa nama večno.Ali njihova nada je bila uzaludna zar ne?
Zašto sada sve ovo pričam, ako ćemo to preneti u današnje vreme videćemo ljude koji žive kako ovaj svet živi, koji čine stvari za koje jako dobro znaju da je Gospod zabranio i i drže se obećanja koje je brat Č&R naveo u postu, i kada pogledam liče mi baš na Izrael pre nego što je došao sud na njih. Dali će Bog suditi svoj narod pitao se Izrael, dali će Bog suditi svoj narod pita se današnje Hrišćanstvo.No opet ja verujem da naše ponašanje treba biti u skladu sa reči, jednako kao i naše reči.I siguran sam da će Bog itekako to prosuđivati. Ali čekaj ti ljudi su prihvatili milost koju je Isus obezbedio na krstu? Pouzdaju se u obećanje Božije, kako sada će biti suđeni? Ko su ti ljudi koji neće biti suđeni? Dali su to crkveni članovi koji imaju poznavanje reči, ali život koji ne pokazuje manifestaciju reči? Dali će Bog osuditi one koji nisu manifestovali reč Božiju u svom ponašanju? To su pitanja koja traže odgovore ako želimo da razumemo Božiji sud.
Prva crkva Izrael je imala jedan problem, Bog joj je obećao da nikada ih neće napustiti, da će prebivati u Hramu i da će oni biti Njegov narod a On njihov Bog.I Izraelci su mirno počivali na tom obećanju.Međutim desilo se nešto što nije bilo predviđeno, oni su izneverili obećanje i svojim ponašanjem su dražili Gospoda, i iako je Gospod rekao da će ih čuvati, On sam je okrenuo lice od njih i doneo je sud i presudio im. Ali oni su stalno govorili mi smo izabrani narod, Bog je obećao i On prebiva u Hramu i biće sa nama večno.Ali njihova nada je bila uzaludna zar ne?
Zašto sada sve ovo pričam, ako ćemo to preneti u današnje vreme videćemo ljude koji žive kako ovaj svet živi, koji čine stvari za koje jako dobro znaju da je Gospod zabranio i i drže se obećanja koje je brat Č&R naveo u postu, i kada pogledam liče mi baš na Izrael pre nego što je došao sud na njih. Dali će Bog suditi svoj narod pitao se Izrael, dali će Bog suditi svoj narod pita se današnje Hrišćanstvo.No opet ja verujem da naše ponašanje treba biti u skladu sa reči, jednako kao i naše reči.I siguran sam da će Bog itekako to prosuđivati. Ali čekaj ti ljudi su prihvatili milost koju je Isus obezbedio na krstu? Pouzdaju se u obećanje Božije, kako sada će biti suđeni? Ko su ti ljudi koji neće biti suđeni? Dali su to crkveni članovi koji imaju poznavanje reči, ali život koji ne pokazuje manifestaciju reči? Dali će Bog osuditi one koji nisu manifestovali reč Božiju u svom ponašanju? To su pitanja koja traže odgovore ako želimo da razumemo Božiji sud.
amos- Broj postova : 534
Pa, koliko ja vidim, to i nije bilo baš tako.amos wrote:... Međutim desilo se nešto što nije bilo predviđeno, oni su izneverili obećanje i svojim ponašanjem su dražili Gospoda, i iako je Gospod rekao da će ih čuvati, On sam je okrenuo lice od njih i doneo je sud i presudio im. Ali oni su stalno govorili mi smo izabrani narod, Bog je obećao i On prebiva u Hramu i biće sa nama večno. Ali njihova nada je bila uzaludna zar ne? ...
Oni se zapravo nisu niti pouzdavali u Boga, niti su slušali ono što im je On govorio ... a oni koji su Ga slušali bili su nagrađeni, baš po Njegovom obećanju.
Slažem se da kada posmatraš sa ove vremenske distance da je to tako.Ali razmisli u onom vremenu ljudi su mislili da rade ispravno, bili su u zabludi.Prorok Jeremija im kaže sledeće reči ne bez razloga:Čovjek & Riječ wrote:Pa, koliko ja vidim, to i nije bilo baš tako.amos wrote:... Međutim desilo se nešto što nije bilo predviđeno, oni su izneverili obećanje i svojim ponašanjem su dražili Gospoda, i iako je Gospod rekao da će ih čuvati, On sam je okrenuo lice od njih i doneo je sud i presudio im. Ali oni su stalno govorili mi smo izabrani narod, Bog je obećao i On prebiva u Hramu i biće sa nama večno. Ali njihova nada je bila uzaludna zar ne? ...
Oni se zapravo nisu niti pouzdavali u Boga, niti su slušali ono što im je On govorio ... a oni koji su Ga slušali bili su nagrađeni, baš po Njegovom obećanju.
Jer 7:1 Riječ koja dođe Jeremiji od Gospoda govoreći: Jer 7:2 Stani na vratima doma Gospodnjega, i oglasi ondje ovu riječ, i reci: čujte riječ Gospodnju, svi Judejci, koji ulazite na ova vrata da se poklonite Gospodu. Jer 7:3 Ovako govori Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: popravite svoje putove i djela svoja, pa ću učiniti da stanujete na ovom mjestu. Jer 7:4 Ne uzdajte se u lažne riječi govoreći: crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je. Jer 7:5 Nego doista popravite svoje putove i djela svoja, i sudite pravo između čovjeka i bližnjega njegova. Jer 7:6 Inostrancu, siroti i udovici ne činite krivo, i krvi prave ne proljevajte na ovom mjestu, i ne idite za drugim bogovima na svoje zlo. Jer 7:7 Tada ću učiniti da stanujete od vijeka do vijeka na ovom mjestu, u zemlji koju sam dao ocima vašim. Jer 7:8 Eto, vi se uzdate u riječi lažne, koje ne pomažu. Jer 7:9 Kradete, ubijate i činite preljubu, kunete se krivo, i kadite Valima, i idete za drugim bogovima, kojih ne znate; Jer 7:10 Pa onda dohodite i stajete preda mnom u ovom domu, koji se zove mojim imenom, i govorite: izbavismo se, da činite sve ove gadove.
Vidiš oni su bili ubeđeni da je to dovoljno, Bog im je obećao i to je to.Ali kao što je tada bilo lažnih proroka, tako i danas ima lažnih učitelja.Što je najgore to su ljudi koji i neznaju gde im se taj kvasac podvalio, i misle da je biblijsko učenje da se samo iščupa stih koji daje obećanje, ali Bog uz obećanje daje i obavezu.Ko je Božiji on mora biti odvojen zar ne, posvećenje je deo jednog Hrišćanskog života, i Bog će suditi svoj narod itekako, no oni koji su bili po reči i u reči oni će preći iz smrti u život po obećanju.Ali oni drugi, biće suđeni.
Zato kada mi gledamo iz ove perspektive mi možemo da vidimo gde su oni promašili, ali oni nisu to videli.Isto tako nam se može desiti da mi imamo takvo nadanje samo zato što je Isus to obećao, a dali je to obećanje odnosi na nas to mora da bude potvrđeno zar ne kroz naš život. Vera i dela idu pod ruku, i ako želimo da znamo dali smo na pravom putu trebamo pogledati dali se krećemo kako je Gospod rekao da trebamo.Jer Isus je pored tog obećanja u Mateju 5,6,7 glavi izrekao niz stvari koje se isto odnose na vernike, i kakvi bi to ljudi trebali biti..Nije rekao samo tih dva ili tri stiha, trebamo uzeti sve u obzir zar ne?
Da, lažnih proroka i lažnih učitelja je bilo, ima ih i danas. To su oni koji iskrivljavaju Božju Riječ, Božja Riječ se iskrivljava kada joj nešto dodajemo, ili oduzimamo govoreći ono što nam On nije rekao ...amos wrote:... Vidiš oni su bili ubeđeni da je to dovoljno, Bog im je obećao i to je to.Ali kao što je tada bilo lažnih proroka, tako i danas ima lažnih učitelja.Što je najgore to su ljudi koji i neznaju gde im se taj kvasac podvalio, i misle da je biblijsko učenje da se samo iščupa stih koji daje obećanje, ali Bog uz obećanje daje i obavezu.Ko je Božiji on mora biti odvojen zar ne, posvećenje je deo jednog Hrišćanskog života, i Bog će suditi svoj narod itekako, no oni koji su bili po reči i u reči oni će preći iz smrti u život po obećanju.Ali oni drugi, biće suđeni ...
Međutim ovo što si napisao, ne vidim kakvu važnost ima u mom i tvom razgovoru, ili sa temom "Božji sud" ? ...
Da krenemo od početka; jeli Božja volja (o)suditi ljude ?
Tako je.Čovjek & Riječ wrote:Da, lažnih proroka i lažnih učitelja je bilo, ima ih i danas. To su oni koji iskrivljavaju Božju Riječ, Božja Riječ se iskrivljava kada joj nešto dodajemo, ili oduzimamo govoreći ono što nam On nije rekao ...
Pa ako želimo da vidimo ko podleže Božijem sudu kako nije važno.Po meni jeste itekako važno. Važno je da pre svega utvrdimo te činjenice.Čovjek & Riječ wrote:Međutim ovo što si napisao, ne vidim kakvu važnost ima u mom i tvom razgovoru, ili sa temom "Božji sud" ? ...
Pa naravno da nije volja Božija da osudi ljude, biblija jasno uči da je volja Božija da se svi spasu.No iako je to volja i želja Božija, Bog je pored toga i pravedan tako da je iz tog razloga Isus morao umreti da Bog može opravdati krivca i ostati pravedan.Čovjek & Riječ wrote:Da krenemo od početka; jeli Božja volja (o)suditi ljude ?
No treba znati da Bog će suditi ljude itekako, jer postoje dve vrste suda, postoji sud ovde kojem podležu izabrani i on se nalazi u :
1Co 11:31 Jer kad bismo sebe rasuđivali, ne bismo osuđeni bili.
1Co 11:32 Ali kad smo suđeni, nakazuje nas Gospod, da se ne osudimo sa svijetom.
I postoji Božiji sud koji će ostaviti neke da ne uskrsnu u prvom uskrsnuću:
Rev 20:4 I vidjeh prijestole, i sjeđahu na njima, i dade im se sud, i duše isječenijeh za svjedočanstvo Isusovo i za riječ Božiju, koji se ne pokloniše zvijeri ni ikoni njezinoj, i ne primiše žiga na čelima svojima i na ruci svojoj; i oživlješe i carovaše s Hristom hiljadu godina.
I na kraju sud belog sudskog prestolja:
Rev 20:11 I vidjeh veliki bijel prijestol, i onoga što sjeđaše na njemu, od čijega lica bježaše nebo i zemlja, i mjesta im se ne nađe. Rev 20:12 I vidjeh mrtvace male i velike gdje stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po djelima svojima.
Onda još postoji sud kojim će Bog suditi one koji će biti na zemlji posle uznesenja crkve koje čitamo u 16 glavi otkrivenja.
To su sudovi Božiji kojima podležu ljudi.Tako da ako ćemo reći jer Bog želi da osudi, onda treba biti definisano koji sud i kada.Jer postoji više načina na koji će Bog suditi i više grupa ljudi koji podležu tim različitim sudovima.
Tako da verujem da je ova tema dobra da bi mogli u nju da se zadubimo da dođemo do još boljeg poznavanja Božijeg suda, zašto dolazi, na koga dolazi i koje su posledice.
Ono što je po meni zanimljivo je da među onima koji su bili u hiljadugodišnjem carstvu će se naći mnoštvo koje će sotona opet prevariti i pokrenuti na rat protiv Gospoda:
Rev 20:7 I kad se svrši hiljada godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje, Rev 20:8 I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojijeh je broj kao pijesak morski. Rev 20:9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše oko svetijeh, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
Ko su ti ljudi koji su se pobunili i koje je sotona prevario?
iz tvog teksta brate to nije (ni meni) jasno. Nije mi jasno što si htio reći ? (ne trebaš se vraćati unazad, idemo dalje)amos wrote:... Pa ako želimo da vidimo ko podleže Božijem sudu kako nije važno.Po meni jeste itekako važno. Važno je da pre svega utvrdimo te činjenice.
ovo brate nema nikakve veze sa utvrđivanjem činjenica, ako je iz usta Krista Isusa rečeno "oni koji vjeruju ne dolaze na sud, nego su prešli iz smrti u život", onda je za mene to činjenica i ne mogu je preskočiti stvarajući teorije koje se ne temelje na toj činjenici. Jednostavno ne želim ići tim putem. Dvije vrste suda sigurno ne postoje, sud Božji je objavljen po Njegovoj Riječi i ne mjenja se. Onako kako nam je sada objavljen, onakav će biti i jednog dana u nebesima. On je Svjetlo koje je došlo na svijet da nijedan koji u Njega vjeruje ne ostane u tami (Iva 1:9, 12:46). Onam potpuno jasno objavljuje svoj sud (da bi Ga mi znali i objavili drugima) : ... sluša li tko moje riječi, a ne čuva ih, ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti. Tko mene odbacuje i riječi mojih ne prima, ima svoga suca: Riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan. Jer nisam ja zborio sam od sebe, nego onaj koji me posla - Otac - on mi dade zapovijed što da kažem, što da zborim.... No treba znati da Bog će suditi ljude itekako, jer postoje dve vrste suda, postoji sud ovde kojem podležu izabrani ...
ja se slažem u tome s tobom, zato sam i otvorio ovu temu, međutim moramo je temeljiti samo na činjenicama. Za nas je činjenica Riječ Božja, nadam se brate ? Ako sam ja otišao u neke teorije koje se ne temelje na Činjenicama, upozori me molim te....Tako da verujem da je ova tema dobra da bi mogli u nju da se zadubimo da dođemo do još boljeg poznavanja Božijeg suda, zašto dolazi, na koga dolazi i koje su posledice ...
Sotona je Bog svih ljudi ovoga svijeta i oni su nepovratno i bezizlazno u Njegovoj vlasti. Jedini put i jedini mogući način za oduprijeti se Njemu je vidjeti (i živjeti) Božju pobjedu (na križu) nad Njim (Sotonom), koji je optužitelj i ubojica ljudi. Jedini način da živimo Božju pobjedu je da mu budemo poslušni i da (i kada ne razumijemo) ne mjenjamo nijednu Spasiteljevu Riječ. Isus Krist je Spasitelj (a ne osuditelj) svih ljudi i spasit će svakoga tko mu to dozvoli. Jedini način da mu to dozvolimo je da djetinjom vjerom prihvatimo svaku Njegovu Riječ.Ko su ti ljudi koji su se pobunili i koje je sotona prevario?
Nadam se da si ovdje prepoznao odgovor na tvoje pitanje, ako nisi onda evo još jednom, jasnije : ne valja slušati onoga koji optužuje (Sotona), valja slušati Onoga koji spašava, Isusa Krista. Isus Krist nikada ..., nikada ne optužuje, On uzima od nas naše grijehe, a vraća nam Svoju pravednost.
Čovjek & Riječ wrote:iz tvog teksta brate to nije (ni meni) jasno. Nije mi jasno što si htio reći ? (ne trebaš se vraćati unazad, idemo dalje)
Malo objašnenje, kao što su tada ljudi mislli da je dovoljno što je Bog obećao i što je hram u njihovoj sredini, tako i danas mnogi misle da da je dovoljno što je Isus rekao da ko veruje u njega ne ide na sud i to što je Isus umro i uskrsnuo. Da pojasnim, u šumi učenja koje je danas zastupljeno retko gde se pominje da nije dovoljno samo verovati, već je potrebno pokazati i rodove dostojne obraćenja, kroz poslušnost pismu načinom života kako pismo uči da treba, bez menjanja oduzimanja i dodavanja.
Čovjek & Riječ wrote:ovo brate nema nikakve veze sa utvrđivanjem činjenica, ako je iz usta Krista Isusa rečeno "oni koji vjeruju ne dolaze na sud, nego su prešli iz smrti u život", onda je za mene to činjenica i ne mogu je preskočiti stvarajući teorije koje se ne temelje na toj činjenici. Jednostavno ne želim ići tim putem.
Koa što sam ti već rekao Isus je rekao i sledeće reči:
Mat 7:21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima. Mat 7:22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! nijesmo li u ime tvoje prorokovali, i tvojijem imenom đavole izgonili, i tvojijem imenom čudesa mnoga tvorili? Mat 7:23 I tada ću im ja kazati: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje. Mat 7:24 Svaki dakle koji sluša ove moje riječi i izvršuje ih, kazaću da je kao mudar čovjek koji sazida kuću svoju na kamenu: Mat 7:25 I udari dažd, i dođoše vode, i dunuše vjetrovi, i napadoše na kuću onu, i ne pade; jer bješe utvrđena na kamenu. Mat 7:26 A svaki koji sluša ove moje riječi a ne izvršuje ih, on će biti kao čovjek lud koji sazida kuću svoju na pijesku: Mat 7:27 I udari dažd, i dođoše vode, i dunuše vjetrovi, i udariše u kuću onu, i pade, i raspade se strašno.
Tako da ako neko kaže da veruje u tih par stihova koje si naveo:
Može biti krivo naveden da misli da je to dovoljno.Bitno je isto tako i izvršava zar ne? Tako da će mnogi koji su mislili da je dovoljno da samo sluša i da veruje da je to istina biti prevareni, jer postoji još jedan korak, izvršavati reč.
Oni će podleći sudu iako su se uzdali da je dovoljno samo da sluša i veruje. Ako mi neko kaže da imam novaca u banci ja mogu to da slušam i radujem se, mogu i da verujem, ali dobit od toga je tek kada odem i podignem taj novac.
Čovjek & Riječ wrote:Dvije vrste suda sigurno ne postoje, sud Božji je objavljen po Njegovoj Riječi i ne mjenja se. Onako kako nam je sada objavljen, onakav će biti i jednog dana u nebesima. On je Svjetlo koje je došlo na svijet da nijedan koji u Njega vjeruje ne ostane u tami (Iva 1:9, 12:46). Onam potpuno jasno objavljuje svoj sud (da bi Ga mi znali i objavili drugima) : ... sluša li tko moje riječi, a ne čuva ih, ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti. Tko mene odbacuje i riječi mojih ne prima, ima svoga suca: Riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan. Jer nisam ja zborio sam od sebe, nego onaj koji me posla - Otac - on mi dade zapovijed što da kažem, što da zborim.
Dobro ako ti nikada nisi suđen zbog tvojih loši dela i karan na popravljanje i ako za tebe ne važe brate stihovi iz:
1Co 11:32 Ali kad smo suđeni, nakazuje nas Gospod, da se ne osudimo sa svijetom.
To je sud za vernike na popravku.
Tako je brate zato stalno i navodim stihove iz biblije, koja je reč Božija za mene.Čovjek & Riječ wrote:ja se slažem u tome s tobom, zato sam i otvorio ovu temu, međutim moramo je temeljiti samo na činjenicama. Za nas je činjenica Riječ Božja, nadam se brate ?
Pa vidiš u nekim stvarima zastupaš neke teološke uobičajene stavove, ali oni nisu tako zapisani u bibliji, ali već su toliko vremena tu da ljudi misle da se nalaze u bibliji.No ja se nadam da ćemo uspeti da izađemo na manje truckav put vremenom i da ćeš moći da uvidiš ono što želim da ukažem.Bar da uvidiš ne moraš nužno da se složiš.Čovjek & Riječ wrote:Ako sam ja otišao u neke teorije koje se ne temelje na Činjenicama, upozori me molim te.
U potpunosti se slažem sa tobom brate, sotona se preruši u anđela svetlosti, čak i u samog Isusa da bi prevario izabrane, i zato je jako bitno da slušamo svaku Božiju reč onako kako piše, to je najsigurnije. Mi možemo čitati da u još Pavlovim vremenima se pojavio neki drugi Isus, ili nauka o njemu:Čovjek & Riječ wrote:Sotona je Bog svih ljudi ovoga svijeta i oni su nepovratno i bezizlazno u Njegovoj vlasti. Jedini put i jedini mogući način za oduprijeti se Njemu je vidjeti (i živjeti) Božju pobjedu (na križu) nad Njim (Sotonom), koji je optužitelj i ubojica ljudi. Jedini način da živimo Božju pobjedu je da mu budemo poslušni i da (i kada ne razumijemo) ne mjenjamo nijednu Spasiteljevu Riječ. Isus Krist je Spasitelj (a ne osuditelj) svih ljudi i spasit će svakoga tko mu to dozvoli. Jedini način da mu to dozvolimo je da djetinjom vjerom prihvatimo svaku Njegovu Riječ.
2Co 11:3 Ali se bojim da kako kao što zmija Evu prevari lukavstvom svojijem tako i razumi vaši da se ne odvrate od prostote koja je u Hristu. 2Co 11:4 Jer ako onaj koji dolazi drugoga Isusa propovijeda kojega mi ne propovijedasmo, ili drugoga Duha primite kojega ne primiste, ili drugo jevanđelje koje ne primiste, dobro biste potrpljeli.
Tako da kao što je tada bio neki drugi Isus, tako je i danas postoji drugi Isus kojeg propoveda ovo doba humanizma.
To je istina delimično.Zašto delimično? Pa zato što pored toga postoji još nešto, Isus ne samo da uzima naše grehe, nego i donosi promenu da ih više ne ponavljamo i to je pečat. Ali ukoliko ostajemo čvrsto u našim gresima onda dolazi sud kroz koji moramo proći za naš popravak, i sam Bog nas disciplinuje da bi nas promenio.To je isto istina.Tako da ako neko živi u grehu i doživljava opomene zbog svog ponašanja kroz ljude i svoju savest, to nije sotona.To je Sveti Duh koji upozorava i trudi se da promeni osobu, To je sam Bog koji ukorava greh i traži da se ostavimo te stvari koja nas prlja.No ako ne poslušamo Bog ima drugačije metode. Ukoliko toga nemamo u životu:Čovjek & Riječ wrote:Nadam se da si ovdje prepoznao odgovor na tvoje pitanje, ako nisi onda evo još jednom, jasnije : ne valja slušati onoga koji optužuje (Sotona), valja slušati Onoga koji spašava, Isusa Krista. Isus Krist nikada ..., nikada ne optužuje, On uzima od nas naše grijehe, a vraća nam Svoju pravednost.
Heb 12:4 Jer još do krvi ne dođoste boreći se protiv grijeha, Heb 12:5 I zaboraviste utjehu koju vam govori, kao sinovima: sine moj! ne puštaj u nemar karanja Gospodnja, niti gubi volje kad te on pokara; Heb 12:6 Jer koga ljubi Gospod onoga i kara; a bije svakoga sina kojega prima. Heb 12:7 Ako trpite karanje, kao sinovima pokazuje vam se Bog: jer koji je sin kojega otac ne kara? Heb 12:8 Ako li ste bez karanja, u kojemu svi dijel dobiše, daklem ste kopilad, a ne sinovi. Heb 12:9 Ako su nam dakle tjelesni ocevi naši karači, i bojimo ih se, kako da ne slušamo oca duhova, da živimo? Heb 12:10 Jer oni za malo dana, kako im ugodno bješe, karahu nas; a ovaj na korist, da dobijemo dijel od njegove svetinje. Heb 12:11 Jer svako karanje kad biva ne čini se da je radost, nego žalost; ali poslije daće miran rod pravde onima koji su naučeni njime. Heb 12:12 Zato oslabljene ruke i oslabljena koljena ispravite, Heb 12:13 I staze poravnite nogama svojima, da ne svrne što je hromo, nego još da se iscijeli. Heb 12:14 Mir imajte i svetinju sa svima; bez ovoga niko neće vidjeti Gospoda. Heb 12:15 Gledajte da ko ne ostane bez blagodati Božije: da ne uzraste kakav korijen grčine, i ne učini pakost, i tijem da se mnogi ne opogane. Heb 12:16 Da ne bude ko kurvar ili opoganjen, kao Isav, koji je za jedno jelo dao prvorodstvo svoje. Heb 12:17 Jer znate da je i potom, kad šćaše da primi blagoslov, odbačen; jer pokajanje ne nađe mjesta, ako ga i sa suzama tražaše.
Čvrsto verujem da je biblija reč Božija, i čvrsto verujem da je Isus jedini put istina i život. I čvrsto verujem da svako ko stao pred krst i tražio milost da je može primiti i da je krv Isusa Hrista dovoljna da opere sve grehe koje je počinio. No kada jedna osoba stane ispred krsta i primi očišćenje pogazi krv kojom je oprana događa se sledeće:
2Pe 2:13 Primajući platu nepravde. Oni misle da je slast častiti se svaki dan; oni su sramota i grijeh, koji se hrane svojijem prijevarama, jedući s vama; 2Pe 2:14 Imaju oči pune preljubočinstva i neprestanoga grijeha; prelašćuju neutvrđene duše; imaju srce naučeno lakomstvu, djeca kletve; 2Pe 2:15 Ostavivši pravi put, zađoše, i idu putem Valaama Vosorova, kome omilje plata nepravedna; 2Pe 2:16 Ali bi pokaran za svoje bezakonje: skot nijemi progovorivši glasom čovječijim zabrani bezumlje prorokovo. 2Pe 2:17 Ovo su bezvodni izvori, i oblaci i magle koje progone vjetrovi, za koje se čuva mrak tamni vavijek. 2Pe 2:18 Jer govoreći ponosite i lažljive riječi prelašćuju na nečistote tjelesnijeh želja one koji otskora bježe od onijeh što žive u prijevari. 2Pe 2:19 I obećavaju im slobodu a sami su robovi pogibli; jer koga ko nadvlada onaj mu i robuje. 2Pe 2:20 Jer ako odbjegnu od nečistote svijeta poznanjem Gospoda i spasa našega Isusa Hrista, pa se opet zapletu u njih i budu nadvladani, bude im pošljednje gore od prvoga; 2Pe 2:21 Jer im bješe bolje da ne poznaše puta pravde, negoli kad poznaše da se vrate natrag od svete zapovijesti koja im je predana. 2Pe 2:22 Jer im se dogodi istinita pripovijest: pas se povraća na svoju bljuvotinu, i: svinja okupavši se, u kaljužu.
Tako eto hteo bih samo da budemo oprezniji kada su u pitanju stihovi koji govore o milosti i dovoljnosti žrtve.Poznajem neke ljude koji su zbog stava da samo zato što čuju i veruju tih par stihova sigurni od suda.Ali to ne piše tako u reči Božijoj i mnoge nevolje su prošli i još uvek prolaze jer ih ljubav prema svetu i svetskim stvarima još uvek nije napustila, a kako nije njih napustila skloni su da veuju da ta ljubav i nikada i ne može da napusti osobu.Ali Apostol Ivan kaže:
1Jn 2:15 Ne ljubite svijeta ni što je na svijetu. Ako ko ljubi svijet, nema ljubavi očine u njemu. 1Jn 2:16 Jer sve što je na svijetu, tjelesna želja, i želja očiju, i ponos života, nije od oca, nego je od ovoga svijeta. 1Jn 2:17 I svijet prolazi i želja njegova; a koji tvori volju Božiju ostaje dovijeka.
Tako nadam se da nisam previše zamorio sa ovim postom.No nadam se brate da ćeš imati strpljenja da ga pročitaš celog.
Mir Isusa Hrista neka je sa tobom.
Ostao si mi dužan odgovor na pitanje ko su ovi ljudi koji su se posle hiljadugodišnjeg carstva pobunili i Bog ih je uništio vatrom? To su sve učesnici prvog uskrsnuća? Prevareni? Kako?
Rev 20:6 Blažen je i svet onaj koji ima dijel u prvom vaskrseniju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s njim hiljadu godina. Rev 20:7 I kad se svrši hiljada godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje, Rev 20:8 I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojijeh je broj kao pijesak morski. Rev 20:9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše oko svetijeh, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
Rev 20:6 Blažen je i svet onaj koji ima dijel u prvom vaskrseniju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s njim hiljadu godina. Rev 20:7 I kad se svrši hiljada godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje, Rev 20:8 I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojijeh je broj kao pijesak morski. Rev 20:9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše oko svetijeh, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
Da dobro si rekao; dosta je dug post .amos wrote:... Tako da ako neko kaže da veruje u tih par stihova koje si naveo
... postoji još jedan korak, izvršavati reč.
Oni će podleći sudu iako su se uzdali da je dovoljno samo da sluša i veruje ...
Ne znam jesi li primjetio da su prispodoba o Stijeni koju si naveo i Ivan 5:24 u savršenom skladu ? Jedno je sigurno : onaj koji ne čuje Riječ, ne može je ni izvršiti. Postoji redoslijed; čuti, primiti, vršiti ... Uostalom što čovjek čini, iz čega proizlaze njegova djela ? Pa naravno iz onoga što vjeruje. Sjeti se što je govorio ap. Pavao; kada hoću činiti dobro, zlo mi se nameće. Možda ne treba toliko htjeti činiti dobro ? Možda svoja djela treba ostaviti Bogu, neka On čini kroz nas ono što On što želi i kada želi ? Što misliš ?
Slažem se brate, nije cilj ovih mojih postova da pritiskam nekog legalizmom da vrši dela zakona, nego samo da preispita svoja verovanja i učvrsti svoj položaj pred Bogom tako što će tražiti da Bog nadomesti ono što je video/la da nedostaje.Reč Božija kaže : "Moj narod gine zbog neznanja", i moja je želja da svi mi zajedno dublje i više saznamo od onoga što je u reči.Svi mi rastemo u razumevanju, no može biti problem da pomislimo da nešto imamo, i zbog toga nikada ne dođemo do istinskog blagoslova imanja tih stvari živih u svom životu, na onaj način na koji to opisuje reč Božija.Mi ne možemo učiniti ništa da se promenimo, ali možemo zatvoriti svoje srce da Bog ne može onda da napravi potrebnu promenu. Zato bih ja mogao to reći rečima apostola Petra:Čovjek & Riječ wrote:Da dobro si rekao; dosta je dug post .amos wrote:... Tako da ako neko kaže da veruje u tih par stihova koje si naveo
... postoji još jedan korak, izvršavati reč.
Oni će podleći sudu iako su se uzdali da je dovoljno samo da sluša i veruje ...
Ne znam jesi li primjetio da su prispodoba o Stijeni koju si naveo i Ivan 5:24 u savršenom skladu ? Jedno je sigurno : onaj koji ne čuje Riječ, ne može je ni izvršiti. Postoji redoslijed; čuti, primiti, vršiti ... Uostalom što čovjek čini, iz čega proizlaze njegova djela ? Pa naravno iz onoga što vjeruje. Sjeti se što je govorio ap. Pavao; kada hoću činiti dobro, zlo mi se nameće. Možda ne treba toliko htjeti činiti dobro ? Možda svoja djela treba ostaviti Bogu, neka On čini kroz nas ono što On što želi i kada želi ? Što misliš ?
2Pe 1:11 Jer vam se tako obilno dopusti ulazak u vječno carstvo Gospoda našega i spasa Isusa Hrista. 2Pe 1:12 Zato se neću olijeniti opominjati vam jednako ovo, ako i znate i utvrđeni ste u ovoj istini; 2Pe 1:13 Jer mislim da je pravo dokle sam god u ovom tijelu da vas budim opominjanjem,
Mir Hristov neka je sa nama.
Pa ako su uskrsnuli, onda nisu više "na zemlji", zar ne ? Tako da to nisu dionici uskrsnuća, odnosno Crkve, Tijela. O kojim se tu konkretno ljudima radi, neznam, ali važi ono što sam (već) o njima (od Sotone zavedenima) rekao u prethodnom postu kao odgovor na tvoje pitanje.amos wrote:Ostao si mi dužan odgovor na pitanje ko su ovi ljudi koji su se posle hiljadugodišnjeg carstva pobunili i Bog ih je uništio vatrom? To su sve učesnici prvog uskrsnuća? ...
Tu se javlja problem brate gde se odigrava po tvom mišljenju hiljadugodišnje kraljevstvo?Čovjek & Riječ wrote:Pa ako su uskrsnuli, onda nisu više "na zemlji", zar ne ? Tako da to nisu dionici uskrsnuća, odnosno Crkve, Tijela. O kojim se tu konkretno ljudima radi, neznam, ali važi ono što sam (već) o njima (od Sotone zavedenima) rekao u prethodnom postu kao odgovor na tvoje pitanje.amos wrote:Ostao si mi dužan odgovor na pitanje ko su ovi ljudi koji su se posle hiljadugodišnjeg carstva pobunili i Bog ih je uništio vatrom? To su sve učesnici prvog uskrsnuća? ...
Tu se nalazi Hrist i Njegovi sveti koji sude, a koji su uskrsnuli.
U isto vreme se nalaze i ovi koji su se pobunili?
Neznam brate, nisam još stigao do tuda. Jednostavno nisam još niti razmišljao o tisućugodišnjem kraljevstvu, zaobilazim tu temu i bavim se (za mene, a vjerujem i za druge) aktuelnijim temama. Molio bih te ako ti znaš da me (nas) podučiš o onome što ti je Gospodin otkrio u svezi toga (možda da otvoriš temu tisućugodišnje kraljevstvo ?)amos wrote:... brate gde se odigrava po tvom mišljenju hiljadugodišnje kraljevstvo?
Voleo bih da razmisliš brate, usko je povezano sa svim o čemu smo pričali.Treba razumeti da postoje više grupa vernika pre negoli se počne razmatrati ko su ti ljudi.Postavio sam ti to pitanje da bih ti zagolicao radoznalost da sam počneš tražiti jer se nadam da kada počneš da istražuješ za sebe da ćeš doći do zanimljivih podataka koji će raspetljati ono što sada zajedničkim snagama pokušavamo ispitati.Najbolje je tako kada sam Gospod u zajedništvu sa reči nam otkrije neke stvari, kada bih ti sada jednostavno izneo ko su ti ljudi bojim se da bi to jako teško prihvatio sa obzirom na teološki temelj na kojem si sagrađen i to bi otvorilo novu raspravu, a mi imamo dve već otvorene.Čovjek & Riječ wrote:Neznam brate, nisam još stigao do tuda. Jednostavno nisam još niti razmišljao o tisućugodišnjem kraljevstvu, zaobilazim tu temu i bavim se (za mene, a vjerujem i za druge) aktuelnijim temama. Molio bih te ako ti znaš da me (nas) podučiš o onome što ti je Gospodin otkrio u svezi toga (možda da otvoriš temu tisućugodišnje kraljevstvo ?)amos wrote:... brate gde se odigrava po tvom mišljenju hiljadugodišnje kraljevstvo?
Ali otvorićemo verujem vremenom i tu temu...
Što se tiče suda Božjega, Isus govori ovako : "Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život." (Ivan 5:24)
Ne sudimo sami sebi (a drugima pogotovo) nego prihvaćajmo i pokoravajmo se Bogu i Riječi Božjoj (koja će nam suditi; po Ivanu 12:48), a koja nam objavljuje Božji sud : "Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u Njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega." (Ivan 3:17,18)
Htio bih se danas i ovdje osvrnuti na čestu "upadicu kršćana", kada je sud Božji nad kršćanima u pitanju.
Riječ je o I Petrovoj 4:17 koja kaže : vrijeme je da započne sud - od doma Božjega. Neki kršćani uzimaju ovaj stih kao potvrdu i dokaz da će svi, pa i kršćani, dakle oni koji vjeruju Sinu Božjem izaći na sud, tj. biti suđeni.
Međutim, problem je u tome što se to direktno protivi Isusovim Riječima.
Dakle, oni koji Mu se protive, tj. ne vjeruju Mu, automatski ispadaju iz kategorije onih koji ne dolaze na sud. Utoliko je stih u I Petrovoj točan, jer taj sud događa se upravo sada i upravo u domu Božjem, dakle među onima kojima je objavljena volja Božja (kršćanima), a oni je ili prihvaćaju (vjerujući), ili je ne prihvaćaju.
Jasno da se onaj, (bilo tko) tko se protivi volji Božjoj neće spasiti, naime biti će osuđen, jer nije prihvatio Sina Božjega kao svoj Život.
Ne sudimo sami sebi (a drugima pogotovo) nego prihvaćajmo i pokoravajmo se Bogu i Riječi Božjoj (koja će nam suditi; po Ivanu 12:48), a koja nam objavljuje Božji sud : "Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u Njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega." (Ivan 3:17,18)
Htio bih se danas i ovdje osvrnuti na čestu "upadicu kršćana", kada je sud Božji nad kršćanima u pitanju.
Riječ je o I Petrovoj 4:17 koja kaže : vrijeme je da započne sud - od doma Božjega. Neki kršćani uzimaju ovaj stih kao potvrdu i dokaz da će svi, pa i kršćani, dakle oni koji vjeruju Sinu Božjem izaći na sud, tj. biti suđeni.
Međutim, problem je u tome što se to direktno protivi Isusovim Riječima.
Dakle, oni koji Mu se protive, tj. ne vjeruju Mu, automatski ispadaju iz kategorije onih koji ne dolaze na sud. Utoliko je stih u I Petrovoj točan, jer taj sud događa se upravo sada i upravo u domu Božjem, dakle među onima kojima je objavljena volja Božja (kršćanima), a oni je ili prihvaćaju (vjerujući), ili je ne prihvaćaju.
Jasno da se onaj, (bilo tko) tko se protivi volji Božjoj neće spasiti, naime biti će osuđen, jer nije prihvatio Sina Božjega kao svoj Život.
Htio bih braćo i sestre - i svi oni koje ova važna tema interesira, još malo "približiti" ono što meni govori Riječ Božja o ovome (Božjem sudu koji se događa sada, u ovom trenutku). Da ne bi bilo zabune, ili da netko ne bi pomislio da ja ovdje govorim neke svoje umotvorine, pri tome ću vam citirati ono što je rekao onaj kojemu ja vjerujem, moj Učitelj Isus Krist : ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa; kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla. (Ivan 5:30)Čovjek & Riječ wrote:... taj sud događa se upravo sada i upravo u domu Božjem, dakle među onima kojima je objavljena volja Božja (kršćanima), a oni je ili prihvaćaju (vjerujući), ili je ne prihvaćaju ...
Ako netko još nije shvatio : dakako, da ovim želim naglasiti, da (i ja) samo prenosim Sud Očev. Inače : ove riječi (Istinu) i ovaj Duh Isus Krist objavio je i naglasio više puta, jer bilo je onih koji nisu vjerovali Njegovim riječima, naime nisu vjerovali Božjoj Riječi koja izlazi iz ljudskih usta (za njih ljudskih), već su smatrali da Isus sebe želi proslaviti, da želi time sebe uzdignuti, a ne svoga Oca.
Međutim, On je tvrdio : ja nikome neću suditi, jer nisam došao suditi, došao sam vam dati život. Rekao je čak : Sluša li tko moje Riječi, a ne čuva ih ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijet, nego svijet spasiti (Ivan 12:47) Ali rekao je također : Tko mene odbacuje i Riječi mojih ne prima, ima svoga suca : Riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan. (Ivan 12:48)
Čujte i razumijte ovo, vi koji ne čujete, jer Riječ Njegova je Duh i (vaš) Život (Ivan 6:63).
Isus nam objavljuje Očevu volju, Božju volju, koja je radosna vijest za sve nas : Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrsnem u posljednji dan. (Iva 6:40)
Dakle, Bog, Otac, ne traži ništa od nas, jedino što traži je da prihvatimo ovo, ovaj dar Njegove milosti : svoga Sina, koji jest (ili, ako još nije, tako postaje) naš Život. Život vječni (Ivan 17:3).
Razumljivo je da Bog za nas ne može više ništa učiniti, ako odbijemo Njegovu volju da nas spasi, da nas prigrli kao svoju djecu, zahvaljujući, ne nama, nego svome Sinu ? Onima koji traže život vječni, ali ga ipak ne nalaze (još nisu našli) On kaže : Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, a vi ipak nećete da dođete k meni da život imate. (Iva 5:39,40)
Sada, vratimo se na temu ovog posta, sud Božji, sud Božji koji sada počinje i to sa Njegovom Crkvom, jer to je zapravo ono što sam htio reći, odnosno pojasniti ovim postom. Mislim da bi iz gornjega trebalo biti jasno da nam je Otac pribavio, objavio i svima ponudio Život vječni, koji je u Njegovu Sinu (I Ivanova 5:11-13). Sin nam je (nama kršćanima) to jasno rekao, (ne jedanput) : To napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni. (Iva 5:13) On je rekao : Ja sam Život (Iva 14:6), ujedno nam jasno objavljujući (u istom stihu) da je samo On, ponavljam samo On Put do Oca : Nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Završit ću ovaj post sa Njegovim Riječima : Zaista, zaista, kažem vam: dolazi čas - sada je ! - kad će mrtvi čuti glas Sina Božjega i koji čuju, živjet će. (Iva 5:25)
Koji čuju, živjet će. Koji čuju. Koji Ga čuju živjet će.
Dolazi čas - sada je ! rekao je naš Učitelj Isus Krist za prave klanjatelje (koji se klanjaju u Duhu i Istini). Iste riječi rekao je i u kontekstu suda koji dolazi (i sada je) : sada je trenutak, kada će od mrtvih postati živi i živjet će vječno, oni koji čuju glas Sina Božjega !
Glas Sina Božjega koji je (uoči svoje smrti na križu) rekao : Sada je sud ovomu svijetu, nedugo nakon čega je sjeo na sudački prijesto, s desna Ocu, gdje će suditi kako žive, tako i mrtve. Mrtve po njihovim djelima, a žive po sudu Kristovom. Oni su čuli glas Sina Božjega i prešli iz smrti u život vječni i ne dolaze na sud, nego im je dano suditi sudom Kristovim.
Ono što meni govori Riječ, to isto može reći i vama, ali neće vam reći ako ne tražite, (naravno ne od mene), nego od Boga.Čovjek & Riječ wrote:... ono što meni govori Riječ Božja ...
Provjerite sve što vam kažem, ne vjerujte meni, Duh Sveti je tu, riječi koje (nam) je govorio Isus su tu, još samo falite vi i vaša glad za Njim, jer rečeno je : ... ja (Isus) vama kažem: Ištite i dat će vam se ! Tražite i naći ćete ! Kucajte i otvorit će vam se ! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se. ... koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu ! (Luka 11:9,10,13)
Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se. (Jak 1:5)
Amen !
Siguran sam pred Bogom, jer On mi objavljuje svoj sud, a ja Mu (vrlo rado) vjerujem (ne vidim nikakve druge šanse za sebe).
"SIGURAN OD SUDA" naslov je današnje propovijedi Davida Wilkersona. Smatram da je vrlo nadahnuta Duhom, preporučam da pročitate (i naravno, sve provjerite).
... moram imati spoznaju da sam pod krvi siguran. Iako još nisam potpuno izbavljen, izvan suda sam. Tjelesni neprijatelji izgledaju prijeteće preda mnom, ali krv je učinila da sam siguran vojnik.
Amen !
"SIGURAN OD SUDA" naslov je današnje propovijedi Davida Wilkersona. Smatram da je vrlo nadahnuta Duhom, preporučam da pročitate (i naravno, sve provjerite).
... moram imati spoznaju da sam pod krvi siguran. Iako još nisam potpuno izbavljen, izvan suda sam. Tjelesni neprijatelji izgledaju prijeteće preda mnom, ali krv je učinila da sam siguran vojnik.
Amen !
... jer ću ih nagraditi prema putovima njihovim i sudit ću im prema sudovima njihovim. I znat će da sam ja Jahve. (Ezekiel 7:27)Čovjek & Riječ wrote:... Ne sudimo sami sebi (a drugima pogotovo) nego prihvaćajmo i pokoravajmo se Bogu i Riječi Božjoj (koja će nam suditi; po Ivanu 12:48), a koja nam objavljuje Božji sud : "Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u Njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega." (Ivan 3:17,18) ...
Da bi bilo još jasnije; Ne sudite da ne budete suđeni ! Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. (Matej 7:1,2)
Što ovo zapravo znači ?
Ovako; Bog nam sudi po milosti križa Kristova, gdje se dogodilo naše spasenje i zadovoljena Božja pravda glede naših grijeha koje smo priznali i koji su oprošteni po prolivenoj krvi Kristovoj. Spašeni smo po priznanju Božje milosti, a ne po vlastitoj pravednosti, dakle nemamo se čime hvaliti pred Bogom. Na nama je da isti takav sud istine i milosti primjenimo na naše bližnje, a pogotovo na našu braću i sestre u Kristu Isusu, jer to je imperativ Isusove zapovijedi !
A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu, po Matej 5:22. Isus izričito zapovijeda ljubav među braćom i sestrama u (npr.) Ivan 13:34, 15:12,17, I Ivanova 3:23, 4:21, II Ivanova 1:5.
Koliko se Bog srdi na one koji sude svoju braću možemo vidjeti po oštrini Božje riječi koje su takvima upućene :
Tko ogovara ili sudi brata svoga, ogovara i sudi Zakon. A sudiš li Zakon, nisi vršitelj, nego sudac Zakona. Jedan je Zakonodavac i Sudac : Onaj koji može spasiti i pogubiti.
A tko si ti da sudiš bližnjega ?
Strašno strogi sud zar ne ?
Kakvim sudom budemo sudili, onakvim će se i nama suditi. Dakle sudimo pravedno, Božjom pravednošću: u ljubavi istine i milosti Božje, ono što smo od Boga primili dajmo bližnjima; tako ćemo svjedočiti Njegovu ljubav, tako ćemo činiti Božju volju. Onima koji sude sudom Njegove Riječi On daje svoj autoritet : što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu; i što god odriješite na zemlji, bit će odriješeno na nebu.
Amen !
SUD – BOG JAHVE DAJE ISUSU
EZEKIEL 21,32
Ruševine, ruševine, ruševine ću postaviti kakvih nije bilo, dok ne dođe onaj koji ima suditi, jer ja ću mu predati sud.`
NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ
IVAN 3,17
Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.
IVAN 5,22
Otac doista ne sudi nikomu: sav je sud predao Sinu
IVAN 5,27
i ovlasti ga da sudi jer je Sin Čovječji.
IVAN 5,30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla.
IVAN 8,16
no ako i sudim, sud je moj istinit jer nisam sam, nego - ja i onaj koji me posla, Otac.
IVAN 8,26
"Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja zborim svijetu.
IVAN 8,50
No ja ne tražim svoje slave; ima tko traži i sudi.
IVAN 12,48
Tko mene odbacuje i riječi mojih ne prima, ima svoga suca: riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan.
DJELA APOSTOLSKA 10,42
"On nam i naloži propovijedati narodu i svjedočiti: Ovo je onaj kojega Bog postavi sucem živih i mrtvih!
DJELA APOSTOLSKA 17,31
jer ustanovi Dan u koji će suditi svijetu po pravdi, po Čovjeku kojega odredi, pred svima ovjerovi uskrisivši ga od mrtvih.
RIMLJANIMA 2,16
To će se očitovati na Dan u koji će, po mojem evanđelju, Bog po Isusu Kristu suditi ono što je skriveno u ljudima.
RIMLJANIMA 8,3
Uistinu, što je bilo nemoguće Zakonu, jer je zbog tijela onemoćao, Bog je učinio: poslavši Sina svoga u obličju grešnoga tijela i s obzirom na grijeh, osudi grijeh u tijelu
EZEKIEL 21,32
Ruševine, ruševine, ruševine ću postaviti kakvih nije bilo, dok ne dođe onaj koji ima suditi, jer ja ću mu predati sud.`
NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ
IVAN 3,17
Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.
IVAN 5,22
Otac doista ne sudi nikomu: sav je sud predao Sinu
IVAN 5,27
i ovlasti ga da sudi jer je Sin Čovječji.
IVAN 5,30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla.
IVAN 8,16
no ako i sudim, sud je moj istinit jer nisam sam, nego - ja i onaj koji me posla, Otac.
IVAN 8,26
"Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja zborim svijetu.
IVAN 8,50
No ja ne tražim svoje slave; ima tko traži i sudi.
IVAN 12,48
Tko mene odbacuje i riječi mojih ne prima, ima svoga suca: riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan.
DJELA APOSTOLSKA 10,42
"On nam i naloži propovijedati narodu i svjedočiti: Ovo je onaj kojega Bog postavi sucem živih i mrtvih!
DJELA APOSTOLSKA 17,31
jer ustanovi Dan u koji će suditi svijetu po pravdi, po Čovjeku kojega odredi, pred svima ovjerovi uskrisivši ga od mrtvih.
RIMLJANIMA 2,16
To će se očitovati na Dan u koji će, po mojem evanđelju, Bog po Isusu Kristu suditi ono što je skriveno u ljudima.
RIMLJANIMA 8,3
Uistinu, što je bilo nemoguće Zakonu, jer je zbog tijela onemoćao, Bog je učinio: poslavši Sina svoga u obličju grešnoga tijela i s obzirom na grijeh, osudi grijeh u tijelu
piramida4- Broj postova : 96
Pretpostavljam da je ovo naglasak tvog posta, ovo "po čovjeku".piramida4 wrote:...
DJELA APOSTOLSKA 17,31
...
Međutim moram ti reći da meni to uopće nije sporno, nego mi je (čini mi se), potpuno jasno. Dakle radi se o ovome; sud je Otac predao Sinu iz, koliko mi je poznato, između ostalog iz slijedećih razloga; Sinovljeva volja se potpuno poklapa sa Očevom, što nije čudno, jer Bog mu je Otac, rođen je po Božjoj Riječi, koja je sjeme života (genetika!) iz kojeg je začet, drugo; sud Očev neraskidivo je vezan za Njegova Sina, jer Sin je poslan (rođen) od Oca sa točno određenom misijom; da kao čovjek, bezgrešan, bez ikakve mane, bude žrtvovan na križu kao savršena žrtva za griješan ljudski rod. Sud Očeve milosti je isključivo po imenu Njegova Sina, nema drugog puta, nema drugog načina, nema drugog imena, nema drugih vrata, nema druge radosne vijesti, nema drugog osim Isusa, u Njemu je Ocu sva milina.
Zato Sin sve to i govori, On kaže neću vam ja suditi (jer nisam došao suditi nego spasiti), sudit će vam Riječi (radosna vijest) koje sam vam rekao (a koje sam dobio od Oca). Isus ovdje govori o radosnoj vijesti, koju je On izrekao, a čuli i propovijedali do na kraj svijeta oni koji su Ga čuli, pa prenosili dalje.
Dakle Isus jest čovjek, rođen od žene, ali jest i Bog, rođen od Boga, kao takav poseban, Jedan i Jedini, jedinorođenac od Oca, Početak i Kraj, Alfa i Omega, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara.
Bog se ne rađa, Bog ne umire!
Isus se rodio, Isus je umro.
Isus se nije ni sam mogao uskrsnuti.
Isus je dobio Titulu - Sudac OD Boga Jahve.
Znači - prije nije To bio!
Nije Bog.
ALI - imati titulu Sudac - ne znači da si zbog toga = Bog.
OTKRIVENJE 16,7
I začujem žrtvenik kako govori: "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jedini Sudac je Onaj koji je BOG,
a to je Jahve.
Svevladar - nema za Isusa!
--------------------------------
Kažeš - Isus je Kralj Kraljeva, Gospodar Gospodara,
a TE titule ima I Onaj koji je Iznad Isusa - Bog Jahve.
ALI - Isus nema titulu koju ima samo Bog Jahve!
BOG NAD BOGOVIMA!
-------------------------
I
ALFA I OMEGA!
-------------------
Ali ovdje je tema - SUD.
Otvori nove teme o gornjem.
-----------------------------------
Isus je dobio Titulu - Sudac OD Boga Jahve.
Nije Bog.
OTKRIVENJE 16,7
I začujem žrtvenik kako govori: "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
a to je Jahve.
BOG NAD BOGOVIMA!
I
ALFA I OMEGA!
-------------------
Ali ovdje je tema - SUD.
Otvori nove teme o gornjem.
-----------------------------------
piramida4- Broj postova : 96
Naravno da se nije rodio Bog, rodio se Isus Krist - Čovjek. Isus nije umro, kao što znamo, niti je uskrsnuo sa nečijom pomoći, On ima vlast dati život i ponovo ga uzeti. On je Život, zar ne ? Njemu Život nitko ne oduzima, nego ja Ga On sam od sebe polaže. Vlast (svu vlast) ima (od Oca predanu) položiti svoj život i opet ga uzeti, dakle Isus ima vlast koju mu je Otac predao. (Iva 10:18 )piramida4 wrote:Bog se ne rađa, Bog ne umire!
Prije nije to bio ?Isus je dobio Titulu - Sudac OD Boga Jahve.
Nije Bog.
Postoji li uopće u vječnosti pojam prije i poslije ? To postoji tamo gdje postoji vrijeme, kojega u vječnosti nema. Želim reći da ima vlast - od početka.
U početku bijaše Riječ ...
Evo nekoliko pitanja za razmišljanje za tebe :OTKRIVENJE 16,7
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
a to je Jahve.
BOG NAD BOGOVIMA!
I
ALFA I OMEGA! ...
reci mi o kome govore slijedeći stihovi : Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, i Živi! Mrtav bijah, a evo živim u vijeke vjekova te imam ključeve Smrti, i Podzemlja. (Otkrivenje 1:17,18 ), ili Ovo govori Prvi i Posljednji, Onaj koji bijaše mrtav i oživje (Otkrivenje 2:8 )
Što znači ovo Prvi i Posljednji ?
Zašto ovako opisuje Isusa : Ovo govori Sin Božji, Onaj u koga su oči kao plamen ognjeni, a noge mu nalik na mjed uglađenu (Otkrivenje 2:18 ). Meni to djeluje kao opis Boga. Pobjednika ću posjesti sa sobom na prijestolje svoje, kao što i ja, pobijedivši, sjedoh s Ocem svojim na prijestolje Njegovo. Tko ima uho, nek posluša što Duh govori crkvama ! (Otk 3:21,22)
Isus govori da ima svoje prijestolje i nadalje kaže da je sjeo na prijestolje Očevo. Misliš li da su to dva prijestolja, ili ipak ... jedno ?
Za razgovor o Sinu i Ocu imamo otvorene teme na "temeljnim pojmovima kršćanstva".
Page 1 of 2 • 1, 2
Page 1 of 2