Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Join the forum, it's quick and easy

Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Spasenje i kako do njega doći :

+3
Čovjek & Riječ
cito
amos
7 posters

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 Empty Re: Spasenje i kako do njega doći :

Post by Čovjek & Riječ 2010-11-29, 16:16

SimpleMe wrote:... Mislim da svi oni koji očajnički žele spas ...
Ko je na to spreman?
SimpleMe, mislim da očajnički želit spas ne spašava, jer to je zapravo samo ljudska težnja o kojoj Bog ne govori.
Naprotiv, On govori nešto sasvim drugačije : Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na sebe i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako (Matej 11: 28-30)
Ovo sam citirao zato što ti govoriš o nečemu teškom, o velikom bremenu koje mi moramo ponijeti. Ja mislim da ovdje, naš Spasitelj - Riječ Božja, govori o nečem drugom. Radi se o tome da mi, Njega (kada Ga jednom prihvatimo) stavljamo na prvo mjesto, znači On postaje osnovni prioritet, naša prva misao, naše Zdravlje, Bogatstvo, naš Blagoslov, a isto tako (za nas) i blagoslov onih ljudi koji Ga još ne poznaju, a to su često naši najbliži, koji ne poznavajući Njega ne razumiju ni nas, ni naše nove prioritete (dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu. A to će činiti jer ne upoznaše ni Oca ni mene (Ivan 16: 2,3)). Zato se odupirući se nama, odupiru Njemu, te mi dolazimo u situaciju da biramo između Njega i ljudi koji Njega ne poznaju i ne žele.
Ove Njegove riječi govore upravo o tome, o našoj spremnosti, da usprkos svemu tome ostanemo u Njemu. On nam, kao pravi Otac, Spasitelj i Branitelj to olakšava, obećavajući nam i pobjedu : U svijetu imate muku, ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet ! (Ivan 16:33)
... Ostavit ženu i djecu se uklapa u ideju o NEbraku-DA SE SINOVI BOŽJI NE ŽENE ...
Ne bih rekao ! Very Happy
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Broj postova : 806

Back to top Go down

Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 Empty Re: Spasenje i kako do njega doći :

Post by emos 2010-11-29, 16:31

Pa OK,svako ima svoju teoriju dok ne dođe jedina istinita Very Happy
Viš,ja kažem o spasu kao težini,za one koji vjeruju da sa njima idu i svi njegovi krvno srodni Very Happy ,jer vjerujem da će im bit teško baš to,a ne sam spas!
Neznam,vjerujem u predodređenje,pa tako i u to odvajanje Neutral
Raspršio je Bog ovce svoje...
emos
emos

Broj postova : 18

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-11-30, 10:38

SimpleMe wrote:Pa OK,svako ima svoju teoriju dok ne dođe jedina istinita Very Happy
Viš,ja kažem o spasu kao težini,za one koji vjeruju da sa njima idu i svi njegovi krvno srodni Very Happy ,jer vjerujem da će im bit teško baš to,a ne sam spas!
Neznam,vjerujem u predodređenje,pa tako i u to odvajanje Neutral
Raspršio je Bog ovce svoje...
Već je tu !
I nije teorija, nego praksa. I Njegovom kraljevstvu neće biti kraja. Neki su već u Njegovom kraljevstvu, a neki će tek ući u Njegovo vječno svjetlo, iako se tome sada opiru. Oprosti im Oče jer ne znaju što čine; rekao je Prvorođenac među mnogom braćom, a ja kažem : Amen !

Da podsjetim : tema o kojoj ovdje pričamo je "Spasenje i kako do njega doći". Brat Amos, kada je započeo ovu temu implicirao je meni zanimljivo (moglo bi se reći) pitanje : "Nije dovoljno samo da mi verujemo, potrebno je da Bog da svedočanstvo da je naša vera prihvaćena od Njega."
Dakle, pretpostavljam brat je htio reći da nije svaka vjera od Boga dana i prihvaćena, iako jasno je da je vjera (neću reći put, nego) sredstvo spasenja.
Pitanje je : na koji način Bog daje svjedočanstvo prihvaćanja naše vjere ?
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by emos 2010-11-30, 11:32

Č&R,kako znaš da se očitovala prava vjera ,već sad?
Obratio ti se Isus?
( "Ako tko čuje moj glas i otvori mi, ući ću k njemu i večerat s njim i on sa mnom")
Jedino tako vjerujem sunny
Dotad,neznamo...
Ako misliš na put kršćanstva samo,pa to je jedna logika,mada je smjerova 1000 ,i nemoš tvrdit da nam je svaka na mjestu ,jer nam vjerovanje nije autorizirao sam Isus,a i vjerujem da je baš to jedina živa vjera,i nju će ispovijedat jedino ta osoba,koja je s Isusom.
emos
emos

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-11-30, 11:56

SimpleMe wrote:Č&R,kako znaš da se očitovala prava vjera ,već sad?
Obratio ti se Isus?
( "Ako tko čuje moj glas i otvori mi, ući ću k njemu i večerat s njim i on sa mnom")
Da bilo je i toga.
Obrati pažnju; prije tih stihova iz knjige Otkrivenja piše Ja korim i odgajam one koje ljubim.
Npr. po ovome znamo jeli u pitanju prava vjera : A tko čuva riječ Njegovu, u njemu je zaista savršena ljubav Božja. Po tom znamo da smo u Njemu. (I Ivan 2:5)
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by emos 2010-11-30, 12:09

Da, bitno je naglasit da Bog kori i odgaja one koje ljubi ,pa će tako i ispravit puteve svojih ovaca.
Npr. po ovome znamo jeli u pitanju prava vjera : A tko čuva riječ Njegovu, u njemu je zaista savršena ljubav Božja. Po tom znamo da smo u Njemu. (I Ivan 2:5)

Čuvati riječ je vjerovati u nju ali u skladu s pravim otkrivenjima uz to .
Toliko je još nejasnoća u shvaćanju pravog smisla Biblije,da je držati se samo riječi nedostatno,treba Duha Svetoga da udahne život i u nas i u tu riječ,da zaista vidimo o čemu se tu sve radi .
Isus je govorio u prispodobama i učenicima ih objašnjavao,neke prispodobe su objašnjene širem čitateljstvu Biblije,a neke tek sa Duhom Svetim možeš odgonetnut.
Bibliju mogu čitat svi, i zvani i nezvani,pa mi to kao dokaz vjere nije dobro objašnjenje,al ne kažem da nije istinito to što kažeš,samo treba znat sve što ta Riječ govori,ne samo slovo Neutral
emos
emos

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-11-30, 12:30

SimpleMe wrote:... Bibliju mogu čitat svi, i zvani i nezvani ... treba znat sve što ta Riječ govori,ne samo slovo Neutral
Tako je, mogu je čitati svi, a o tome jeli čitaju zvani, ili nezvani pokazuju upravo plodovi tog čitanja, u ovom slučaju plod je ljubav. Ljubav kao plod Riječi, dakle (sigurno) ukazuje na ispravno razumijevanje. Tako govori Riječ koja je Duh, ... ili Duh govori, a Riječ potvrđuje, ili Riječ govori, a Duh potvrđuje, uglavnom uvijek govore isto (što nas ne čudi).
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by emos 2010-11-30, 12:45

Tako govori Riječ koja je Duh, ... ili Duh govori, a Riječ potvrđuje, ili Riječ govori, a Duh potvrđuje, uglavnom uvijek govore isto (što nas ne čudi).
Dobro nadopunjeno Very Happy ,jer sama Riječ bez Duha Svetoga je slovo,koje pored očiju biva nepročitano na ispravan način.
Duh Sveti daje te OČI da se Riječ ispravno protumači.
Duh Sveti će otkrivat tajne Biblije,dat će prijevod Riječi,koju oni koji čitaju doslovno - I NE ČITAJU,jer je Biblija više od slova sročenih u rečenicu

Psalam 119,17 Milostiv budi meni, sluzi svojem, da živim i tvoje riječi čuvam.
Psalam 119,18 Otvori oči moje da gledam divote tvoga Zakona!
Psalam 119,19 Ja sam došljak na zemlji, zapovijedi svoje nemoj od mene skrivati!
emos
emos

Back to top Go down

Post by emos 2010-11-30, 12:54

Psalam 146,8 Jahve slijepcima oči otvara. Jahve uspravlja prignute, Jahve ljubi pravedne.

Duh Sveti otvara oči da VIDE pravo,Bog pravedne ljubi i njima će se i objavit.

Mudre izreke 20,12 I uho koje čuje i oko koje vidi, oboje je Jahve načinio.
Mudre izreke 20,13 Ne ljubi sna, da ne osiromašiš; otvori oči svoje i nasitit ćeš se kruha.

Izaija 6,10 Otežaj salom srce tom narodu, ogluši mu uši, zaslijepi oči, da očima ne vidi, da ušima ne čuje i srcem da ne razumije kako bi se obratio i ozdravio.

Bog oči i otvara i zatvara,a ne čini nas slijepima,već pored očiju da ne vidimo pored ušiju da ne čujemo,to je bit sljepoće i VIDA.
Č&R,ako ti je Bog otvorio OČI,tad dijeli ako imaš...
emos
emos

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-12-01, 12:45

SimpleMe wrote:... sama Riječ bez Duha Svetoga je slovo,koje pored očiju biva nepročitano na ispravan način.
Duh Sveti daje te OČI da se Riječ ispravno protumači.
Duh Sveti će otkrivat tajne Biblije,dat će prijevod Riječi,koju oni koji čitaju doslovno - I NE ČITAJU,jer je Biblija više od slova sročenih u rečenicu

Psalam 119,17 Milostiv budi meni, sluzi svojem, da živim i tvoje riječi čuvam.
Psalam 119,18 Otvori oči moje da gledam divote tvoga Zakona!
Psalam 119,19 Ja sam došljak na zemlji, zapovijedi svoje nemoj od mene skrivati!
Lijepo rečeno, šteta što nije u okvirima zadane teme, ali ... Very Happy
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-12-01, 12:48

SimpleMe wrote:... Č&R,ako ti je Bog otvorio OČI,tad dijeli ako imaš...
Evo činim sve što je u mojoj moći, ili : nikada ne činim sve što bih mogao.
Ali tko je kao Bog ?

(opet izlaziš izvan teme i ja s tobom Very Happy )
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by emos 2010-12-01, 13:45

Oprosti za izletanje...ne snalazim se Neutral jer mi jedno veže drugo,i onda sam ja kriva što ti imaš na to još nešto za reć? Very Happy
...Ali ovdje je tema Spasenje,i kako je izvan teme pitanje VIDA?
VID veže SPAS ,kad se prvo već desi,drugo je već tu... Surprised
emos
emos

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2010-12-01, 14:26

SimpleMe wrote:Oprosti za izletanje...ne snalazim se Neutral jer mi jedno veže drugo,i onda sam ja kriva što ti imaš na to još nešto za reć? Very Happy
...Ali ovdje je tema Spasenje,i kako je izvan teme pitanje VIDA?
VID veže SPAS ,kad se prvo već desi,drugo je već tu... Surprised
OK, to je točno, pobjedila si ovaj put Very Happy
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Dijana 2012-02-21, 11:37

Ako Bog u nama čini, da i hoćemo i djelujemo u skladu s Njegovom voljom (što je potpuno istina) čemu onda mi imamo sa strahom i drhtanjem raditi oko toga? I spasenja općenito.

Spasenje je dar, koji primamo, i koji neodgovornošću prema istome gubimo. Hvala Bogu, velika je Njegova strpljivost. No činjenica jest, da ako Bog to u nama izvodi da činimo i radimo u skladu s Njegovom voljom, onda se mi tome ili pokoravamo, prihvaćamo, vjerujemo, ILI odbijamo Njegovu volju, to jest SUPROTIMO se Njegovome htjenju koje nam daje da hoćemo i činimo u skladu sa Njegovom voljom. A to je jednom riječju: neposlušnost.

Sorry moram izcitirat vegu jer mi je to baš krasno sročio .
Ako se ponekad i ne pokorimo Božjoj volji ,mi smo ipak Njegovi ,i Bog se raduje našem povratku :

Luka 15,24
jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!`
I stadoše se veseliti.

Men je to predivno ,nema veze šta je bilo ,kako je bilo ,bitno da se svi
Božji vrate .
Ja po sestroljublju prema meni vidim da sam totalni izrod od Boga ,jer me
niko ne voli ,osim Č&R ,što me trpi ...Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 Cee15cc264420a2446f292766291b755
(ali totalna plavuša ! - mogla bi se ofarbat pa da imam ekskjuzzz Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 7c335bda9a7c79b5fcb13e094690608a )
Žaooo mi je sveeega ,i kaj sad ?
Se nemre meni oprostit ?
Pa i sama vidim koja sam budala , imam uvid ,ali KASNO E !Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 F17cb8e5f734238e89a4b2ad48f75467
Dijana
Dijana

Broj postova : 81

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003592635323&sk=wa

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2012-02-27, 15:20

Dijana wrote:... Ja po sestroljublju prema meni vidim da sam totalni izrod od Boga ,jer me
niko ne voli ,osim Č&R ,što me trpi ...Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 Cee15cc264420a2446f292766291b755
(ali totalna plavuša ! - mogla bi se ofarbat pa da imam ekskjuzzz Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 7c335bda9a7c79b5fcb13e094690608a )
Žaooo mi je sveeega ,i kaj sad ?
Se nemre meni oprostit ? ...
Ispravak krivog navoda: Č&R te ne trpi, već te trpi netko drugi, isti Onaj koji trpi i Č&R i sve ostale; a to je Onaj koji je rekao; ovako molite otpusti nama duge naše, onako kako i mi otpuštamo dužnicima svojim, Onaj koji je rekao; kako budete opraštali onako će se i vama opraštati, Onaj koji je rekao; zašto nisi oprostio onome koji te je molio da mu oprostiš, a ja sam tebi oprostio puno više, Onaj koji je rekao; idite i naučite vi koji ne znate, što znači više volim milosrđe nego žrtvu, Onaj koji je rekao; neću vam ja suditi, jer ja nisam došao suditi nego spasiti, sudit će vam riječi koje sam vam ja rekao ...
Ipak nismo izvan teme, zar ne ? Very Happy Jer ovo gore je u skladu sa temom "Spasenje i kako do njega doći"
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Dijana 2012-03-22, 10:20

Č&R te ne trpi, već te trpi netko drugi, isti Onaj koji trpi i Č&R i sve ostale;

Wait a minute !
A zaš me nebi TI ,kao ti - trpio ? Cool
Pa to je test TVOG SRCA ,ne Božjeg ,Bog mene voli Very Happy
Ali - ti si ,vidim ,položio Shocked
Znaaaam da se meni ima kaj za oprostit ehehehe ,npr vanškolske aktivnosti Very Happy ,ali kakve to ima veze sa spasom ?
Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 F2ecb73021502e017a8333c1230825bf
E,pa IMA !
Nebu spašen onaj koji krši manjega ,a ja sam manja !
Dijana
Dijana

Back to top Go down

Post by Dijana 2012-03-22, 10:25

a ja sam tebi oprostio puno više

Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 387e08086d7ea34b2296d634a07ec637
Sorry,ovo nisam vidla ahahah,ma znaš da ja ne čitam odma sve ,ja prvo vidim neš malo ,pa brže odgovorim ,pa posle još malo vidim ,pa opet ,i tak Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 Cee15cc264420a2446f292766291b755
Onda je okej ,nemoraš odgovorit ,sve si rekel Spasenje i kako do njega doći : - Page 2 2d54faad444b8c14258e435ccc11d4dc
Dijana
Dijana

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2013-03-27, 11:58

Koja crkva spašava: Rimokatolička, Pravoslavna ili neka protestantska?
(izvor - link) www.samopismo.com

Pitanja poput "koja crkva spašava" ili "koja crkva je ona prava" su pitanja koja ljudi često postavljaju s iskrenom namjerom i u želji da slijede istinsko kršćanstvo.
Međutim, ovo pitanje je potpuno sporedno, jer kršćanstvo ili spasenje ne leže u instituciji, organizaciji ili denominaciji već u (i na) osobi Isusa Krista.

Biti "u Kristu", znači postati i dijelom spašavajuće Crkve, kako o tome i govori ovaj zamišljenjeni razgovor...

"Moramo li svi postati protestanti da bismo se spasili?"

"Nikako! Ne želim trošiti vrijeme uvjeravajući vas da prijeđete na protestantizam."

"Onda, svakako, verujete da spašava rimokatolička ili pravoslavna crkva?"

"Naravno da ne vjerujem!"

"Ja sam rimokatolik a ovaj moj prijatelj je pravoslavac; zar ni jedna od ovih crkava ne spašava?"

"U pravu ste: niti jedna!"

"Dobro, ali vi ste protestant. Sigurno nas želite preobratiti na protestantizam?"

"Ne želim! Nikada ni jednom rimokatoliku a niti pravoslavcu nisam rekao da se obrati na protestantizam."

"Niste? No, onda vas uopće ne shvaćam! Vi ipak vjerujete da protestantizam spašava, zar ne?"

"Ne, ne verujem. To sam već rekao."

"Pa kako, sad vas ama baš ništa ne razumijem!"

"Protestantizam nema veće moći spasiti od katoličke ili pravoslavne crkve, moj prijatelju."

"A kako da se onda čovjek spasi? U svijetu postoje samo tri glavne kršćanske crkve, zar ne?"

"Ponovit ću, ni rimokatolička, ni pravoslavna, a niti protestantska crkva ni u kom slučaju ne mogu spasiti vaše duše."

"Trenutak! Samo da vam objasnim. Nijedna crkva ne može spasiti, ali može jedino ISUS KRIST!"

"Isus?"

"Da, jer se ne spašavate kroz crkvu, bez obzira bila ona protestantska ili katolička, već kroz osobu - Gospoda Isusa Krista, Božjeg jedinorođenog Sina."

"Ta, je li to moguće? Zamislite, ja to nikad ranije nisam čuo!"

"Uviđate li da vam ne bi pomoglo kad biste postali protestant, jer ih je mnogo koji nisu spašeni, ma da su, doduše, izjavili da su prigrlili kršćanstvo, ali nikad nisu prihvatili Krista kršćanstva."

"Može li to biti razlogom da u sebi nemamo mira? Zar ne postoji mir duše u katolicizmu?"

"Ne, dragi moji prijatelji, niti u protestantizmu. Mir je jedino u Isusu. Religija ne može spasiti, ali Krist može."

"Jeste li u to sigurni?"

"Apsolutno! Navest ću, da vam to dokažem, neke odlomke iz Biblije: 'Spasenja nema ni po jednom drugom (protestantizmu ni katolicizmu), jer je pod nebom to jedino ime dano ljudima (a ne ime protestant, katolik ili pravoslavac) po kojem nam se treba spasiti.' (Djela 4,12). 'I nadjeni Mu ime Isus, jer će On (ne katolički svećenik ili protestantski pop) izbaviti svoj narod od grijeha' (Matej 1,21)."

"Što da učinimo?"

''Vjerujte u Gospoda Isusa i bit ćete spašeni...' (Djela 16,31). Jer 'svima koji Ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja'. (Ivan 1,12). Tu su, eto, drugi dokazi iz Biblije."

"A hoće li nas On primiti?"

"Poslušajte što dalje kaže: 'A tko dođe k Meni, sigurno ga neću izbaciti napolje.' (Ivan 6,37).

"O, hvala Bogu!"

"Da, moji prijatelju, zaista hvala Bogu, jer vas ljubi. Umro je za vas. Vaše je grijehe na svom tijelu nosio na križ. A sada, nudi vam spasenje. Zašto Ga ne primite? Pouzdajte se u Njegovu otkupljujuću smrt! Vjerujte Njegovim obećanjima, oslonite se na Njega, jer će vam iskazati milost i sve oprostiti."

"Učinit ćemo to odmah! Mislili smo da smo spašeni jer smo bili dobri članovi naših crkava. Sad ste nam otvorili oči; uvidjeli smo da je Isus jedini Spasitelj."

"A, primate li Ga sada za Spasitelja?"

"Da, da, svakako!"

Mnogi polažu svoju nadu na to da pripadaju jednoj ili drugoj crkvi. Kažu: "Ja sam rođen i kršten u ovoj crkvi, njen sam vjeran pripadnik i zato se mogu nadati spasenju..." Oni se nadaju spasenju - kroz crkvu. Ali, to je nemoguće očekivanje zemaljske institucije - crkve!
Zamislimo da se netko želi priključiti nekom kraljevskom rodu - porodici. Mislite li da bi posinovljenje tog čovjeka ulilo u njegove žile i kraljevsku krv? Nikako. Postoji samo jedan put kako se to može postati - morate se roditi u toj kraljevskoj porodici. To je i jedini put za pripadnost Kristovoj Crkvi - onoj koju posjeduje Krist a ne čovjek - onoj nebeskoj, ne zemaljskoj. Dakle, ne mislim pri tome ni na katoličku, ni pravoslavnu, niti protestantsku crkvu, uopće ni jednu od crkava sličnih vjeroispovjesti, tradicija ili ogranizacija - nego na živu Kristovu Crkvu, jedinu istinitu Crkvu, veliku, nevidljivu Crkvu Božju, Tijelo Kristovo.
"Članovi" istinite Kristove Crkve mogu pripadati različitim vjeroispovjestima, ali mogu biti i izvan njih. Bog govori o Crkvi kao o svojoj velikoj obitelji - "Božjoj obitelji". Nikako ne može biti u Kristovoj Crkvi, u Njegovoj porodici, a da se ne rodi u njoj. Znači, valja nam se "nanovo roditi". Najpre primite spasenje kroz Krista, ponovno se rodite i bit ćete u Kristovoj Crkvi. Formalna pripadnost crkvi ne može vas spasiti. Nema takve crkve na svijetu koja vas može spasiti. To može samo Isus Krist, jer je On jedini darovatelj spasenja Božjeg.
U nebo ne ulaze članovi, tj. pripadnici ove ili one crkve, nego isključivo osobe spašene djelom Kristovim, tj. oni koji su doživjeli nanovorođenje i oproštenje greha, oni koji su primili dar vječnog života. Pitanje znači nije u tome jesam li član crkve, nego pripadam li živoj istinskoj Crkvi, osobno Gospodu Isusu Kristu, je li moje ime zapisano u Njegovu Knjigu života (Otk. 20,15). Jesam li spašen po daru Božje milosti (Ef 2,8 )?
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by piramida4 2013-12-04, 11:28

SZ ljudi koji su bili dobri,
spašavali su se vjerom u Jedinoga Boga Jahvu!
--------------------------------------------------------

Od NZ - od Isusa, Božjega Sina,
za spas je UZ vjeru u Boga Jedinoga Jahvu,
vjerovati JOŠ i U Božjeg Sina Isusa neboga.

-------------------------------------------------------

Stihovi to jasno dokazuju:

MATEJ 7:21
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega
, koji je na nebesima.
---------------------
IVAN 5,24
"Zaista, zaista, kažem vam:
tko sluša moju riječ
i
vjeruje onomu
koji me posla, ima život vječni
i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
-------------------------------
IVAN 14,1
"Neka se ne uznemiruje srce vaše!
Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte
!
------------------------------
Ivan 17,3
A ovo je
život vječni:
da upoznaju tebe,
jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao -
Isusa Krista
.

Ako želiš biti spašen,
trebaš vjerovati u DVOJICU!

U Jednoga Jedinoga Boga Jahvu,
i u
Božjeg Sina Isusa - neboga.

piramida4

Broj postova : 96

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2013-12-11, 11:46

piramida4 wrote:SZ ljudi koji su bili dobri,
spašavali su se vjerom u Jedinoga Boga Jahvu!

Od NZ - od Isusa, Božjega Sina,
za spas je UZ vjeru u Boga Jedinoga Jahvu,
vjerovati JOŠ i U Božjeg Sina Isusa neboga.

-------------------------------------------------------

Stihovi to jasno dokazuju:

MATEJ 7:21
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega
, koji je na nebesima.
---------------------
IVAN 5,24
"Zaista, zaista, kažem vam:
tko sluša moju riječ
i
vjeruje onomu
koji me posla, ima život vječni
i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
IVAN 14,1
"Neka se ne uznemiruje srce vaše!
Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte
!
------------------------------
Ivan 17,3  
A ovo je
život vječni:
da upoznaju tebe,
jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao -
Isusa Krista
.

Ako želiš biti spašen,
trebaš vjerovati u DVOJICU!

U Jednoga Jedinoga Boga Jahvu,
i u
Božjeg Sina Isusa - neboga.

Dragi prijatelju, ili brate u Isusu Kristu, vrtiš se u začaranom krugu iz kojeg nećeš nikada izaći na ovaj način. Ne trebaš vjerovati u dvojicu, jer to je JEDAN Bog, nema tri Boga, Bog je JEDAN, On se objavljuje kako On hoće, bilo kroz gorući grm, oblak, plamen, grmljavinu, kroz Riječ, kroz Isusa Krista, kroz anđele (glasnike), kroz apostole (poslanike), kroz Duha Svetoga, ili kroz obične ljude, vjernike kojima je On predao svoju Riječ (Ivan 17:20).

To ne vidiš, zato što ne vjeruješ Njegovim Riječima.
Ja te molim da se oslobodiš svoje zemaljske logike (neka te ne bude stid pokoriti se Božjoj Riječi) i da gledaš onim očima koje ti daje Isus Krist kroz svoju Riječ (ne kažem ti da vjeruješ meni, vjeruj Njemu).

Bog je Riječ, On je Duh koji boravi u svojoj Riječi.
Isus Krist, Riječ koja je tijelom postala, je objava Božja (Ivan 1:14,18).
Vidi; volja Očeva je da onaj koji vidi Sina vidi i Oca (Ivan 14:9). Isus kaže (Ivan 6:40) Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u Njega, ima život vječni i ja da ga uskrsnem u posljednji dan.
Tko god čuje od Oca i pouči se, dolazi k meni, kaže Isus (Ivan 6:45) Tko ne časti Sina, ne časti ni Oca koji ga posla (Ivan 5:23).
Isus kaže (5:24); tko sluša moju Riječ i vjeruje Onomu koji me posla ..., a na pitanje što treba činiti kao djela Božja, Isus odgovara da vjerujete u Onoga koga je On poslao.

Vidi brate u Isusu Kristu što kaže Isus onima koji Mu ne vjeruju :
Otac koji me posla sam je svjedočio za mene. Niti ste glasa Njegova ikada čuli, niti ste lica Njegova ikada vidjeli, a ni Riječ Njegova ne prebiva u vama, jer ne vjerujete Onomu kojega On posla, (Ivan 5:37,38) kaže im; Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate (Ivan 5:43)

Zar to nije prejasno rečeno ?
Bog Spasitelj nam govori:
Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta. (Ivan 6:51)
Ne vjeruješ Mu, Njemu koji je sišao s neba da bude tvoj i moj Spasitelj ?
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by piramida4 2013-12-13, 12:37

Čovjek & Riječ

Dragi prijatelju, ili brate u Isusu Kristu, vrtiš se u začaranom krugu iz kojeg nećeš nikada izaći na ovaj način.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TO isto bi i ja mogao reči za tebe.
Ne trebaš vjerovati u dvojicu,
U prošlom postu – dao sam ti jasne stihove!
Zašto ih ne vidiš?
Zašto ih ti ne analiziraš kao što sam to ja napravio,
i odgovoriš mi – što je tu napisano?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Daj mi stih - gdje to piše da se mora vjerovati
u Boga Oca, Boga Sina i Boga SD,
da bi imao vječni život?
-----------------------------------------------------------
jer to je JEDAN Bog, nema tri Boga, Bog je JEDAN
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tako je!
A kako je IME tome JEDINOME Bogu?
Reci da li je to Sveto Ime – JAHVE – ili – NE!?
Da li OSIM Imena – Jahve – ima neki stih koji kaže –
Ime Bogu je ……… - bilo koje drugo Osim – JAHVE?
---------------------------------------------------------------
, On se objavljuje kako On hoće, bilo kroz gorući grm, oblak, plamen, grmljavinu, kroz Riječ, kroz Isusa Krista, kroz anđele (glasnike), kroz apostole (poslanike), kroz Duha Svetoga, ili kroz obične ljude, vjernike kojima je On predao svoju Riječ (Ivan 17:20).
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tako je.
A da li to znači da je GRM = BOG?
Anđeo = BOG?
Čovjek = BOG?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
SD je Duh Boga Oca Jahve – a ne neka posebna osoba.
Koje je Osobno Ime SD?
Jer - svaka Osoba Ima Svoje Osobno Ime.
------------------------------------------------------------------
To ne vidiš, zato što ne vjeruješ Njegovim Riječima.
Ja upravo TO tebi kažem.
Ne zaobilazi moj prošli post – pa se očituj po stihovima kojima ne vjeruješ.
Jasno ti piše U KOJU DVOJICU treba vjerovati.
Nema nigdje SD!?
-----------------------------------------------------------------
Ja te molim da se oslobodiš svoje zemaljske logike (neka te ne bude stid pokoriti se Božjoj Riječi) i da gledaš onim očima koje ti daje Isus Krist kroz svoju Riječ (ne kažem ti da vjeruješ meni, vjeruj Njemu).
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tako je.
Od kada mi je Bog Jahve rekao da čitam Bibliju,
Ja jedino Bibliji vjerujem – samo ONOME što je napisano.
A nije napisano ONO što ti naučavaš.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zašto Isus ne sjedi na Božjem prijestolju - ako je BOG?
Zašto nema prijestolja za SD?
Bog je Riječ, On je Duh koji boravi u svojoj Riječi.
Prvo – kako je Osobno Ime Jedinome Bogu?
Drugo – gdje piše da BORAVI U SVOJOJ RIJEČI?
-----------------------------------------------------------------
Isus Krist, Riječ koja je tijelom postala, je objava Božja (Ivan 1:14,18).
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Daj mi jasni stih – Isus je riječ.
ILI – Isus kaže – Ja sam riječ.
NEMA!
Riječ je Božja Jahvina STVARALAČKA „sila“.
Čitaj Postanak 1 - kako i čime Bog Jahve stvara - RJEČJU!
Riječ se uvijek veže samo uz Boga Jahvu.
Nema da je riječ sa Isusom!
Zato jer – Isus nije LOGOS,
Nego je Isus PO Jahvinu Logosu stvoren.
Vidi; volja Očeva je da onaj koji vidi Sina vidi i Oca (Ivan 14:9)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Da li time želiš reči – Isus = BOG?
Vidjevši Isusa – vidio si BOGA?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jahve kaže – mene nitko nije vidio.
Isus kaže – Boga Oca nitko nije vidio.
Apostoli kažu – Boga Oca nitko nije vidio.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sad mi objasni svoju gornju tvrdnju.
Da li je Biblija u kontradikciji – ili – tvoj nauk?
-----------------------------------------------------------------------
. Isus kaže (Ivan 6:40) Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u Njega, ima život vječni i ja da ga uskrsnem u posljednji dan.
Čitaj malo bolje ono što daješ.
Sam sebi rušiš nauk.
ČIJA VOLJA?
OD Boga Oca!
NE OD Isusa – jer Isus nije Bog.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Isus nije ništa stvorio - jer nije Bog.
Tko god čuje od Oca i pouči se, dolazi k meni, kaže Isus (Ivan 6:45)
Sam sebi rušiš nauk.
ČUJE OD KOGA?
OD Boga Oca!
NE OD Isusa – jer Isus nije Bog.
Da li si se ti poučio u SZ - TKO je Jedini Bog?
Tko ne časti Sina, ne časti ni Oca koji ga posla (Ivan 5:23).
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sam sebi rušiš nauk.
TKO je Koga poslao?
Bog Otac je poslao Isusa!
Isus nije Bog, nego Božji Sin – sluga Bogu Jahvi.
Jasno ti je rečno - DVOJICA SU!
Jedan je BOG Otac - Drugi je Sin - nebog.

Isus kaže (5:24); tko sluša moju Riječ i vjeruje Onomu koji me posla ..., a na pitanje što treba činiti kao djela Božja, Isus odgovara da vjerujete u Onoga koga je On poslao.
TKO je Koga poslao?
Isus je nekoga poslao? NE!
Isus je poslanik!

Sam sebi rušiš nauk.
TKO je Koga poslao?
Vidi brate u Isusu Kristu što kaže Isus onima koji Mu ne vjeruju :
Otac koji me posla sam je svjedočio za mene. Niti ste glasa Njegova ikada čuli, niti ste lica Njegova ikada vidjeli, a ni Riječ Njegova ne prebiva u vama, jer ne vjerujete Onomu kojega On posla, (Ivan 5:37,38) kaže im; Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate (Ivan 5:43)
Isus ti sam kaže - Boga Oca Jahvu -NITKO nije vidio.
Znači - Isus nije Bog.

Sam sebi rušiš nauk.
TKO je Koga poslao?

Isus je poslan U IME Boga Oca Jahve.
Isus je poslanik - ne Bog.
Zar to nije prejasno rečeno ?
Bog Spasitelj nam govori:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Daj mi jasni stih – Isus je Bog Spasitelj!
Ali – ako nemaš takova stiha – to što si napisao – izmislio si.

Isus je dobio OD Boga Jahve da bude spasitelj.
Prije TOGA nije bio spasitelj.
TKO je spasio Isusa kada je umro?
Kako je IME Tome koji je Isusa Uskrsnuo?
-------------------------------------------------------------------------------
Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta. (Ivan 6:51)
TKO je spasio Isusa kada je umro na križu?
BOG umire?
Isus je TIJELO.
BOG je DUH.
Tijelo nije Duh!
Isus nije BOG.
Ne vjeruješ Mu, Njemu koji je sišao s neba da bude tvoj i moj Spasitelj ?
Ja vjerujem svakoj riječi u Bibliji.
Ja vjerujem Božjem Sinu Isusu da je ONO
ŠTO i sam kaže - Božji Sin.
Isus nije nikada reko -Ja sam Bog!
Zašto?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TKO je spašavao dobre ljudu u SZ?
Kako je IME tome Spasitelju?
Znaš li?
SZ je 3/4 Biblije.
Na preko 6.600 mjesta jasno ti se kaže
Kako Je Ime Jedinome Bogu.
Čitaj, provjeri, pa ispravi svoj krivi nauk:

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

piramida4

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2014-01-15, 12:40

piramida4 wrote:... TKO je spašavao dobre ljudu u SZ?
Znaš li?
SZ je 3/4 Biblije.

Moj krivi nauk? Najprije, "moj nauk" nije moj, nego je nauk Kristov, hoću reći da ga nisam ja izmislio, nego sam ga spoznao kroz Božje pismo.
Ali dobro, OK, recimo da je moj nauk kriv, a tvoj prav, pretpostavimo to.
Obzirom da smo na temi "Spasenje i kako do njega doći", da čujemo onda TVOJ, pravovjerni, nauk o spasenju.
Slušamo te, pokušaj biti koncizan, drži se onoga "puno riječi ne biva bez grijeha", pokušajmo komunicirati kraćim postovima.
Da je Bog Spasitelj, to svi znamo, ali kako doći do tog, Njegovog spasenja?
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by piramida4 2014-01-15, 17:59

Čovjek & Riječ wrote:
piramida4 wrote:... TKO je spašavao dobre ljudu u SZ?
Znaš li?
SZ je 3/4 Biblije.

Moj krivi nauk?
Da, tvoj.
Jesi li otvorio gornji link?
Jesi li pročitao na skoro 7.000a mjesta - kako je Ime Jedinome Bogu?

Najprije, "moj nauk" nije moj, nego je nauk Kristov, hoću reći da ga nisam ja izmislio, nego sam ga spoznao kroz Božje pismo.

Opet si u krivu!
Isus nema SVOJ nauk!

IVAN 7,16
Nato im Isus odvrati: "Moj NAUK nije moj, nego onoga koji me posla.

TKO je poslao Isusa?
ČIJI je TO nauk?
Znaš li Njegovo Ime?

--------------------------------------------------

IVAN 7,17
Ako tko hoće vršiti volju njegovu, prepoznat će da li je taj NAUK od Boga ili ja sam od sebe govorim.

ČIJE je NAUK koji Isus naučava?
Da li je TO nauk OD Isusa? - NE!
Da li je TO nauk OD Isusova Boga Oca Jahve? - DAAAAA!

TO ti sam Isus kaže - vjeruješ li Mu?

TKO je Isusov Bog?

Ali dobro, OK, recimo da je moj nauk kriv, a tvoj prav, pretpostavimo to.
Obzirom da smo na temi "Spasenje i kako do njega doći", da čujemo onda TVOJ, pravovjerni, nauk o spasenju.
Slušamo te, pokušaj biti koncizan, drži se onoga "puno riječi ne biva bez grijeha", pokušajmo komunicirati kraćim postovima.
Da je Bog Spasitelj, to svi znamo, ali kako doći do tog, Njegovog spasenja?

Jedini Spasitelj je Bog Otac Jahve!
---------------------------------------------------

IZAIJA 43,11
Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja.
...............................

IZAIJA 45,21
Objavite, iznesite svoje dokaze, svjetujte se zajedno: tko je to od davnine navijestio i od tada prorekao? Nisam li ja, Jahve? Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bog Jahve je Jedini Bog i Jedini Spasitelj - jer je Jedini Bog.
Isus nije Bog - stoga nije i Jedini Spasitelj.

---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------

Bog Jedini Jahve daje Isusu da bude spasitelj.
------------------------------------------------------------

DJELA APOSTOLSKA 5,31
Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.
.......................................

DJELA APOSTOLSKA 13,23
Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.

ALI - i nadalje JEDINI Spasitelj je BOG Jedini Jahve.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1. TIMOTEJU 1,1
Pavao, apostol Krista Isusa po nalogu
Boga, Spasitelja našega,
i
Krista Isusa
, nade naše,

..........................................
JUDINA 1,25
jedinomu Bogu, Spasitelju našemu,
po
Isusu Kristu
, Gospodinu našemu: slava, veličanstvo, vlast i moć i prije svakoga vijeka, i sada, i u sve vijeke. Amen.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus nije Bog - nego - POSREDNIK Do Boga Jedinoga Jahve.

Isus posreduje u SPASENJU - a Spas je moguć JEDINO Od Jedinog Boga Jahve.

1. Timoteju 2,5
Jer jedan je Bog,
jedan je i posrednik između Boga i ljudi,
čovjek - Krist Isus,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TKO je TAJ Bog?
Isus je Posrednik - ČOVJEK - Tijelo!

Bog je Jahve - DUH!

-----------------------------------------------

U SZ - za spasenje je potrebno bilo vjerovati samo u Boga Jedinoga Jahvu.
OD NZ - UZ postojeće vjerovanje u Jedinoga Boga Jahvu,
potrebno je vjerovati JOŠ i u Isusa - Čovjeka, Božjeg Sina - NEBOGA.

------------------------------------

Prokomentiraj mi molim te gornje stihove
i reci - što je u mojim komentarima - krivo!
Dokaži stihovima.

piramida4

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ 2015-08-13, 22:07

Spasenje i kako do njega doći? To je ovdje tema, nismo još čuli tvoju priču u svezi te teme.
Čovjek & Riječ
Čovjek & Riječ

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics